in

Drizzt Do’Urden Yeni D&D Filmiyle Beyaz Perdeye Adım Atabilir

Drizzt Do’Urden yakın gelecekte bir sinema filminde yer alabilir. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’in devam yapımı için heyecanlandıran açıklama.

Drizzt Do'Urden Film
- Reklam -
- Reklam -

Drizzt Do’Urden beyaz perdeyle tanışmak için gün sayıyor olabilir. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’in devam yapımı, D&D hayranlarının yıllardır beklediği bir karaktere ev sahipliği yapabilir.

Ünlü masaüstü rol yapma oyunu Zindanlar ve Ejderhalar evreninde geçen Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves filmi dünya genelinde geçen haftalarda izleyicilerle buluştu. Türkiye’de bugün vizyona giren yapımın yönetmenliğini John Francis Daley ve Jonathan Goldstein üstleniyor.

İkili, bir süredir verdikleri demeçlerle geek dünyasını heyecanlandıran açıklamalarda bulunuyor. D&D çatısı altında kurulan Unutulmuş Diyarlar serisinin en önemli karakterleri arasında yer alan Drizzt Do’urden, kendine ait onlarca romana sahip. Filmin yönetmenleri, Drizzt’i aslında ilk yapım için değerlendirdiklerini ancak mevcut tartışmalar nedeniyle bu kararı farklı bir yöne doğru tekrar şekillendirdiklerini açıkladı.

- Reklam -

Drizzt Do'Urden Filmi D&D

D&D oyunu bir süredir karakter sınıflarının ele alış yöntemleri nedeniyle tartışmalara konu oluyor. Bir Kara Elf olan Drizzt de Drow ırkının nasıl görünmesi gerektiğine dair tartışmalardan payını alıyor.

Drizzt Do’Urden Çok Daha Önce İzleyicilerle Buluşacaktı

Filmin yapımcısı Jeremy Latcham daha önce verdiği bir demeçte Regé-Jean Page’in canlandırdığı paladin Xenk karakterinin orijinal senaryoda aslında Drizzt olarak kaleme alındığını ifade etmişti.

Aktarılanlara göre Drizzt için yazılan rolü çok seven yönetmenler, karakteri çöpe atmamak için Xenk’i yarattı. Latcham, Wizard of the Coast’ın yapımda Drizzt’in de yer almasını istediklerini kaydediyor.

Yapımcı, Xenk’in filme dahil ediliş sürecini ise şu sözlerle aktarıyor:

“Drizzt’le ilgili bazı tartışmalar vardı ve biz de, ’Bu tartışmanın ortasında olmak istemiyoruz. Hadi onu filmden çıkaralım,’ dedik. Ama biz bu karakter fikrine adeta âşık olmuştuk. Öyleyse neden bunu iyileştirip onu Xenk yapmaya başlamıyoruz? Sonra [Goldstein ve Daley] Xenk arka planını yazdılar. Ardından bunu hikâyedeki kötü karakter anlatısıyla birleştirdik. Nihayetinde Xenk’in olduğu bir taslakla geri döndüler ve herkes mutlu oldu.”

Drizzt Do'Urden Filmi

- Reklam -

Latham, aynı zamanda Karanlıkaltı’ndaki büyük şehrin ilk etapta Menzoberranzan olmasının planlandığını da kaydetti. Nihayetinde filme aktarılan şehir ise tamamen uydurma bir mekân olarak seçildi.

“Drizzt Heyecan Verici Bir Karakter”

Filmin yönetmeni Daley de Latham’ın izinden giderek şunları kaydetti:

“Aslında Drizzt, biz ilk filmimizin nasıl olacağını düşünürken ortaya çıktı. Ancak genel fikir birliği, henüz o topa girmemekti. Bununla beraber, o kesinlikle popüler bir karakter ve keşfetmesi heyecan verici birisi.”

“D&D dünyasında çok fazla karakter var. Kurduğumuz ekibe katılmalarını sağlamak ya da geçmiş hikâyelerine girmek için filmimizin bir tür spin-off’unu yapmak gerçekten eğlenceli olurdu.”

Yapımın yönetmenlerinden Goldstein ise Wizards of the Coast’tan “hayranların en sevdiği 30 yaratığın listesini” aldıklarını ve ardından hangilerinin yapıma dahil edileceği konusunda tamamen özgür bırakıldıklarını söylüyor.

Drizzt karakterinin gelecek yapımda maceraya dahil edilip edilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Siz Drizzt Do’Urden’i kimin canlandırmasını dilersiniz? Yeni D&D filminden beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni haberlerden anında haberdar olmak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon, Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    “Filmin yönetmenleri, Drizzt’i aslında ilk yapım için değerlendirdiklerini ancak mevcut tartışmalar nedeniyle bu kararı farklı bir yöne doğru tekrar şekillendirdiklerini açıkladı.“

    Kardeşim niye fikir değiştiriyorsunuz.

  2. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Unutulmuş Diyarlar’da iyi drowlar ve iyi drow tanrıları yokmuş gibi Menzoberrenzan ahalisini de sjwmatikle pırıl pırıl iyilik meleklerine dönüştürecekler malum. Aslında onlar iyilik timsalleri iken hain Lolth’un kahpece planlarıyla kötü olmuşlardı çünkü. Sonra hep beraber Selune över hâlleriyle teşrif ederler filmlere hocam, haşa kara tenli varlıklar kötü rolde olursa hâlimiz nice olur.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Hocam doğrusu filmlerden yana benim bir beklentim yok. Ben kitapların basılmasının derdindeyim :slight_smile: Gösterime giren filmde Drizzt karakterine yer verileceği açıklansaydı İthaki kitapları çoktan basmıştı :slight_smile:

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Mevcut D&D filminin tonu Drizzt Do’Urden’ e hiç gitmez. Drizzt Do’Urden deyince benim aklıma espriler vs. gelmiyor. Daha karanlık tonlar geliyor. Drizzt Do’Urden’ ı harcamayın! :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian Filmi Kesinleşti

The Mandalorian Yoluna Beyaz Perdede Devam Edecek: Yönetmen Koltuğunda Dave Filoni Var

Daisy Ridley, Yeni Star Wars Filmine Katıldı

Daisy Ridley, “Rise of Skywalker”dan 15 Yıl Sonra Geçecek Yeni Star Wars Filmiyle Rey Rolüne Geri Dönüyor