in

Dune: Çöl Gezegeni’nden Kesilmiş Bir Sahne Paylaşıldı

Dune: Çöl Gezegeni filminden kesilmiş bir sahne paylaşıldı. Rebecca Ferguson, kült bilimkurgu serisinden uyarlanan yapıma dair yeni bir görseli ortaya çıkardı.

dune kesilmiş sahne çöl gezegeni
- Reklam -
- Reklam -

Dune filminden kesilmiş bir sahne paylaşıldı. Denis Villeneuve imzalı bilimkurgu uyarlamasından yeni bir görsel ortaya çıktı. Yapımda Leydi Jessica karakterini canlandıran Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet’in doğum gününü kutlamak için filmden görülmemiş bir kareyi yayınladı.

Frank Herbert’in epik bilimkurgu romanı Dune, bu sene Denis Villeneuve tarafından beyaz perdeye aktarıldı. Uyarlama, pek çok izleyici ve eleştirmenden olumlu yorumlar aldı. Eser gişede elde ettiği başarıyla da adaptasyonun altından başarıyla kalktığını gösterdi. İzleyicinin karşısında böylesine bir film durunca ister istemez Denis Villeneuve’ün süreyi ayarlamak uğruna hangi sahnelerden vazgeçtiği ise merak uyandırdı.

Rebecca Ferguson’un sosyal medya üzerinden silinmiş sahnelerden bir fotoğraf paylaşmasıyla birlikte hayranların merakı iyice arttı. Leydi Jessica rolünde yer alan Ferguson, Timothee Chalamet’in canlandırdığı Paul Atreides ile savaş eğitimi yaptığı sahneyi gözler önüne serdi. Chalamet’in 26. yaş gününü kutladığı fotoğraf ikili arasındaki yakın mesafe kılıç dövüşünden bir parça gibi duruyor. Böylece Leydi Jessica’nın Paul’u sadece Bene Gesserit’in sadece mistik güçleriyle değil aynı zamanda silah kullanma konusunda da eğittiği açıkça görülüyor. Rebecca Ferguson paylaşımın altına ise şu notu düştü:

- Reklam -

“Sevdiğiniz bir sahnenin filmin son halinde yer almaması her zaman garip bir duygudur. Oğlumu/doğum günü çocuğunu Bene Gesserit’in bıçak dövüşü sanatında eğitiyorum.”

dune kesilmiş sahne paul jessica

Dune Filminin Kesilmiş Sahneleri Ayrıca Yayınlanacak mı?

Film sinema salonlarına geldiğinden bu yana Denis Villeneuve’ün bazı kritik ve etkileyici sahneleri çıkarmak zorunda kaldığına dair söylentiler vardı. Rebecca Ferguson’un paylaşımından sonra ise söylentilerin doğru olduğu yönünde iddialar kuvvetlendi. Yine de Villeneuve’ün Dune filminin kesilmiş sahneleri içeren bir versiyonunu paylaşması henüz beklenmiyor. Ancak birçok yapımda olduğu gibi, olası bir Director’s Cut edisyonunun zaman içerisinde görücüye çıkması gayet olası. O zamana kadar Dune severlerin biraz daha beklemesi gerekecek.

- Reklam -

İlk yapımın kesilmiş sahneleri şimdilik paylaşılmasa bile Warner Bros. serinin ikinci filminin geleceğini çoktan doğruladı. Ünlü yönetmen ikinci film çalışmalarına Temmuz 2022’de başlayacak. Dune: Part 2 ise izleyicisi ile 20 Ekim 2023 tarihinde buluşacak.

Siz Dune filminin silinmiş sahneleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Yeni bir haber değil. Filmde olmayan akşam yemeği sahnesine ait bir gorsel geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Dave Bautista da geçtiğimiz günlerde bir soru üzerine Part 1’nin kesilmemis halinin 5 saate yakın olduğunu düşündüğünü söylemişti. Öte yandan Piter DiVries’i canlandıran David Dastmalchian 'in bu konuda farklı bir yorumu var. Ona göre filmin ham hali bir Director’s Cut çıkartacak kadar yoğun bir kesimden geçmiş değil zira kendisinin filmde olmayan az sayıda sahnesi varmış. (Birinde bir esire işkence ediyor, bir diğerinde Thufir Hawat ile aralarında kısa bir konuşma geciyor) En son bundan iki gün önce aralarında gecen sohbette James Cameron Villeneuve"e filmin kesilmemis halinin çıkıp çıkmayacağını sorduğunda “kesilmiş sahnelerin şu an kendisi için tümüyle gereksiz göründüğünü” söylemişti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021: Korsan Yollarla En Çok İndirilen 10 Dizi WandaVision

2021’de Korsan Yollarla En Çok İndirilen 10 Dizi Açıklandı

Deli İbram Divanı - Ahmet Büke

Ahmet Büke’den Deniz Edebiyatına Katkı: “Deli İbram Divanı”