in

Dune Filmi HBO Max’i Es Geçip Sadece Sinemalara Gelebilir

Dune, HBO Max’i es geçerek sadece sinemalara gelebilir. Legendary, Godzilla vs. Kong’un başarısını öne sürerek Warner Bros.’u kararından vazgeçirmeye çalışıyor.

dune hbo max warner bros.
- Reklam -
- Reklam -

Dune, HBO Max yerine sadece sinemalara gelebilir. Legendary Pictures, Godzilla vs. Kong’un pandemi sürecine rağmen yakaladığı başarıyı öne sürerek Warner Bros.’u kararından dönmesi için zorluyor.

Geçen yılın aralık ayında Warner Bros., çok önemli bir karara imza atarak 2021 yılı içerisinde çıkacak filmlerinin tamamının, sinemalara çıktığı aynı gün herhangi bir ek ücret ödemeden HBO Max’te yayınlanacağını duyurdu. Bu karar izleyiciler tarafından olumlu karşılansa da, sinema sektörü adına sismik bir şok dalgası yarattı.

Dev stüdyo bu kararı verirken on milyonlarca dolara mal olan yapımların yaratıcı işbirlikçilerini ve ortaklarının çoğunu haberdar etmedi. Haliyle bu karara ilişkin pek çok itiraz yükseldi. Ancak muhtemelen bunlar arasında en açık sözlü eleştirilerinden birini, harekete karşı Variety’de açık bir mektup yazan Dune yönetmeni Denis Villeneuve ve prodüksiyon şirketi Legendary yaptı.

- Reklam -

Legendary, Godzilla vs. Kong ve Dune’un kendilerine haber verilmeden doğrudan dijital yayın servisinde yayınlanması kararına karşın Warner Bros.’a yasal işlem başlatmayı düşündüklerini açıkladı. Ancak iki stüdyo sonunda birbirlerine karşılıklı fayda sağlayan bir parasal düzenlemeye gitti. Legendary de bu kararından vazgeçti.

Dune Filmi Şimdilik Ekim 2021’de Sinemalarda ve HBO Max’te Yerini Alacak

Dune HBO Max

Stüdyonun bu yıl çıkan ilk filmi Godzilla vs. Kong, kısa sürede dünya çapında 300 milyon dolar gişe bandını aşmış durumda. Üstelik gelen bildirimlerde HBO Max üzerinde de iyi bir izlenme oranına ulaştığı belirtiliyor. Ancak Dune’un HBO Max pazarlaması devam etmesine rağmen, görünüşe göre bu karardan geri dönülmesi olası gözüküyor.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Warner Bros. ve Legendary, yıldızlarla dolu macera için en iyi stratejiyi hâlâ tartışıyorlar ve henüz hiçbir şey kesin olarak belirlenmedi. Godzilla vs. Kong’un sinemalardaki beklenmeyen başarısı işleri daha da karmaşıklaştırmış gibi duruyor. Söylendiğine göre Legendary, bu başarıyı Warner Bros.’a karşı bir koz olarak kullanıyor. Filmin dijital platforma aynı gün eklenmemesi halinde elde edilecek gişe rakamının çok daha yüksek olacağı söyleniyor.

Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa ve Oscar Isaac gibi isimlerin yer aldığı film 1 Ekim 2021 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Peki ya siz Dune filminin sadece sinemalara gelmesini ve HBO Max kararından azade olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durum gerçekleştiği takdirde sektörde ne gibi yankıları olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Observer

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Yeni Dune filmi her bahis konusu olduğunda kendimi şöyle bir geriye çekme ihtiyacı hissediyorum. Çok korkuyorum. BK nun gelmiş geçmiş en derin, en anlamlı kitaplarından birinin türedi Hollywood yapımcılarının elinde soytarıya çevrilip “solucanlara diz çöktüren”, “Harkonen’lerin canına okuyan”, “hançer-i figanını bir Driztt edasıyla sağa sola savurup Ali kıran baş kesen” aksiyon-sever delikanlının heyecanlı müzikler eşliğinde boy göstermesini istemiyorum. Fremenler tam da yenilecek gibiyken … hissine kapılmak istemiyorum.
    Çok fenayım, çok kuşkuluyum, çok korkuyorum.

  2. Avatar for STAR STAR dedi ki:

    BK nedir acaba?

  3. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    BİKU diye kısaltamadığımız için BK diyoruz :joy: Bilimkurgu, bilim kurgu.

    Görseldeki kostüm tasarımları Ridley Scott havasında değil mi?

  4. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Ya da BİLKUR. Valla iyi oturdu bu. Keşke BilKur deseymişiz.

  5. Avatar for STAR STAR dedi ki:

    Hahah :slight_smile: Teşekkür ediyorum açıklama için :slight_smile:

    Ben 6 kitabı aldım, yakında başlayacağım fakat Dune Hanedanlık Üçlemesi adlı 3 kitap gördüm. Onlar öncesini anlatıyormuş sanırım. Onları okumaya 6 kitap bittikten sonra mı başlamalıyım?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Star Wars: The High Republic 4 çizgi roman

Yeni Star Wars Çizgi Romanı The High Republic 4. Sayısı ile Devam Ediyor

China Literature:Web Roman Amerika

Çin’in En Büyük Dijital Roman Yayıncısı China Literature, Amerika’ya Açılıyor