in

Donnie Darko 2 Geliyor: Richard Kelly Devam Filmi Üzerine Çalışıyor

Donnie Darko 2 resmen geliyor! Yönetmen Richard Kelly, kült yapımın devam filmi üzerine çalıştığını doğruladı.

Donnie Darko 2 Richard Kelly
- Reklam -
- Reklam -

Bir döneme damgasını vuran ve kısa süre içerisinde kült sıfatını kazanan Donnie Darko için 20 yıl sonra bir devam filmi geliyor. Yapımın yönetmeni ve senaristi Richard Kelly, Donnie Darko 2 üzerine çalıştığını doğruladı.

2001 yılında yayınlanan ve 4.5 milyon dolarlık bütçesine rağmen gişede olmasa bile sinema eleştirmenleri ve seyirciler gözünde büyük bir ses getiren Donnie Darko; Richard Kelly ismini de dünyaya duyuran yapım olmuştu. Gizem, bilimkurgu ve dram türlerindeki yapımın başrollerinde Jake Gyllenhaal, Jena Malone ve Mary McDonnell yer alıyordu.

Tuhaf konusu ve işleyişi ile beraberinde pek çok teoriyi ve tartışmayı da getiren yapımın ardından Kelly, 2006’da Southland Tales’ı 2009’da da The Box’ı çekmiş; ardından da yönetmen olarak bir daha karşımıza çıkmamıştı.

- Reklam -

Donnie Darko 2 Richard Kelly

Şimdi ise sevilen yapımların yeniden çevrimleri ya da devam filmlerinin yıllar sonra geri dönmesi furyası, Donnie Darko ile devam ediyor gibi görünüyor.

Aslında Donnie Darko’nun kız kardeşini konu alan ve S. Darko adını taşıyan 2009 tarihli bir yapım gelmişti. Ancak Chris Fisher’ın yönettiği bu yapım, hayli kötü eleştiriler almış ve adeta serinin hayranları tarafından “yok sayılmıştı”.

Donnie Darko 2 Filminin Senaryosu Tamamlanmaya Çok Yakın

Kelly, seriye layık olabilecek bir devam filmi için kolları sıvamış durumda. The Playlist’te yayınlanan yeni bir söyleşide Kelly, yönetmen arkadaşı James Cameron’ın verdiği ilhamla yeni bir devam filmi senaryosunda “önemli ölçüde” yol kat ettiğini söyledi.

Yapım hakkında ayrıntı veremeyeceğini belirten Kelly, senaryo hazırlığının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.
“Hikâyenin geçtiği dünyayı heyecan verici şekilde inceleme fırsatımız olacak. Neler olacağını bize zaman gösterecek. Ama çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanmış durumda.”
Kelly, aynı zamanda The Twilight Zone’un yaratıcısı Rod Serling hakkında da bir film yapacağını belirtti.

“Bu çok özel bir proje olacak. Heyecan verici bir proje ve bunu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Doğru bütçe ve doğru ekibi bularak Serling’in mirasını yaşatacağız. Serling’in kızı Anne ile detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Bu filmin fantastik bir yönü de olacak. Karmaşık bir film ve bizim çok daha fazla çalışmamız lazım.”

- Reklam -

Donnie Darko 2 Richard Kelly

Donnie Darko, üzerinden geçen 20 yılla birlikte pek çok filme ilham olmuş; popüler kültürün parçası haline gelmeyi başarmış bir yapım. İkonik tavşanı, film müzikleri, efsane replikleri, gizemli ve tuhaf yanları ile unutulmaz bir yapım. Yıllar sonra aynı evrene dönmek herkes için şaşırtıcı olacak.

Evine bir “uçak motoru” düşen lise öğrencisinin değişen hayatı ve kırılan zaman çizgisiyle “kıyameti önleme” macerasını konu alan yapım; solucan delikleri, bilimkurgu, aşk ve fedakârlık üzerine sayısız söz söylemeyi başarıyor.

Devam filminin konusunun ne olacağı ve hangi oyuncularla karşımıza geleceği henüz açıklanmış değil. Donnie Darko 2 filmi için bir vizyon tarihi de belli olmadı. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Peki siz bu kült yapımın devam etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Richard Kelly’ye bu konuda güveniyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Favori filmlerim arasında. Umarım son 1-2 senedir başlayan eski yapımları hortlatıp berbat etme furyasının bir parçası olmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ben Murtaza - Deniz Tarsus

Deniz Tarsus Uzun Bir Aradan Sonra “Ben Murtaza” ile Öykü Dünyasına Dönüyor

Avatar: The Last Airbender Canlı Aksiyon Dizisi

Avatar: The Last Airbender Canlı Aksiyon Dizisinde Son Durum Açıklandı