in

Doctor Strange Yönetmeni, Star Wars Evreninde Bir Korku Filmi İstiyor

Doctor Strange yönetmeni Scott Derrickson, 18 yaş üzeri kitleye hitap edecek korku temalı bir Star Wars filmi çekmek istiyor.

Doctor Strange Scott Derrickson Star Wars Korku Filmi
- Reklam -
- Reklam -

İlk Doctor Strange filmini yönetmiş olan Scott Derrickson, kendisine yöneltilen bir soruya istinaden Star Wars evreninde geçen ve 18 yaş üzeri izleyici kitlesine uygun (R-Rated) bir korku filmi çekmek istediğini söyledi.

Scott Derrickson, yönetmenliğini üstlendiği ve yapımcısı olduğu birçok korku ve gerilim filmiyle tanınıyor. Ancak kendisi Marvel Sinematik Evreni’nin 2016 yılında vizyona giren Doctor Strange filmiyle daha da tanınır hale gelmişti. Başrolünde Benedict Cumberbatch ve Tilda Swinton gibi isimlerin yer aldığı yapım gerek seyirciler gerekse eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar almıştı.

Scott Derrickson
Scott Derrickson

İlk filmin başarısı ardından Marvel ile Derrickson serinin devamı için de el sıkışmıştı. Ancak bu yılın başlarında her iki tarafın seriyle ilgili farklı düşünceleri olduğundan dolayı Derrickson yapımdan ayrıldığını açıklamıştı.

- Reklam -

Deliliğin Dağlarında Temalı Bir Star Wars Korku Filmi

Geçtiğimiz gün Scott Derrickson’a eğer bir Star Wars filmi yapma şansı olsaydı bunun nasıl bir temada olacağı soruldu. Kendisi de verdiği cevabı Twitter adresi üzerinden yayınlandı. Fakat bu Tweet’i kısa süre içerisinde yayından kaldırdı. Elbette o kaldırana kadar yazdığı cevabın ekran görüntüsü alınmıştı.

scott derrickson twitter cevap

Bana ne tür bir Star Wars filmi yapmak istediğim soruldu. Ben de önceki karakterler veya zaman çizelgesiyle hiçbir ilişiği olmayan; donmuş bir gezegen olan HOTH’ta geçen ve R-Rated (18 yaş ve üzeri) olan bir film yapmak isterdim şeklinde cevapladım. The Thing ya da Deliliğin Dağlarında damarlarında gezen ve donmuş bir gezegende geçen bir korku filmi.

Derrickson’ın cevabını neden sildiği bilinmiyor. Ancak hayranlar şimdiden bu cevaptan yola çıkarak heyecanlı bir tartışma başlattılar. Yönetmenin bahsettiği HOTH, Star Wars evrenine ait bir buz gezegeni. İlk kez 1980’de yayınlanan ve birçok hayran tarafından hâlâ en iyi Star Wars filmi olarak kabul edilen The Empire Strikes Back’te tanıtılmıştı. Oldukça karanlık bir tonda resmedilen bu gezegen her anlamda izole edilmiş bir yer izlenimi veriyordu. Bu nedenle Derrickson’ın neden burada geçen ve seriden bağımsız bir korku filmi yapmak istediği anlaşılıyor.

- Reklam -
Star Wars HOTH Gezegeni
HOTH Gezegeni

Ayrıca geçen günlerde yine kendisine sosyal medya üzerinden yöneltilen bir soruya istinaden, DC evreninin önemli karakterlerinden Constantine için solo bir film çekmek istediğini de açıklamıştı.

Görüldüğü üzere başarılı yönetmen gerek DC gerekse Disney (ve haliyle Marvel) evrenine bu açıklamalarıyla göz kırpıyor. Bakalım bu açıklamalar bir resmiyet kazanabilecek mi?

Siz Star Wars temalı bir korku filmine ne dersiniz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Black Adam Çekim Tarihi Dwayne Johnson Tarafından Açıklandı

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Corona Virüsü İtalya Sinema

Corona Virüsü Sonrası İtalya’da Sinema Salonları Kapatıldı

Douglas Adams: İlk Profesyonel Doctor Who Hayranı

Douglas Adams: İlk Profesyonel Doctor Who Hayranı