in

Dune Filminden Karakter Posterleri ve Resmi Vizyon Tarihi Paylaşımı

Dune filmi için yeni karakter posterleri paylaşıldı. Geçen ay ortaya çıkan yeni vizyon tarihi de resmen açıklandı.

Dune Yorumları
- Reklam -
- Reklam -

Dune yeni karakter posterleri ve resmi vizyon tarihi belli oldu. Frank Herbert’ün bilimkurgu roman serisinden uyarlanan ve Denis Villeneuve’ün başında bulunduğu yapım, bu sonbaharda beyaz perdedeki yerini alacak.

Başlangıçta Aralık 2020’de çıkması planlanan Dune, Koronavirüs pandemisinin ikinci dalgası sinemaları bir kez daha kapatmadan önce vizyona girmeye hazır görünüyordu. Ancak planlanan olmadı ve macera, Robert Pattinson’ın Batman filminin yerini alarak 1 Ekim 2021’e ertelendi. Ancak geçen ay yeni bir erteleme haberi daha bizleri karşıladı. Dune, 3 Eylül’de yapılacak Venedik Uluslararası Film Festivali’ndeki galasından yaklaşık iki ay sonra, 22 Ekim 2021’de resmi olarak sinemalara gelecek.

Dune’un kadrosunda Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya ve Javier Bardem gibi Hollywood ağır toplarından oluşan bir oyuncu listesi var. Film, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi bilimkurgu romanlarından biri olarak kabul edilen Frank Herbert’ün ufuk açıcı romanının ilk yarısını uyarlayacak.

- Reklam -

Uzun bir süre boyunca “uyarlanamaz” olarak kabul edilen Dune, nihayet David Lynch tarafından 1984 yılında ilk kez uyarlandı. Sonra bir Syfy mini dizisi geldi. Ancak her iki yapım da isteneni veremedi. Yaklaşmakta olan Denis Villeneuve imzalı yeni film ise, gerek arkasındaki stüdyo, gerek oyuncular ile kitaplara yaraşır bir iş çıkaracak gibi gözüküyor.

Dune 22 Ekim 2021’de Tüm Dünyayla Aynı Anda Türkiye’de de Vizyona Girecek

Şimdi de, birkaç güne ikinci fragmanı çıkması beklenen yapımla ilgili yeni karakter fotoğrafları paylaşıldı. “Dune it begins” alt başlığıyla gelen posterler, karakter ve oyuncu adlarını içeriyor. Hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

dune karakter posterleri 1

dune karakter posteri

- Reklam -

dune afiş

frank herbert poster

22 Ekim’de vizyona girecek olan bilimkurgu macerası, sinemalarla aynı anda HBO Max üzerinden de yayında olacak. Hatırlanacağı üzere Warner Bros., hazırladığı ve dağıtımını yaptığı tüm filmlerin 2021 yılı içerisinde sinemalarla aynı anda dijital yayın servisinde de olacağını duyurmuştu. Seyirciler bu kararı mutlulukla karşılasalar da, sinema emekçileri bu karara sertçe karşı çıkmışlardı. Dune’un yönetmeni de olan Denis Villeneuve, Warner Bros.’a eleştirisel bir makale yazmıştı.

Ya sizler yeni karakter posterleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Uyarlama ile ilgili fikirleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Dune News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Matrix’ le beraber sinemada izlenebilecek diğer bir film. Umulduğu gibi epik bir film olmasını temenni ediyorum.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Posterler güzel. Vizyon tarihi de rötarlı ama şikayet edemiyoruz bu ortamda.

  3. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    :smiley:

    FB_IMG_1626767809659

  4. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Bekleye bekleye ağaç olduk ya

  5. Avatar for LostSoul LostSoul dedi ki:

    Sinemada izlemek için sabırsızlanıyorum, resmen gün sayar oldum. Çok merak ediyorum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kindred Dizi Octavia E. Butler fx

Octavia E. Butler’ın Başyapıtı “Kindred” Diziye Uyarlanıyor: Başrol Belli Oldu

Mars - Kızıl Gezegen Test Quiz

Mars: Kızıl Gezegen’e Ne Kadar Hakimsiniz? | TEST