in

Timothée Chalamet “Dune: Part Two” Çekimlerinin Tamamlandığını Duyurdu

Dune 2 çekimleri tamamlandı. Timothée Chalamet, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir fotoğraf ile devam filminin post prodüksiyon aşamasına geçtiğini doğruladı.

Dune 2 çekimleri tamamlandı
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 çekimleri resmen sona erdi. Filmin yıldızı Timothée Chalamet, çekimlerin tamamlandığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir kamera arkası fotoğraf ile duyurdu.

Denis Villeneuve imzalı Dune’un 2021’deki başarısı, yönetmenin Warner Bros. Discovery’den bir devam filmi yapma fırsatı bulması anlamına geliyordu. Takip edenlerin bildiği üzere Villeneuve, Frank Herbert’ün bilimkurgu romanını film uyarlaması için ikiye böldü. Devam filmi Timothée Chalament’i bir kez daha Paul Atreides rolüyle seyircinin karşısına çıkaracak ve Arrakis çöllerinde Fremen’lerle buluştuktan sonraki yolculuğuna devam etmesini sağlayacak.

Şimdi, çekimleri geçen temmuz ayında başlayan Dune 2’nin yapımının resmi olarak tamamlandığı doğrulandı. Chalamet, çekimlerin bitişini kutlamak için filmin çöl setinden kendisinin ve gerçek hayattaki babasının mutlu bir fotoğrafını paylaştı.

- Reklam -

Dune 2 Filmi Çekimleri Tamamlandı

Chalamet’in paylaştığı özçekimde, canlandırdığı karakterinin kostümü yer almıyordu. Ancak yine de arka planda bir çölde oldukları görülüyor. Devam filminin çekimleri kasım ayında Abu Dabi’ye taşınmış olsa da, oyuncunun paylaştığı fotoğrafının buradan olup olmadığı belli değil. Her neresi olursa olsun, hayranlar artık filmin post prodüksiyon aşamasına geçtiği için mutlu olabilirler. Çünkü bu yakın zamanda filmle ilgili ilk tanıtım görsellerinin düşeceği anlamına geliyor.

Dune 2 Filmi Sinematik Aksiyonu Daha Üst Seviyeye Taşıyacak

Devam filminde Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ve Dave Bautista gibi ilk filmin oyuncu kadrosu geri dönüyor. Ayrıca Padishah İmparator Shaddam IV rolünde Christopher Walken, Prenses Irulan rolünde Florence Pugh ve Feyd-Rautha rolünde Austin Butler olmak üzere birkaç yeni yüz yer alacak. Filmle ilgili ayrıntılar az olsa da, Villeneuve daha önce devam filminin “sinematik aksiyona” daha fazla odaklayarak daha da genişleteceğine söz vermişti.

- Reklam -

İlk başta 20 Ekim 2023’te çıkacağı açıklanan Dune 2 filmi 17 Kasım 2023’te sinema salonlarındaki yerini alacak. Filmin yanı sıra HBO Max’te yayınlanması beklenen bir spin-off dizisi olan Dune: The Sisterhood için de hazırlıklar devam ediyor.

dune 2 vizyon tarihi yeni

Dune 2 filminden beklentileriniz neler? Filmle ilgili teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hey Villeneuve adamım! Bize bir iyilik yap ve filmin gösterim tarihini öne çek. :facepunch:

  2. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Güzel haber. İlk 2.5 kitabı okumuş biri olarak ben çok beğenmiştim filmi. Belki sinemada izlediğim için olabilir ama kesinlikle dikkate değer bir film.

  3. Avatar for dylel87 dylel87 dedi ki:

    Önce kitabını okuyayım diyerek filmini izlememiştim, kitabı da bir türlü elime alamamışken 2.si geliyor :flushed: En kısa zamanda seriye başlamalıyım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jon Snow Dizisi Travmalar Kit Harington

Kit Harington, Yeni Game of Thrones Dizisinde Jon Snow’un Durumunun “Hiç İyi Olmadığını” Açıkladı

Oppenheimer Atom Bombası Sahnesi

Christopher Nolan, “Oppenheimer”daki Atom Bombası Patlamasını ‘Bilgisayar Efekti Olmadan’ Yarattıklarını Açıkladı