in

Dune Filmi Galasını 78. Venedik Film Festivali’nde Gerçekleştirebilir

Dune filmi galası 78. Venedik Film Festivali’nde gerçekleşebilir. Denis Villeneuve imzalı Warner Bros. yapımı için geri sayım sürüyor.

dune
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının kült eserleri arasında yer alan Dune filmi bir kez daha sinemaya uyarlanıyor. Yönetmenliği Denis Villeneuve tarafından gerçekleştirilen yapımın dünya galası için hedef 78. Venedik Film Festivali.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dev şirketlerin büyük bütçeli filmleri uzun süren ertelemelere maruz kaldı. Dune da onlardan birisi olarak defalarca kendisine yeni tarihler buldu. Bir yandan, “Acaba yalnızca HBO Max’te mi gösterilecek? soruları ile Warner Bros. cephesinde ciddi tartışmalara neden olurken diğer yandan sinemalara girebileceği pazarlardaki aşılama durumu takip edildi. Neticede Dune, pandemi sonrası ilk büyük film festivali olması nedeniyle olağan şartlardan daha fazla anlam yüklenen Venedik Film Festivali’ni gözüne kestirmiş durumda. 1-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, pandemi tedbirleri eşliğinde fiziki ortamda düzenlenecek.

Koronavirüs güvenlik protokollerine uyacak olan festival, 400’den fazla basın mensubunun katılımına da izin verecek. Bununla birlikte festivalde maske kullanımı da yine zorunlu kılınacak.

- Reklam -

Dune Galası ve 78. Venedik Film Festivali Programı Henüz Kesinleşmedi

Oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa ve Oscar Isaac gibi isimleri barındıran Dune filmi, dünya açılışını nerede gerçekleştirecek sorusu henüz yanıt bulmadı. Ancak sinema dünyasında “normalleşmenin” işareti olarak gösterilen 78. Venedik Film Festivali, yapım için öne çıkmayı başarıyor.

Festival programı henüz netleşmiş değil. Dune cephesinden de resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak gelen haberler bu ihtimalin bir hayli yüksek olduğunu işaret ediyor.

Dune HBO Max

Venedik’te gösterileceği tahmin edilen bir başka yapım ise Paolo Sorrentino imzalı Netflix filmi The Hand of God. Yapımın futbolla ilgili olmayacağını şimdiden hatırlatalım. Festival programında yer alması olası bir başka film ise Gabriele Mainetti’nin Freaks Out’u.

- Reklam -

Parasite ile Oscar’a damga vuran Bong Joon-ho’nun jüri başkanlığını üstleneceği festivalde, Roberto Benigni’ye de Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.

Dune filmi, eğer başka bir erteleme almazsa 1 Ekim 2021 tarihinde beyaz perdede vizyona girecek. Yapımın eş zamanlı olarak HBO Max’te yayınlanıp yayınlanmayacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Frank Herbert’ün bilimkurgu kitaplarını kaynak alan yapımın senaryo ekibinde Villeneuve’e Jon Spaihts ve Eric Roth da eşlik ediyor.

Siz ne dersiniz? Dune galası için Venedik Film Festivali isabetli bir tercih olur mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Padok Padok dedi ki:

    Dune filmine Venedik yakışır.

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    En sevdiğim kitaplardan biridir Dune, filmini de heyecanla bekliyorum.

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    İsabetli olur.Ancak film fragmanlara bakılacak olursa romanın gerisinde kalmış görünüyor.

  4. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Bir roman her zaman filmden daha iyidir kanaatimce. Dune gibi bir başyapıtı film yapmak çok büyük cesaret ister.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Love, Death & Robots 2. Sezon incelemesi Netflix

Love, Death & Robots 2. Sezon Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

Gargantis - Thomas Taylor

Gargantis: Thomas Taylor’ın Malamander Macerası Yeni Kitabı ile Devam Ediyor