in

Dune: Part Two’nun Çekimleri Başladı: Denis Villeneuve Yönetmenliğindeki Bilimkurgu Macerası Devam Ediyor

Dune Part 2 çekimleri başladı. Denis Villeneuve’nün yönetmenliğini üstlendiği bilimkurgu uyarlaması, izleyiciyi Çöl Gezegeni’ne geri götürmeye hazırlanıyor.

Dune Part 2 Çekimleri Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Dune Part 2 çekimleri sonunda başladı. Denis Villeneuve imzalı devam filminin prodüksiyon başlangıcı, sosyal medyada paylaşılan bir kamera arkası fotoğrafıyla duyuruldu.

Denis Villeneuve, Frank Herbert imzalı 1965 çıkışlı aynı adlı bilimkurgu romanını hayata geçiren en son film yapımcısı. Geçen yılın ekim ayında planlanan iki bölümlük uyarlamanın ilki olarak sinemalara gelen Dune, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden oldukça olumlu tepkiler aldı ve sonunda 94. Akademi Ödülleri’nde 6 dalda teknik ödül kazandı. Ayrıca En İyi Film dahil farklı dallarda da adaylıkları vardı.

Dune’un sinemalarda ve HBO Max’te aynı anda yayınlanmasından sadece dört gün sonra, Warner Bros. ve Legendary Pictures, Dune: Part Two’ya yeşil ışık yaktı ve 2023 çıkış tarihini açıkladı. Villeneuve, devam filminin yönetmen koltuğunda, senaryoyu yazan yardımcı yazarları Eric Roth ve Jon Spaiths ile birlikte geri dönüyor. Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson ve Charlotte Rampling ile baş kahraman Paul Atreides rolünde Timothée Chalamet de dahil olmak Dune kadrosunun pek çok üyesi devam filmi için geri dönecek. Şimdi, merakla beklenen yapım için önemli bir büyük adım daha atıldı.

- Reklam -

Dune Part 2, 17 Kasım 2023’te Sinemalara Gelecek

Dune filminin resmi Twitter sayfasında, ikinci film çalışmalarının başladığı resmen duyuruldu. Duyuruya, filmin klaket tahtasının bir fotoğrafı eşlik etti. Klaket tahtasının üzerinde Fremen savaş çığlığı olan “Yaşasın savaşçılar!” yazıyor ve ayrıca, Dune ile En İyi Sinematografi Oscar’ını kazanan ve aynı zamanda The Batman’i de çeken Greig Fraser’ın görüntü yönetmeni olarak geri döndüğünü doğruluyor.

Dune Part 2 çekimleri başladı

Şimdiye dek çıkan söylentilerde Dune: Part Two’nun beklenenden çok daha erken çekimlere başlayacağı belirtiliyordu ve şimdi bu iddiaların doğru olduğu kanıtlandı. Bu önceki raporlar tamamen doğruysa, devam filminin çekimleri bu ayın başlarında Budapeşte’de başlamadan önce, oyuncu kadrosunun büyük bir kısmı geri dönmeden önce İtalya’da başladı. Hayranlar, bu duyuruya eşlik eden bazı yeni veya geri dönen oyunculara bakmasını tercih edecek olsa da, şimdilik bu fotoğraf ile yetinmek zorunda kalacaklar.

- Reklam -

Dune Part 2, herhangi bir aksama olmaması durumunda 17 Kasım 2023 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak.

Dune’un devam filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the boys gen v dizisi

The Boys’un X-Men Esintili Yan Dizisinin Resmi Adı Belli Oldu

microsoft netflix'i satın alabilir

Ortalığı Karıştıran İddia: Teknoloji Devi Microsoft, Netflix’i Satın mı Alıyor?