in

Dune Filmi Yeni Yüzüklerin Efendisi Olacak

Yeni Dune filmi Yüzüklerin Efendisi seviyesinde olacak. Yapımın sanat yönetmeni, Denis Villeneuve’ün uyarlamasıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

dune yüzüklerin efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Dune filminin sanat yönetmeni Tom Brown, Denis Villeneuve’ün yönettiği filmle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Brown, hayranlar tarafından merakla beklenen filmin tıpkı Yüzüklerin Efendisi gibi başarılı olacağını ve daha önceden yapılmamış yeniliklerle geleceğini ifade etti.

Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği Dune filminin vizyona girmesine daha aylar var. Ancak yine de Frank Herbert’ün epik bilimkurgu romanından uyarlanan yapım için çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Filmle ilgili aldığımız son haber, Villeneuve’ün filmi yetiştirmek için zamanla yarıştığıyla ilgiliydi.

dune film logo

- Reklam -

Tüm bu post prodüksiyon işleri devam ederken sanat yönetmeni Tom Brown’ın son açıklaması da dahil olmak üzere, filmle ilgili ince ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Brown, KIDS FIRST! Film Critics’e yaptığı açıklamada hem filmle hem de Villeneuve’ün büyük vizyonundan ne bekleyebilecekleri ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Tom Brown: “Dune Zirveye Oynayacak”

“Bunun en güzel yanı, oldukça gerçekçi bir şekilde tasarlanması. Daha önce gördükleri hiçbir şeye benzemiyor. Denis ve [yapım tasarımcısı] Patrice Vermette’in tavrı şuydu: Bu şeyler gerçekten uçabilseydi nasıl olurdu? Diğer yapımlarda gördüğümüz bir tür havalanarak uçan birçok uzay gemisinin aksine, bunların inanılmaz bir gerçekçiliği var. Uzay gemilerinin bir kısmı gökdelen boyutunda olsa da diğerleri iki koltuklu araçlar.”
Brown ayrıca Villeneuve’ün tutkularıyla ilgili oldukça cesur bir iddiada bulundu.
“Denis Villeneuve’ün yaptığı şeyin, asıl hikâyenin ufuk açıcı bir versiyonu olduğunu düşünüyorum. Dürüst olmam gerekirse bu yapımı geçip de zirveye çıkan başka bir iş olmayacak. Filmin tamamı göz korkutucu olacak. Ama bunun son derece özel olacağını düşünüyorum. Geçen gün gazetede yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ni aradıklarını yazdıklarını duydum ve buna kesinlikle inanıyorum. Bence Dune, bu tür filmlerin arasında yer alacak.”
The House Atreides Dune

Sanat yönetmeni tüm bunlarla birlikte, Villeneuve’ün filmi iki parçaya ayıracağından ama buna rağmen her şeyin geçen yıl içerisinde tamamlandığından bahsetti. Görüntü yönetmeni Greig Fraser, daha önce verdiği bir röportajda, 18 Aralık 2020’de gösterime girecek olan ilk yapımın bağımsız ve eksiksiz bir film gibi hissedileceğini garanti etmişti.

- Reklam -

Dune fragmanının ağustos ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Peki ya siz sanat yönetmeninin söyledi bu iddialı cümleler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Dune, 2000’li yılların başında Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle yakaladığı o çizgiyi aşabilecek mi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Trollhunters: Rise of the Titans: Guillermo del Toro’nun Tales of Arcadia Serisi Tamamlanıyor

Kaynak: Indie Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ErdemUnlu ErdemUnlu dedi ki:

    Umarım ama böyle iddialı cümlelerden pek hoşlanmıyorum, bana itici geliyor :slight_smile:

    Kendi başına çok süper bir film ol mesela, neden Yüzüklerin Efendisi’ni konuya dahil ediyoruz ki? :slight_smile:

    “Üf öyle bi film çekicem ki, bugüne kadar izlediiiniz filmleri artık beenmiiceksiniz” :smiling_imp: şeklinde konuşuyorlarmış gibi yankılanıyor kafamda :slight_smile:

  2. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Aklıma GoT’un 8.sezondaki savaşın Miğfer Dibi savaşından daha iyi olacak demesi geldi. Allah korusun.

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    En son GOT senaristleri mi ne bunun gibi bir şey söylemişti. Sonucunu anlatmaya bile gerek yok. :smiley: :smiley: Dune kendisi olsun yeter bize.

  4. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Beklentiyi arşa çıkarın da küçük bir aptallık yaptığınızda gelecek tepkileri görün.

  5. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin üçünü de sinemada izlemiş birisi ve o günden sonra hiçbir fantastik filmi beğenmeyen birisi olarak söylüyorum: Bol şanslar adamım. :slight_smile:

    Ayrıca bir bilimkurgu eseri olarak bir fantastik eser olmaya çalışmak seni biraz zorlayacak ama hadi bakalım kolay gelsin bir acayip zor yarış! :smiley:

    Şaka bir yana gerçekten başarabilirse izleriz, neden olmasın ama ilk cümlemde de söylediğim gibi bizim gibileri etkilemek biraz zor olacak. :smiley:

    NOT: Bilim kurgu konusunda da Matrix’ i geçmeniz gerekecek. O da benim için bir kırmızı çizgi. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Acun Ilıcalı Netflix Rakip Yayın Platformu

Acun Ilıcalı, Netflix’e Rakip Olacak Platformun Hazırlığına Başladı

Evvel Bahar - İrem Uzunhasanoğlu

Evvel Bahar: İrem Uzunhasanoğlu, Okuru 90’ların Toplumsal Belleğine Çağırıyor