in

Dune, Sadece Sinemalara Gelebilir: WB’nin HBO Max Kararı Zora Düştü

Dune filmi doğrudan sinemalara gelebilir. Warner Bros.’un beyaz perdeyle birlikte HBO Max’e de aynı anda getirmek istediği yapım için mücadele sürüyor.

Dune HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros.’un 2021’de çıkacak bütün filmlerini HBO Max’te yayınlama kararı geldiğinden beri olumlu ve olumsuz pek çok tepkiyle karşılaştı. Tenet’in sadece sinemalarda gösterilmesi için ağırlığını koyan Christopher Nolan’dan; Warner Bros.’u sinemaya ve seyircilere saygısız olmakla suçlayan Dennis Villeneuve’e kadar pek çok isim kararı sert sözlerle eleştirmişti. Şimdi de Warner Bros.’un sürpriz kararını hiç değilse Dune için geri çekmesi ihtimali doğdu.

Dune ve Godzilla vs. Kong filmlerinin yapımcısı ve bütçelerinin %75’ini karşılayan Legendary şirketi, filmlerin sinemalarla aynı gün dijital yayın servisine gelmesine olumlu yaklaşmıyor.

Godzilla vs. Kong için görüşmeler sürüyor. Filmin, 21 Mayıs 2021’de sinemalarla aynı anda HBO Max’te yayınlanması hâlâ muhtemel. Legendary geçen aylarda Netflix’le filmin yayını için görüşmeler yapmıştı. Warner Bros bu noktada devreye girip rakamda bile uzlaşıya varılan anlaşmanın imzalanmasını ertelemişti. Legendary şimdi filmin HBO Max’te yayınlanabilmesi için, Netflix’le anlaşılan miktarı Warner Bros’tan istiyor: 250 milyon dolar.

- Reklam -

Godzilla vs. Kong Vizyon Dijital

Dune içinse iş sadece parayla çözülecek kadar basit değil. Her şeyden önce Dune, arkasında büyük stüdyolar olsa da yönetmen filmi sayılabilecek durumda. Dennis Villeneuve arka arkaya çektiği filmlerle hem izleyicileri hem de eleştirmenleri tatmin ederek 21. yüzyılın önemli yönetmenlerinden birisi arasına girmeyi başardı. Warner Bros’un kararı sonrası kaleme aldığı makale de yapım şirketine filmler üzerindeki tek söz sahibinin kendileri olmadığını hatırlatmıştı. Villeneuve’ün filmi bir yıl erteletmeye onay vermesi Nolan kadar dediğim dedik olmadığını da gösteriyor. Tabii, onun için de sınır filmin kendisine sorulmadan çevrim içi yayınlanmasında çizilmiş.

Dune’un HBO Max’te yayınlanmasına engel oluşturan bir diğer noktaysa filmin iki parça olarak tasarlanmış olması. Frank Herbert’ün 1965’te yayımlanan ilk Dune kitabından uyarlanan bu yapımda ikinci filmin çekimleri ilkinin gişede gösterdiği başarıya bağlıydı. Devam filmiyle birlikte şimdiden tasarlanan ve Bene Gesserit’leri anlatacak bir dizi de onaylanmıştı. İlk bölümünü yine Villeneuve’ün çekeceği duyurulan dizi ve devam filmi, Dune’un gişede çakılacağının neredeyse kesinleşmesiyle hayal olacak. Her ne kadar planlar iki filmlik olsa da, Dune kitaplarının binlerce yıla yayılan devasa bir destan olduğunu ve ileride o hikâyelerin de ekrana gelmesi olasılığının hiç var olmadan yok olduğunu da hatırlatalım.

Legendary: “Dune Yayın Tarihinde Salgın Bitmiş Olabilir”

Legendary’nin Godzilla vs Kong’ta ılıman yaklaşıp Dune konusunda sert çıkmasının bir diğer sebebiyse filmlerin duyurulan yayın tarihleri. Godzilla vs Kong, 21 Mayıs’ta hem sinemalarda hem de HBO Max’te yayınlanacak. Legendary, film salgının süreceği düşünülen bir tarihte çıkacağı için çevrimiçi yayına karşı değil. Dune’un yayınlanacağı 1 Ekim tarihindeyse Koronavirüs aşılarının toplumun çoğuna yapılmış olacağı düşünülüyor.

- Reklam -

Dune

Legendary, salgının bitip normal hayatlarımıza döndüğümüz bir tarihte Dune filmini HBO Max’te yayınlamanın tek açıklamasının Warner Bros’un başarısız yayın platformuna izleyici çekmek olduğunu belirtiyor.

Warner Bros’un HBO Max hamleleriyle ilgili düşünceleriniz neler? Legendary/Villeneuve ve Warner Bros arasındaki bu savaşın kazananı sizce kim olacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Normal şekilde sinemalarda da oynatıldıktan sonra dijitale de geliyor olması pek sorun olmaz bana göre. Fakat en olması gerekeni önce sinemalara gelsin, izlensin bitsin sonra dijitale çıkarırsın, izlemeyenler de oradan izler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

His Dark Materials 3. Sezon Final

His Dark Materials 3. Sezon ile Final Yapacak

Christophe Nolan Filmleri Video Oyun Uyarlaması

Christopher Nolan, Filmlerini Video Oyun Olarak Görmeye Hevesli