in

Kovaladıkça Kaçan Dune Filmi Bir Başka Erteleme Daha Aldı

Dune bir erteleme daha aldı. Warner Bros., 2021’in en çok beklenen filmlerinden birisi olan Çöl Gezegeni’ni saklamayı sürdürüyor.

dune erteleme güncel vizyon tarihi yeni
- Reklam -
- Reklam -

Dune filmi bir başka erteleme daha aldı. 2021 yılının heyecanla beklenen yapımı bir kez daha ötelendi. Frank Herbert’ün meşhur bilimkurgu roman serisinden bir kez daha beyaz perdeye uyarlanan yapımda bekleyiş biraz daha sürecek.

Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario gibi filmlerle çokça konuşulan Dennis Villenevue’ün imzası ile izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanan Dune: Çöl Gezegeni yapımı erteleme haberlerine doyamıyor. Koronavirüs pandemisinin belki de en ciddi şekilde etkilediği, üzerinden bütün sektör dinamiklerinin tartışılmaya açıldığı yapım hayranlarını bekletmeyi sürdürecek.

Covid-19 salgını patlak verdiğinde önce azar azar, ardından da tam 1 yıllık erteleme alan film için Warner Bros. tarih beğenmekte zorlanıyor. Normal şartlar altında 2020’nin sonlarında izlememiz gereken yapım için açıklanan son tarih 1 Ekim 2021 olmuştu. Gelen son detaylara göre filmin güncel vizyon tarihi 22 Ekim 2021 olarak belirlendi.

- Reklam -

Dune Filmi Açılışı Venedik Film Festivali’nde Yapacak

Vizyon tarihi için son kez ayar çekilen yapımın dünya prömiyeri ise 3 Ekim’de Venedik’te gerçekleştirilecek. 78. Venedik Film Festivali ile yapımın ses getiren bir açılış yapması bekleniyor. Film ayrıca Toronto Film Festivali’nde de sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Ardından sinema salonlarındaki yolculuğu başlayacak.

Bir dönem sinemaları es geçip doğrudan HBO Max’e geleceği bile konuşulan yapım için açıklanan son karar 22 Ekim tarihinde filmin hem vizyona hem de HBO Max’e gelmesi yönünde. Ancak işin dijital tarafında işlerin farklı bir rotaya girmesi de ihtimaller dahilinde.

Dune kum solucanları

- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının kült eserlerinden birisi olarak anılan Dune’un yeni uyarlaması, oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa ve Oscar Isaac gibi isimleri konuk edecek yapımın müzikleri ise Hans Zimmer’a emanet. Zimmer, bu proje için Christopher Nolan’In son filmi Tenet’ı reddettiğini açıklamıştı.

Dune’un vizyon tarihindeki bu değişiklik, The Sopranos dizisinin öncesini konu alacak The Many Saints of Newark filminin de beyaz perde ile buluşacağı zamanı değiştirdi. Buna göre yapım, 24 Eylül yerine 1 Ekim’de gösterime girecek.

Siz yeni vizyon tarihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka bir erteleme ile karşılaşır mıyız dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Ign

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Locus Ödülleri Kazananları

2021 Locus Ödülleri’nde Kazananlar Duyuruldu

Rembrandt tablosu Gece Devriyesi yapay zeka restore yeni

Rembrandt’ın Başına Gelmeyen Kalmayan Tablosu, Yapay Zekâ Tarafından Restore Edildi