in ,

Downton Abbey: A New Era Fragmanı Yayınlandı – Ünlü İngiliz Dramasında Yeni Film Yolda

Downton Abbey: A New Era fragmanı yayınlandı. Ünlü İngiliz draması, sinema dünyasındaki 2. film ile maceraya devam ediyor.

Downton Abbey: A New Era Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Downton Abbey: A New Era filmi için fragman yayınlandı. Ünlü İngiliz tarihi dramasında dizi evreni yeni bir film ile genişlemeye hazırlanıyor. Yapım gelecek bahar izleyici ile buluşacak.

20. yüzyılın başlarında yaşayan aristokrat Crawley Ailesi ve yardımcılarının yaşamına odaklanan İngiliz dizisi 2010 – 2015 yılları arasında yayınlanmış ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Oyuncu kadrosunda Maggie Smith, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Hugh Bonneville gibi isimleri barındıran yapım, 15 Primetime Emmy ve 3 Golden Globe almayı başardı. Toplamda 6 sezon ve 52 bölüm yayınlanan yapım Separate Lies, From Time to Time ve Gosford Park’ın yazarı Julian Fellowes tarafından yaratılmıştı.

2015’teki finalin ardından dizinin hikâyesi Michael Engler imzasıyla 2019 yılında aynı adla sinemada da macerasına devam etti.

- Reklam -

Çoğunlukla olumlu eleştiriler alan ilk film 20 milyon dolarlık bütçesine karşın dünya çapında 194,3 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti.

Filmin devam bölümünün yolda olduğu ise geçen şubat ayında doğrulandı. Normal şartlarda bu yıl aralık ayında yayınlanması gereken film, bir erteleme alarak 2022’ye kaldı.

Downton Abbey: A New Era Fragmanı | İZLE

YouTube video

İlk filmde de yer alan Maggie Smith, Imelda Staunton, Michelle Dockery ve Hugh Bonneville gibi isimlerin de kadrodaki yerini koruduğu yeni yapımda, ekibe katılan bazı oyuncular şu şekilde: Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye ve Dominic West.

A New Era’nın yönetmenliği ise The Art of Racing In the Rain ve My Week with Marilyn’in başındaki Simon Curtis’e emanet edildi. Yapımın senaryosu ise orijinal dizinin yaratıcısı ve Oscar ödüllü (Gosford Park) Julian Fellowes tarafından kaleme alındı.

A New Era’nın yapımcılığı ise Julian Fellowes ile beraber Gareth Neame ve Liz Trubridge ikilisine ait olacak.

- Reklam -

Dizinin yaratıcısı yapımın adına atıfta bulunarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu gerçekten de yeni bir dönem. 20’li yılların sonuna geldikçe dünya birçok yönden çok hızlı değişiyordu. 20’lerin sonunda eğlenceden ulaşıma her şey gerçekten de farklıydı. Yeni bir dönem derken işte bunu kastediyoruz.”

Downton Abbey: A New Era filmi yurt dışında Mart 2022 tarihinde vizyona girecek. Yapımın Türkiye için bir çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil. Orijinal dizi ise Netflix üzerinden izlenebiliyor.

Sizler orijinal diziyi ve ilk filmi izlemiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler - Patrick Ness

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler: Patrick Ness’ten Absürtlüğün Sınırlarında Gezinen Postmodern Öyküler

Etel Adnan vefat

Etel Adnan Hayatını Kaybetti: Ünlü Sanatçıya Veda