in

Florence Pugh, Bilimkurgu Filmi Dolly’de “Katil” Bir Seks Robotuna Hayat Verecek

Midsommar’ın yıldızı Florence Pugh, Dolly adlı bilimkurgu filminde sahibini öldürdüğü için yargılanan bir seks robotunu canlandıracak.

dolly film bilimkurgu Florence Pugh
- Reklam -
- Reklam -

Midsommar’ın başrolü Florence Pugh, bilimkurgu filmi Dolly için oyuncu kadrosundaki yerini aldı.

1996 doğumlu İngiliz aktris Florence Pugh’ın yükselişi sürüyor. Genç yıldız 2014 yılında The Falling filminde Abbie Mortimer karakterini canlandırarak başladığı oyunculuk kariyerine 2016’da Lady Macbeth, 2018’de The Commuter, Outlaw King, Malevolent, 2019’da ise Midsommar ve Little Women ile devam etmişti.

Aktris aynı zamanda Marvel Sinematik Evreni filmi Black Widow ve yine aynı evreninin Disney+ dizisi Hawkeye’de Yelena Belova karakterini canlandıracak.

- Reklam -

Oyuncunun yer alacağı yeni yapım ise bilimkurgu türündeki Dolly oldu. Florence Pugh, filmin başrollerinden birisi olacak.

Florence Pugh, Apple TV+ Filmi Dolly Kadrosunda Yer Alacak

Apple’ın yeni dijital yayın platformu Apple TV+ için gerçekleştirilen Dolly filminde, Florence Pugh yapımın başrol karakterlerinden birisi olarak karşımıza çıkacak.

Dolly filmi, asıl olarak bir kısa hikâyeyi kaynak alıyor. İlk olarak 2011 yılında Asimov’s Science Fiction dergisinde yayınlanan öykünün yazarı ise Elizabeth Bear. Yazar yurt dışında The Jenny Casey üçlemesi, The Promethean Age serisi, Jacob’s Ladder üçlemesi, The Edda of Burdens serisi, The Iskryne serisi, New Amsterdam serisi, Eternal Sky üçlemesi, The Lotus Kingdoms serisi gibi pek çok eserle tanınıyor. Yazarın aynı zamanda birbirinden bağımsız pek çok romanı ve öyküsü bulunuyor. Bear’ın şimdilik Türkçeye kazandırılmış bir eseri yok.

dolly film bilimkurgu Florence Pugh

- Reklam -

Öykünün konusunda, bir milyarderin seks robotu tarafından öldürülmesi işleniyor. Polis, robotun cinayet silahının kendisi mi, yoksa bir suçlu mu olduğu sorusuna cevap vermeye çalışıyor. Robot da kendisini mahkeme salonlarında savunma koltuğundayken buluyor.

Filmin senaristleri arasında The Shape of Water, Divergent ve Hillbilly Elegy gibi yapımlarla tanınan Venessa Taylor ve Iron Man 3, Mission: Impossible – Rogue Nation, Hotel Artemis ve Hobbs & Shaw ile bilinen Drew Pearce yer alıyor.

Apple TV+ için geliştirilen filmin yayın tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Peki siz Dolly filminin konusunu nasıl buldunuz? Böyle bir öykünün film uyarlaması sizce nasıl olur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Three Musketeers üç silahşorlar filmi yeni

Üç Silahşorlar Filmi Yapımcısını Buldu: Eva Green’li Yeni Uyarlama 2 Kısım Halinde Gelecek

Tanrı Fabrikası - Karel Capek

Karel Capek’in Falcı Roman Olarak Anılan Bilimkurgu Klasiği Tanrı Fabrikası Türkçede