in

Dune: Part 2’nun Senaryosu Tamamlandı: Çekim Aşaması için Geri Sayım Başladı

Dune 2 senaryo hazırlıkları sonlandı. Denis Villeneuve, Çöl Gezegeni’nin devamı için çekim öncesi son aşamaya geçti.

dune 2 senaryosu
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 senaryosu tamamlandı. Denis Villeneuve, Çöl Gezegeni’nin devam filmi hakkındaki son gelişmeleri aktardı.

Ünlü yönetmen filmin kameraya alınması için hazırlıkları neredeyse tamamlamış durumda. Ancak Villeneuve çekimler bitene kadar bütün senaryo üzerinde hiç durmadan çalışacaklarını da sözlerine ekliyor.

Frank Herbert’in kült bilimkurgu romanından uyarlanan Dune, 2021 yılının en çok ses getiren yapımları arasında en üst sırada yer alıyor. Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya ve Jason Mamoa gibi yıldız isimlerin yer aldığı film hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden oldukça yüksek notlar almayı başarmıştı. Kaynak esere sadık kalan film ayrıca etkileyici sinema diliyle de dikkatleri çekmeyi başarmıştı.

- Reklam -

İlk filminin başarısından sonra yapımcı şirket Warner Bros. serinin ikinci filmine yeşil ışık yakmakta gecikmedi. Bunun üzerine senaryo hazırlıkları yapılmış hatta Dune: Part 2 için resmi yayın tarihi olarak Ekim 2023 gösterilmişti. Filmin yönetmeni Denis Villeneuve ise geçen gün verdiği röportajda senaryo hazırlıklarının tamamlandığını ve filmin çekim aşaması için hazır olduklarını kaydetti.

Dune 2, İlk Filme Benzer Bir Ton Yakalayacak

Fransız asıllı yönetmen Collider’a yaptığı açıklamada devam filminin durumu için şunları söylüyor:

“Senaryonun büyük bir kısmı bitti, ama yine de her daim üzerinde çalışılacağız. Yani kâğıt üzerindeki şey netleşti fakat en son çekime kadar çeşitli değişikler yapabiliriz tabii ki. Senaryo elimde. Şu an hazırlık aşamasındayız.”

Villeneuve ilk filmin başarısından sonra bir üçleme olarak düşündüğü yeni Dune filmi için çalışmalarına başladı. Geniş kitlelere hitap eden yapımından devamında hem Dune hayranlarını hem de ilk defa izleyecek kesimi perde karşısında tutabilecek bir eser ortaya koyacağı düşünülüyordu. Bu nedenle birçok kişi yönetmenin ton farklılığına gideceğinden endişeliydi. Ancak Villeneuve devam filmini de ilk yapımın tonuna “benzer” bir şekilde ele alacağını söylüyor.

dune kesilmiş sahne çöl gezegeni

- Reklam -

Senaryonun tamamlanmasının ardından Dune 2 filminin çekimleri Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. Çekimlerin 4-5 aylık bir süreç sonunda tamamlanacağı tahmin ediliyor. Bu da Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek yapım için Villeneuve ve ekibine post prodüksiyon aşaması için bolca süre veriyor.

Yeni Dune Filminde Daha Fazla IMAX Çekimi Olacak

İlk filmin takdir gören yanlarından birisi de Arrakis’in sonsuz kumlarından Giedi Prime’ın acımasız topografyasına kadar prodüksiyonun görünümünü iyileştirmek adına IMAX kullanılmasıydı.

Villeneuve, planların devam filmi için IMAX kullanmaya devam edeceklerini doğruladı:

“Kesinlikle. [Görüntü yönetmeni] Greig Fraser ve ben, bu formata âşık olduk. Bu filmde kesinlikle -hatta muhtemelen ilkinden daha fazla- IMAX çekimi olacak.”

Sizin Dune: Part 2 için beklentileriniz nasıl? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

morbius spider-man

Morbius Filminde Spider-Man Gözükecek mi? Jared Leto Konuştu

edebiyat dünyası ukrayna savaş yardım

Edebiyat Dünyası Savaştan Etkilenen Ukraynalılar için Yardım Kampanyası Düzenliyor