in

Yeni Dune Filmi, Ertelenen Blade’in Yerini Aldı: Arrakis’e Dönüş Daha Erken Olacak

Dune 2 vizyon tarihi iki hafta öne alındı. Birçok yapımın çıkış tarihi ötelenirken Denis Villeneuve’ün  bilimkurgu yapımı hayranlarını sevindirdi.

dune 2 vizyon tarihi yeni
- Reklam -

Dune 2 vizyon tarihi güncellendi. Denis Villeneuve imzalı devam filmi 2023 yılının sonbaharında izleyicilerle buluşacak. Çöl Gezegeni hayranlarını sevindiren bu haber Marvel’ın beşinci ve altıncı fazdaki 4 filminin çıkış tarihini ertelemesinden hemen sonra geldi.

İlk filmiyle yapımcı Warner Bros.’un yüzünü güldürmeyi başaran ve Frank Herbert’ın aynı isimli roman serisini perdeye uyarlayan Dune 2 filminin çalışmaları devam ediyor. İzleyiciler ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplayan filmin devam yapımı beklenenden daha erken bir tarihte vizyona girecek.

Yapılan son açıklamada 17 Kasım 2023 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacağı duyurulan Dune 2, iki hafta öne alındı. Yapım 3 Kasım 2023 tarihinde sinemalarda olacak.

- Reklam -

Dune Part 2 Çekimleri Başladı

Yeni Dune filminin vizyon değişiklik haberi ise Marvel’ın erteleme haberlerinden birkaç saat sonra geldi. Dev çizgi roman şirketi ise yeni fazda yayınlayacağı Blade, Deadpool 3 ve Avengers dahil olmak üzere birçok filmin çıkış tarihini erteledi.  Ertelenen filmler arasında en çok dikkat çeken ise bir süre önce yönetmensiz kalan Blade filmi oldu.

Dune 2 Vizyon Tarihi Öne Alınırken Beklenen Birçok Marvel Yapımı Ertelendi

Geçen yaz gerçekleşen San-Diego Comic Con bünyesinde Disney’in büyük markası Marvel beşinci ve altıncı fazını takipçiler ile paylaşmıştı. Fazlarda yer alan filmlerin tanıtımları ile birlikte takvimi de paylaşan yönetici Kevin Feige yeni faz için oldukça heyecanlı olduğunu dile getirmişti.

Ancak MCU gelecek projelerde büyük bir ertelemeye gittiğini duyurdu. Dev şirket birçok filmin çıkış tarihini üç ila altı ay ileri attı.

Ertelendiği duyurulan ilk yapım Mahershala Ali’nin başrolünde yer aldığı Blade filmi oldu. İlk duyuruda vampir avcısının 3 Kasım 2023 yılında ekranlarda yerini alacağı söylenmişti. Ancak yönetmen Bassam Tariq’ın yapımdan ayrılması ve Mahershala Ali’nin projeden memnun olmadığına dair söylentilerin çıkmasından sonra Blade filminin yeni vizyon tarihi olarak 6 Eylül 2024 gösterildi. Filmin vizyon tarihinin değişmesi ise Marvel’ın peşi sıra gelecek bütün yapımların çıkış tarihlerinin değişmesine sebep oldu.

- Reklam -

Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alacak? | Teori

Ryan Reynolds’ın geçen günlerde sosyal medya hesabından duyurduğu ve Hugh Jackman’ın bir kez daha Wolverine rolünü üstleneceği Deadpool 3 filmi ileri bir tarihe atıldı. Reynolds’ın duyuru videosunda filmin çıkış tarihi olarak 6 Eylül 2024 gösterilmişti. Yapılan açıklama sonrası ise serinin üçüncü filmi 8 Kasım 2024’te vizyona girecek.

Altıncı fazın ilk filmi olacak Fantastic Four ise ertelemelerden etkilenen bir diğer yapım. Hayranların büyük bir merakla beklediği Marvel’ın Fantastik Dörtlü macerası, Deadpool 3’ün çıkış yapacağı 8 Kasım 2024’ten 14 Şubat 2025’e ertelendi.

Marvel’ın son zamanlarda en çok okunan serilerinden uyarlanacak Avengers: Secret Wars da ilk çıkış tarihinden altı ay sonra vizyona girecek. 7 Kasım 2025 olarak gösterilen vizyon tarihi güncellenerek 1 Mayıs 2026’ya çekildi.

Dune 2 ve Marvel yapımlarının yeni tarihleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İkisini de bekliyorum. Dune iki adım önde. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Colin Farrell The Penguin Dizisi

Colin Farrell: “The Penguin Dizisi The Batman Filminden Bir Hafta Sonra Başlıyor”

Yu-Gi-Oh! Yaratıcısı Neden Öldü Sorusu Cevap Buldu

Yu-Gi-Oh!’un Yaratıcısının Ölüm Nedeni Ortaya Çıktı: Boğulmak Üzere Olan Çocuğu Kurtarmak İstemiş