in

Dune 2, Zendaya’lı Chani Karakterini Odağına Alacak: Devam Filmi Çalışmaları Sürüyor

Dune 2, Zendaya tarafından canlandırılan Chani karakterini merkeze alacak. Denis Villeneuve devam filmi hakkında konuştu.

Dune 2 zendaya chani
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 filmi hakkında yeni detaylar geliyor. Sinemaseverler ilk bölümün vizyona girmesini beklerken yönetmen Denis Villeneuve devam hikâyesi hakkında konuştu. Usta sanatçı sıradaki bölümün Zendaya tarafından canlandırılan Chani karakterine odaklanacağını duyurdu.

Amerikalı bilimkurgu yazarı Frank Herbert’ün kült serisi Dune’dan uyarlanacak yapımın önümüzdeki sonbahar beyaz perdeye gelmesi bekleniyor. Oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, David Dastmalchian, Jason Momoa, Dave Bautista, Oscar Isaac ve Javier Bardem gibi isimlerin yer aldığı yapım; Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun ertelemelere maruz kalmıştı.

2021 yılının en büyük sinema olaylarından birisi olarak görülen Dune; Arrival, Blade Runner 2049 ve Sicario gibi yapımlarla adından söz ettiren Dennis Villeneuv imzası ile izleyicinin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Senarist koltuğunu Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange) ve Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button, Forrest Gump) ile paylaşan Villeneuv’ün filminde, müzikler ünlü besteci Hans Zimmer’a ait olacak. Zimmer’ın bu yapım için Christopher Nolan’ın Tenet’ını reddettiği biliniyor.

- Reklam -

Dune 2, Zendaya Tarafından Canlandırılan Chani Karakterini Merkeze Alacak

Toplamda 712 sayfadan oluşan Dune kitabının iki bölüm hâline beyaz perdeye taşınacağı biliniyor. İlk film vizyon için gün sayarken ikinci film de ön hazırlık aşamasına geçmiş durumda.

Çöl Gezegeni Arrakis’i yöneten Atreides Hanedanlığı’nın öyküsünü konu alan film, galaksinin en önemli madeni olan “baharat”ın el değiştirmesi için gelişen macerada ailenin genç üyesi Paul Atreides’in başına gelenlere odaklanıyor.

Dune 2 zendaya chani

Il Venerdì di Repubblica’ya açıklamalarda bulunan Deniv Villeneuve, devam filmini çekmek için sabırsızlandığını dile getirdi. Ünlü yönetmen şöyle konuştu:

“Timothée Chalamet ve Zendaya’yı yeniden bir araya getirip Dune’un ikinci bölümünü çekmek için sabırsızlanıyorum. Sıradaki bölümde Zendaya’nın filmin ana kahramanı olacağını bilmek heyecan veriyor.”

- Reklam -

Chani karakterinin, hikâyenin devamında önemli rol oynadığı biliniyor. Zendaya tarafından canlandırılan bu isim, gezegen bilimcisi Liet Kynes’in kızı ve Arrakis’in ekolojisti.

HBO’nun Euphoria dizisindeki performansı ile Primetime Emmy Ödülü’ne layık görülen Zendaya, The OA, Spider-Man: Far from Home ve Malcolm & Marie gibi yapımlarda da görev aldı.

Henüz Dune 2 için resmi bir onay gelmiş değil. Ancak hikâyenin uzun süredir geliştirildiği biliniyor. Eğer ilk film beyaz perdede anormal düzeyde zayıf bir sonuç elde etmezse, serinin devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Dune’un dünya galası 3 Eylül 2021 tarihinde 78. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Sinemalara ve HBO Max’e aynı anda gelecek olan Dune, Türkiye’de 15 Ekim 2021 tarihinde, ABD’de ise 22 Ekim 2021 tarihinde vizyona girecek.

Siz olası devam filminin odak noktası hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Dune 2 mi… Yaşlanıyoruz. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aylık Öykü Seçkisi 142. Sayısı "Çöl Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi 142. Sayısı Yayında: “Çöl Öyküleri”

Jodie Foster, Get Out Benzeri film

Jodie Foster, Get Out Benzeri Bir Korku Filmi Çekmek İstiyor