in

Dragon’s Lair Film Oluyor: Başrolde Ryan Reynolds Olabilir

Dragon’s Lair oyunu Netflix filmi olmaya hazırlanıyor. Yapımın başrolü için kanalın düşündüğü isim ise Ryan Reynolds.

Dragon's Lair - Ryan Reynolds
- Reklam -
- Reklam -

Macera türünün ilk oyunlarından Dragon’s Lair, Ryan Reynolds’lı bir uyarlama ile Netflix ekranlarına gelmeye hazırlanıyor.

Dragon’s Lair oyununun 1983’te çıkmasının ardından endüstriyi ve macera janrasını tamamen değiştirmeyi başarmıştı. Teknolojinin ve oyun yapımcılığının hızlı değişimi sonrasında tarihte büyük bir iz bırakamamış olsa da günümüzde dahi bıraktığı hoş anılarla hatırlanıyor. 1980’lerde geçen Netflix dizisi Stranger Things’te dönemin çocukları için bırakılmış hoş bir gönderme bile bulunuyor.

Dragon's Lair - Stranger Things

- Reklam -

Oyun, Cesur Dirk adında bir şövalyenin ejderha Singe ve büyücü Mordroc tarafından esir edilen Prenses Daphne’yi kurtarmasını anlatıyor. Deneme yanılma yöntemiyle ilerleyen oyun çizgi filmleri andıran grafikleriyle zamanının çocuklarının kalbinde taht kurmayı başarmıştı.

Netflix bir yıla yakındır oyunun film haklarını alabilmek için uğraşıyordu ve nihayet anlaşma imzalandı. Vertigo Entertainment’in sahibi Roy Lee (It Chapter Two) ve Underground Films’ten Trevor Engelson (Snowfall) filmin yapımcılığını üstlenecek. Senaryo da The Lego Movie ve Scary Stories to Tell in the Dark’ta birlikte çalışmış Dan ve Kevin Hageman’ın ellerine emanet edilmiş durumda. Ryan Reynolds ve Hageman Kardeşler Dragon’s Lair’dan önce animasyon filmi The Croods 2’da da birlikte çalıştılar.

Dragon’s Lair Filminin Başrolü İçin Ryan Reynolds Düşünülüyor

Reynolds’la anlaşma henüz imzalanmamış olsa da son yıllarda Reynolds’ın Netflix’le yakın ilişkileri düşünüldüğünde kontrat çıkmaza girecekmiş gibi durmuyor. Aralık ayında çıkan aksiyon filmi 6 Underground ve çekimleri Koronavirüs nedeniyle durdurulan Gal Gadot ve Dwayne Johnson’lı Red Notice filmi; Reynolds’ın Netflix karnesini geliştiriyor.

Dragon's Lair

- Reklam -

Free Guy ayrıca Reynolds’ın bir diğer bilgisayar oyunu temalı filmi olmasıyla da ilgi çekiyor, film bir bilgisayar oyununda arka plan karakteri (NPC) olduğunu fark eden bir adamın hikayesini anlatacak. Reynolds filmin sadece başrolünde yer almayı değil, yapım şirketi Maximum Effort aracılığıyla yapımcılığını da üstlenmeyi planlıyor.

Reynolds bu yıl ayrıca The Hitman’s Wife’s Badyguard’ta Samuel L. Jackson ve Salma Hayek’le birlikte beyaz perdede gözükecek. Ayrıca Hageman Kardeşlerin yazdığı Croods 2’da da karşımıza çıkacak.

Siz çocukluğunuzda Dragon’s Lair oynadınız mı? Bilgisayar oyunu uyarlaması filmlerin son birkaç yıldır yavaş yavaş kırılan makus talihine bu film nasıl etki eder dersiniz? Ryan Reynolds ismini role yakıştırır mısınız? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da hep birlikte tartışalım!


* Yüzüklerin Efendisi Filmindeki Moria Savaşı Işın Kılıçları ile Yapılsaydı?

Kaynak: Hollywood Reporter

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karantina İçsel Yolculuk

Karantina Günlerinde Sizi İçsel Yolculuğa Çıkaracak 5 Kitap

Samurai Jack

Samurai Jack Tüm Sezonları ile Ücretsiz Olarak Yayında