in

Dune Filmi, Frank Herbert’ün Romanlarındaki Özgün Tonu Yakalayacak

Oscar Isaac, Frank Herbert’ün unutulmaz bilimkurgu kitaplarından sinemaya uyarlanan yeni Dune filmi hakkında konuştu.

Dune
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu sinemasının yükselen yönetmenlerinden Denis Villeneuve’ün üzerinde titizlikle çalıştığı Dune filminin vizyona girmesine aşağı yukarı bir yıl kadar bir süre kaldı.

Filmi heyecanla bekleyen seyirciler ve Frank Herbert’ün kült romanının hayranları kadar, oyuncu kadrosunun da filme dair yoğun hisler beslediğine tanık oluyoruz. Yapımın kendisi ve yönetmen Denis Villeneuve’ün yönetmenliği hakkındaki olumlu düşüncelerini açıklamaktan geri durmayan oyuncular kervanına son olarak Oscar Isaac katıldı.

Bloody-Disgusting’in haberine göre bu aralar Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker filminde Poe Dameron rolüyle karşımıza çıkan Oscar Isaac, Dune hakkında, “Tamamıyla farklı bir şey,” şeklinde konuştu. Denis’nin filminin tonunun 1984 yapımı David Lynch uyarlamasıyla karşılaştırıldığında nasıl durduğu sorusuna ise bizleri heyecanlandıran şu yanıtı verdi:
“Frank Herbert’ün romanlarındaki özgün tonu yakalamak için Denis’den daha uygun biri olduğunu sanmıyorum. Gördüğünüz öyle şeyler var ki -açıklayacak daha uygun bir kelime bulamıyorum- kâbus gibi…”
Isaac sözlerine, “Brütalist bir bileşen var. Şok edici, korkutucu ve içten gelen,” diye devam etti. Bu açıklamalar, romanlara sadık uyarlama haberinden sonra hayranlara ilaç gibi geldi.

- Reklam -

Dune, Devasa Oyuncu Kadrosuyla Dikkat Çekiyor

Anlaşılan ünlü yönetmenin Dune filmine yaklaşımı tüm oyuncu kadrosunu derinden etkilemiş durumda. Oscar Isaac’in hislerini betimleyecek kelimeler seçmekte zorlandığını açıkça görebiliyoruz. Oyuncuların bu hisleri filme dair beklentimizi yüksek tutmamızı sağlıyor.

Dune Oyuncu Kadrosu

Denis Villeneuve’ün yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem ve Chang Chen yer alıyor.

Paul Atreides’in mistik ve dokunaklı hikayesini anlatacak olan Dune, evrenin en değerli hammaddelerinden biri olan Baharat’ın hakimiyeti ve kontrolü için yaşanan askeri ve politik çatışmaları, kişisel çıkarlar ve hayatta kalma dürtüleri ekseninde işleyen muhteşem bir film vadediyor.

- Reklam -

Frank Herbert’ün unutulmaz serisinden esinlenecek olan Dune’un senaryosu Denis Villeneuve, Eric Roth ve Jan Spaihts tarafından yazıldı. Filmin müzikleri ise, Christopher Nolan’ın Tenet filmini reddederek projeye katılan Hans Zimmer’a emanet.

Dune

Dune filminin 18 Aralık 2020’de vizyona girmesi bekleniyor.

Film hakkında sizin görüşleriniz neler? Nasıl bir uyarlama bekliyorsunuz? Gelin, Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: The Rise of Skywalker film inceleme

Star Wars: The Rise of Skywalker – Bir Yıldız Savaşları Enkazı

Dördüncü Dünya - Murat K. Beşiroğlu

Murat K. Beşiroğlu’nun Yeni Öykü Kitabı “Dördüncü Dünya” Raflarda