in

Dune 2 Filminin Senaryosu Şimdiden Yazılıyor

Dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Dune uyarlamasında; henüz ilk film vizyona girmeden ikincisi için çalışmalar başladı.

Dune
- Reklam -
- Reklam -

Hayranlar 2020 yılının sonunda vizyonda olacak Dune filmini beklerken, serinin devamıyla ilgili dikkat çeken bir haber paylaşıldı. The Hollywood Reporter’ın kaynaklarına göre, serinin ilk filminde de Denis Villeneuve ve Eric Roth ile birlikte senaryo yazımında yer almış olan Jon Spaihts, ikinci filmin senaryosunu kaleme almaya çoktan başladı.

Spaihts, ikinci filmin senaryosunu kaleme almak için halihazırda HBO’da yayınlanması beklenen spin-off dizisi Dune: The Sisterhood projesindeki görevinden alındı. İkinci Dune filmi için henüz yeşil ışık yakılmadı. Ancak yapımcı Brian Herbert (Frank Herbert’in oğlu ve birkaç Dune kitabı ve kısa öykü yazarı) daha önce ilk filmin orijinal Dune romanının sadece yarısını kapsayacağını söylemişti. Dolayısıyla, ikinci filmin onaylanacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Spaihts da şimdiden ikinci film için senaryo çalışmalarına başlamış durumda.

Spaihts’in Dizi İçin Hazırladığı Senaryo Beğenilmedi

Kaynaklara göre; Legendary TV, Jon Spaihts’in The Sisterhood dizisi için hazırladığı son senaryo taslağından pek de memnun kalmadı. Bu nedenle, dizinin sorumluluğunu Spaihts’in ellerinden aldılar ve onu daha iyi odaklanması için tamamıyla ikinci film projesine yönlendirdiler. Spaihts daha önce Prometheus, Doctor Strange ve Passengers gibi birçok başarılı yapımın senaryosunda çalıştığı için beyaz perdede çok daha fazla deneyime sahip. Bu da yapımcıların verdiği son kararda önemli derecede etkili oldu.

- Reklam -

Tom Spaihts’in The Sisterhood projesinden alınmasıyla, boşalan dizi sorumlusu koltuğuna kimin getirileceği şimdilik henüz bilinmiyor. Ancak Warner Bros.’un Dune filminin gişede nasıl bir başarı elde edeceğini görmek istediğini ve bu sebeple dizi projesinin bir süre daha erteleneceği söyleniyor.

- Reklam -

Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği Dune filmi, 18 Aralık 2020’da beyaz perdedeki yerini alacak.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Dune serisinin devamı nerede peki?
    Dune kalbimizde…

  2. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Üç bölümden oluşan dizisi oldukça hoşuma gitmişti,2000 yılındaki imkanlarla oldukça başarılı bir iş çıkarmışlardı bence.Şu anki imkanlarla yapabilecekleri beni oldukça heyecanlandırıyor.

  3. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Özellikle cast seçimi çok güzel yeni filmin, çok ümitliyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kara Delik LIGO

Çarpışan Kara Deliklerin Çıkardığı Ses Keşfedildi

ursula k le guin son siirleri metis

Le Guin’in Son Şiirleri Artık Türkçede