in

Dune Yönetmeni Filmi Yetiştirmek İçin Zamanla Yarışıyor

Dune yönetmeni Denis Villeneuve, filmi vizyon tarihine yetiştirmek için adeta bir sürat koşusu yaptığını ve karantinanın kendisini oldukça zorladığını söyledi.

dune filmi
- Reklam -
- Reklam -

Frank Herbert’ün kült bilimkurgu eseri Dune, yakın zamanda yeni uyarlamasıyla beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. Denis Villeneuve’ün yönetmen koltuğunda oturduğu film için son çalışmalar oldukça stresli geçiyor.

Warner Bros.’un yapımcılığını ve dağıtımını üstlendiği Dune filmi vizyon tarihi hâlâ 18 Aralık 2020 olarak gözüküyor. Ancak son birkaç aydır etkisi bir türlü dinmeyen Koronavirüs pandemisi nedeniyle, çekimleri tamamlanmış olan yapımın hazırlıkları hâlâ devam ediyor.

Şanghay Uluslararası Film Festivali kapsamında filmin yönetmeni Denis Villeneuve ile bir röportaj gerçekleştirildi. Villeneuve, söyleşi esnasında salgının film programını nasıl darmadağın ettiğini anlattı. Filmin prodüksiyon aşamasının önemli bölümü her ne kadar pandemi öncesi tamamlansa da, yönetmen kurgu esnasında uzaktan erişimle çalışmanın zorluklarından bahsetti.

- Reklam -

Dune Filmi
“Film çekimleri yapıldıktan sonra aklımda bulunan bazı sahneler için daha sonra yeniden dönüp çekerim diye düşünmüştüm. Çünkü filmin bazı kısımlarını yeniden düzenlemek istiyordum. Zamana ihtiyacım vardı. Ama tam da bu tekrar çekimleri konuşmaya başlayacağımız zamanlarda bir salgının patlak vereceğini bilmiyordum. Bunun etkisi de tüm programımızı ezmesiyle sonuçlandı.

“Filmi böyle bir zamanda bitirmek tıpkı bir sürat koşusu yapmak gibi olacak. Nihayet birkaç hafta içinde bahsettiğim unsurları çekmemiz için izin verildi… Ancak bu durum aynı zamanda, ekibim Los Angeles’tayken filmin görsel efekt ve benzer işlerini bitirmesi için Montreal’de kalmam gerektiği anlamına geliyor.”

Denis Villeneuve: “Dune Filmi İçin En Önemli Olay Kurguyu Bitirmek”

Yönetmen aynı zamanda Dune’u yetiştirmek adına en önemli şeyin filmin kurgu aşaması olduğunu belirtti.
“Bir yönetmen olarak, teknolojiyle başa çıkmak için uzaktan yapılabilecek şeyler var. Görsel efekt tarzı işleri uzaktan yapmak kolay. Ancak benim için en büyük ders, uzaktan da kurgu yapılabileceği düşüncesi oldu. Kurgucum Joe Walker ile birlikte paylaşım ekipmanlarıyla uzaktan çalışıyoruz. Fakat biriyle aynı odada müzik yapmakla uzaktan yapmak arasındaki farkı sonunda anlıyorum. Ortaya iyi bir iş çıkartmak için aynı odada olmalısınız. Etkileşim, insan etkileşimi, kendiliğindenlik, odadaki enerji hakkında bir şeyler var. Kurgucum ile aynı odada olmamayı gerçekten özledim… Bu çok ama çok acı verici. ”
The House Atreides Dune

Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Zendaya, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi isimlerin rol aldığı filmin ilk fragmanı bu ay içinde gösterilecek. Filmden yayınlanan son görseller ise oldukça heyecan vericiydi.

- Reklam -

Dune’un 18 Aralık tarihinde vizyona gireceği konusunda sizlerin düşünceleri nelerdir? Sizce yıl sonuna kadar hayat normalleşir ve sinemalar açılır mı? Açılsa bile gider misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Michael Jackson, X-Men Serisinde Profesör X Rolünü Oynayabilirdi

Kaynak: IndieWire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ratched Netflix Dizisi Fragman - One Flew Over the Cuckoo's Nest

Ratched: One Flew Over the Cuckoo’s Nest Öncesini Anlatan Netflix Dizisinden Fragman

Beyond Good and Evil Film

Beyond Good and Evil Film Oluyor: Ubisoft’un Popüler Oyununa Netflix Uyarlaması