in ,

Dune Filminin Müzikleri Hans Zimmer’a Emanet

Dennis Villeneuve’ün çekeceği yeni Dune filminin müziklerini Oscar ödüllü Hans Zimmer besteleyecek.

dune hans zimmer
- Reklam -
- Reklam -

Hâlihazırda oldukça etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip olan yeni Dune filmine hepimizi heyecanlandıran, çok büyük bir isim daha katıldı: Ünlü besteci Hans Zimmer.

Warner Bros. stüdyosu dün resmi internet sitesinde yayınladığı bir açıklamayla yeni Dune filminin çekimlerine resmen başlandığını duyurdu. Buna ek olarak filmin kadrosunda yer alan oyuncu ve yapımcıların bir listesi de yayınlandı. Ve aralarında sürpriz bir şekilde Oscar ödüllü Alman besteci Hans Zimmer da vardı. Film müziklerine az çok ilginiz varsa Zimmer’ın muhteşem bestelerini ve başarılarla dolu kariyerini biliyorsunuzdur zaten. Ama hafızanızı tazelemek için ünlü bestekarın notalarını hangi filmlerde duyduğumuza tekrar göz atalım. Interstellar, Karayip Korsanları, Christopher Nolan’ın Batman üçlemesi, Blade Runner 2049 ve Gladyatör…

Zimmer’ın yanı sıra Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Greig Fraser (Rogue One: A Star Wars Story), üç Oscarlı kostüm tasarımcısı Jacqueline West (The Revenant, The Curious Case of Benjamin Button), dublör yönetmeni Tom Struthers (The Dark Knight üçlemesi, Inception), Oscar ödüllü özel efekt tasarımcıları Paul Lambert (First Man, Blade Runner 2049) ve Gerd Nefzer (Blade Runner 2049) gibi tecrübeli isimlerin de prodüksiyon ekibinde yer alacağı açıklandı.

- Reklam -

Sizin anlayacağınız Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Jason Momoa ve Javier Bardem gibi oyunculara sahip olan filmin kamera arkası da âdeta yıldızlar geçidi gibi.

- Reklam -

Dune’un 20 Kasım 2020‘de gösterime girmesi bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Öyle bir ekip oluştu ki beklentiler arşa çıktı. Artık orta halli bir film çıksa da tatmin olmaz kimse.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu iyi olmuş, umarım o atmosfere yakışan kaliteli melodiler duyarız. Kadro harika, bir de efektler ileri düzeyde olur umarım (o yaratıkları-dönüşümleri-atmosferi tam hissettiren).

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kadro efsane ama benim bu filmden bi beklentim yok. Keza yanılmıyorsam 1984 yapımı filmin remake versiyonu olacak. O filmi pek beğenmemiştim. Sting olmasına rağmen :smiley:

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    O film ve sonrasında çekilen Dune’un Çocukları bence harika ötesiydi. Ayrıca o filmde
    Patrick Stewart 'da vardı.

    Müziklerine gelince 1984 yapımı filmin ana müziğini hala dinlerim, şiddetle de tavsiye ederim.
    Hemen her yeni haberde söylediğim nefret söylemini ise bir kere daha söyleme gereği duyuyorum. Keşke çocukken Marvel kahramanlarına, Pc oyunlarına ve kitaplarıma bakıp şunun bir filmi çekilse söylemini hiç demeseymişim. Bu sektörün çocukluğuma ait ne varsa gün yüzüne çıkarıp üç beş kuruş kazanma amacıyla seri ve yeniden çekim filmler yapmasından nefret ediyorum.

  5. Avatar for carbonite carbonite dedi ki:

    Eser Dune, yönetmen Vilnöv, müzikler Zimmer olunca heyecanlanmamak çok zor. Zaten Vilnöv son yıllarda bilim kurgu filmleriyle hepimizin gönlünde yer edindi. Umarım bu filmin de altın kalkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

disney fox

Bir Devir Kapandı: Fox Artık Resmen Disney’in Bir Parçası!

star wars old republic - game of thrones yapımcıları

Söylenti: Game of Thrones Yapımcılarının Star Wars Filmi Old Republic Döneminde Geçecek