in ,

Oyun Tarihinin Ünlü Karakteri Duke Nukem Kendi Filmine Kavuşuyor

Duke Nukem filmi geliyor. Cobra Kai yaratıcıları Josh Heald, Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg, Legendary ortaklığında çalışmalara başladılar.

Duke Nukem filmi
- Reklam -
- Reklam -

Duke Nukem filmi için hazırlıklar başladı. Cobra Kai yaratıcılarının Legendary Pictures ortaklığında hazırlayacakları maceranın hazırlıkları başladı.

3D Realms’in aksiyon video oyunu serisi, Dünya’yı uzaylı istilacılardan ve çılgın bilim adamı Dr. Proton’un tasarladığı robotlardan kurtarmak için sürekli savaşan baş karaktere odaklanıyor. Duke Nukem serisi ilk olarak 1991’de çıktı ve ardından kendisini üç devam oyunu ve birden fazla yan ürün izledi. Birinci şahıs nişancı (first-person shooter) tekniğiyle hazırlanan Duke Nukem, tüm oyunlarında görülen şiddet seviyeleri, cinsellik ve diğer tartışmalı konular nedeniyle hem beğeni topladı hem de eleştirildi. Ancak 2011’de piyasaya sürülen Forever, eski içeriği ve zayıf kontrolleri nedeniyle çok fazla olumsuz eleştiri aldı.

Popüler oyun serisinin filme uyarlama girişimleri 20 yıldan fazla bir süredir konuşulsa da şimdiye dek başarısız oldu. Özellikle konsollarda bir geleceği yokmuş gibi görünmesine rağmen, büyük ekran umutları sonunda bir miktar zemin kazanıyor gibi görünüyor.

- Reklam -

Cobra Kai Yaratıcıları Duke Nukem Filmi için Senarist Arayışına Başladılar

Duke Nukem Filmi, Cobra Kai Yaratıcıları İmzasıyla Geliyor

The Hollywood Reporter, yeni bir Duke Nukem film uyarlamasının şu anda Cobra Kai yaratıcıları Josh Heald, Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg tarafından geliştirilmekle olduğunu duyurdu. Üçlü, mülkiyet haklarını yayıncı Gearbox Software’den alan Legendary ile birlikte uzun süredir istenen uyarlamayı gerçek kılmak için çalışmalara başladı. Yeni ekip, şu anda filmin senaryosunu hazırlamak için bir yazar arayışında.

- Reklam -

Yeni Duke Nukem film uyarlamasıyla ilgili haberler, John Cena’nın Paramount Pictures ve Platinum Dunes için uzaylı avcısını canlandıracağı haberlerinden birkaç yıl sonra geldi. Orijinal oyunlarda karakteri seslendiren Jon St. John, John Cena’lı filmin duyurulmasından bir yıl sonra bu gelişmeyi şüpheye düşürdü, ancak Gearbox’ın sahibi Embracer Group geçen yıl filmin hâlâ yapım aşamasında olduğuna dair güvence verdi. Fakat ortaya çıkan son haberle birlikte, önceki uyarlamanın tamamen rafa kalktığını doğruluyor. Şimdi merak edilen soru, John Cena’nın başkarakteri canlandırmak için bir kez daha istekli olup olmayacağı.

Ünlü oyun karakterine bir film uyarlaması yapılacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys Oyuncuları 4. Sezon Duyurusu (Video)

The Boys Oyuncuları 4. Sezonu Yeni Bir Video ile Duyurdu

The Lord of the Rings Return to Moria

Hayatta Kalma Temalı Yüzüklerin Efendisi Oyunu “Return to Moria” Geliyor