in

DUNE Filminden İlk Kare Paylaşıldı

Dune filminden ilk fotoğraf yayınlandı. Denis Villeneuve’nin yönettiği yapımda Timothée Chalamet, Paul Atreides olarak karşınızda!

DUNE film
- Reklam -
- Reklam -

Frank Herbert’in bilimkurgu klasiği olan DUNE serisinden uyarlanan film için ilk fotoğraf karesi paylaşıldı. Denis Villeneuve tarafından yönetilen ve son olarak bu yılın başlarında logosunu gördüğümüz yapımdan gelen ilk görüntü Paul Atreides’e ait.

20. yüzyılın en etkili bilimkurgu romanları arasında gösterilen Frank Herbert’in kaleme aldığı Dune serisi şimdiye kadar birkaç farklı yapımla ekranlara taşınsa da hak ettiği değeri bir türlü göremedi. David Lynch’in 1984 yılında vizyona giren filmi her ne kadar şimdilerde bir klasik olarak gösterilse de, gişede çok fena çakılmış ve başarısızlıkla sonuçlanmıştı. John Harrison’ın 2000 yılında televizyon için hazırladığı mini dizisi Lynch’ın filminden çok daha sadık bir uyarlamaydı. Fakat bütçesi az olduğu için de istenilen seviyeye hiçbir zaman erişemedi.

dune film logo

- Reklam -

Yarım asırdan uzun bir süredir birçok bilimkurgu okuru için hâlen en önemli eserler arasında gösterilen Dune, nihayet hak ettiği sinema uyarlamasına kavuşacak gibi gözüküyor. Warner Bros. ve Legendary Pictures, ortaklaşa hazırladıkları ve iki ayrı filmden oluşacak seri için kesenin ağzını açmış gibi gözüküyorlar. Meraklılarının hatırlayacağı üzere daha ilk film hakkında pek bir bilgi yokken bile ikinci filmin senaryosunun yazıldığı haberini almıştık.

Arrival ve Blade Runner 2049 gibi filmlerin yönetmeni olarak tanıdığımız Denis Villeneuve projenin başındaki isim. Başrollerde olan isimler ise Timothée Chalamet, Oscar Isaac ve Rebecca Ferguson. Bu üç isim, çöl gezegeni Arrakis’in kontrolünü kazanan güçlü bir aile olan Atreides Hanesi’nin üyeleri olarak karşımıza çıkacaklar. İşte ilk gelen fotoğrafta da Chalamet’in oynadığı Paul Atreides karakterini görüyoruz.

Dune Filmi Erteleme Alacak mı?

Film için paylaşılan ilk görselin tam haline hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

DUNE film

- Reklam -

Vanity Fair’in paylaştığı fotoğrafta Chalamet’i Paul Atreides karakteri olarak ana gezegeni olan ve okyanus gezegeni olarak da bilinen Caladan’da görüyoruz. Paylaşılan bu sahnede Atreides’in, Arrakis’in çok daha tehlikeli (ve kavurucu) alemi için okyanus gezegeni Caladan’daki rahat ve ayrıcalıklı hayatını terk ettiğini görüyoruz.

Dune, 18 Aralık 2020 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak. Virüs salgını dolayısıyla şimdilik herhangi bir erteleme beklenmiyor. Filmle ilgili daha detaylı bilgiler de kısa süre içerisinde paylaşılacak.

Dune filminden sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* David Lynch, Koronavirüs Sonrası İnsanların Daha Kibar Olacağını Öngörüyor

Kaynak: Vanity Fair

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Daha spesifik bir kare paylaşılsaydı daha güzel olurmuş.

  2. Avatar for emre.4 emre.4 dedi ki:

    Sanki arka planda rüzgardan kağıtlar uçuşuyormuş gibi olmuş :sweat_smile:

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    Babasinin olecegini ogrendiyse demek …

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kitapları okuyamadan çıkacak film. :slight_smile:

  5. Avatar for wifhty_zet wifhty_zet dedi ki:

    Daha okuyamadık ki :face_with_symbols_over_mouth: Ama kare muazzam bence. Resmen konuşuyor, anlatıyor. Kitabın başını biraz okumuştum.

    Yine Timothy beyin Le Roi-The King filmindeki kasveti hissettirdi bende nedense. Ve düşündüm de o kasvet bu seride de olursa fena olmaz gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

the platform inceleme

The Platform İncelemesi: Toplumsal Eşitsizliğe Dair Acı Manifesto

RTÜK Netflix Sansür

RTÜK Başkanı: “Netflix’i Uyardık, Gözümüz Üzerlerinde”