in

Dune Fragmanı Yayın Tarihi Ortaya Çıktı

Dune fragmanı yayın tarihi netleşti. Tanıtım, ağustosta tekrar vizyona girecek olan Nolan’ın Inception filmi öncesinde gösterilecek.

Dune Timothée Chalamet
- Reklam -
- Reklam -

Dune fragmanı sonunda görücüye çıkıyor! Frank Herbert’ün ikonik bilimkurgu roman serisinden uyarlanan film, Denis Villeneuve yönetmenliğinde beyaz perdedeki yerini almaya hazırlanıyor.

Frank Herbert’ün kitapları daha önce birkaç defa beyaz perdeye uyarlandı, ancak hiçbiri geniş bilimkurgu dünyasını hakkıyla yansıtamadı. Şimdi ise Villeneuve önderliğinde, öncekilerin başarısız olduğu yapım yeniden sinemaya gelmeye hazırlanıyor ve beklentiler kesinlikle yüksek.

Güncelleme: Fragman yayınlandı. Dune fragmanı izlemek için tıklayın!

- Reklam -

Atreides Hanedanlığı’nın son derece değerli kaynaklarını yönettiği ve koruduğu çöl gezegeni Arrrakis’te gerçekleşen olayları konu edinen Dune filminin oyuncuları arasında; Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Zendaya, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi isimler bulunuyor.

Dune filmi şu an için hâlâ önümüzdeki aralık ayında sinemalara gelecek gibi duruyor. 2020 takviminin büyük bir şekilde değişmesine neden olan Koronavirüs pandemisi nedeniyle, diğer birçok yapım gibi erteleme alacağı konusunda tahminler yürütülüyordu. Ancak Warner Bros.’un yapımcılığını üstlendiği film için henüz böyle bir durum yok ve takvim planlandığı şekilde devam ediyor.

dune kum solucanları

Geçen nisan ayında filmle ilgili ilk görseller paylaşılmış ve hayranlar tarafından olumlu karşılanmıştı. Bununla birlikte o zamandan bugüne yapımla ilgili çok fazla bilgi paylaşılmadı. Filmin beyaz perdeye gelmesine yarım yıldan az bir süre kaldığı halde henüz fragman paylaşılmamış olması da erteleneceğine dair ihtimalleri arttırıyordu. Fakat görünen o ki bu durum daha fazla bu şekilde devam etmeyecek.

- Reklam -

Dune, 18 Aralık 2020’de Gösterime Girecek

Palads Teatret’a göre Dune için ilk fragman önümüzdeki ay yayınlanacak. Yapılan açıklamada 21 Ağustos 2020 tarihinde Inception’ın 10. yılı şerefine bir kez daha sinemalarda gösterime girmesiyle birlikte fragmanın yayınlanacağı söylendi. Ancak bundan önce denizaşırı ülkelerde 12 Ağustos gibi hem Inception hem de Dune’un fragmanı dönmeye başlayacak. Wonder Woman 1984 filminin ikinci fragmanının da aynı anda yayınlanması bekleniyor.

dune fragmanı

Aslında Dune’un yayın tarihi yaklaştıkça zaten böyle bir durumun yaşanması bekleniyordu. Muhtemelen Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına alması ve sinemaların uzun süredir kapalı kalmasıyla birlikte çok daha önce yayınlanması gereken fragmanı bekletiyorladı. Ağustosta sinema salonlarının birçok ülkede tekrar açılmaya başlamasıyla birlikte tanıtımlar da hız kazanacak gibi duruyor.

Dune filmiyle ilgili sizlerin beklentileri neler? Daha önce yayınlanan görseller eşliğinde ortaya iyi bir iş çıkacağını umuyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Hans Zimmer, Dune Ekibini Deneysel Müzik Fikirleriyle Deli Ediyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Harika! Fotolara bakmaktan sıkılmıştım. :smiley:
    @Mert Ağustosta fragman izlenir Aralıkta sinemaya gidilir. :smiley:

  2. Avatar for Mert Mert dedi ki:

    Ben hâlâ fikrimi değiştirmedim. :smiley:

  3. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Umarım gideceğiniz sinemada sadece 1 kişi vardır. :joy:

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Beşinci kitabın çevirisi de birden biter ve yakında basılır o zaman :slight_smile:

  5. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Eski filmleri hiç beğenmemiştim. Bu filmden çok ümitliyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

TRT 2 Ağustos Filmleri - Taxi Driver

TRT 2 Ağustos Filmleri: Her Akşam Bir Farklı Film

Türk Canavarları Sözlüğü - Ahmet Burak Turan

Türk Canavarları Sözlüğü – Ahmet Burak Turan | Haftanın Kitabı #144