in

Yeni Dune Stüdyo Filmi Gibi Olmayacak

Beyaz perdeye gelecek Dune efsanesi beklenirken, filmin oyuncularından Stellan Skarsgård’ın yaptığı açıklama içimize su serpecek cinsten.

Dune Stellan Skarsgård
- Reklam -
- Reklam -

Günümüz filmlerine getirilen en büyük eleştirilerinden biri hepsinin stüdyo yapımı olduğunun yoğun bir şekilde hissediliyor olması. Bizi kendine hayran bırakan onca efektlerin yeşil ekran desteğiyle yapıldığını biliyoruz ancak bazı filmler sahiden de sırf bu yüzden gerçekçilikten yoksun kalıyor. Neyse ki görünüşe göre, Dune efsanesinin filmi farklı olacak.

Filmin oyuncularından Stellan Skarsgård, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Denis Villeneuve için övgü dolu sözler kullanan aktör, onun harika bir insan ve mükemmel bir yönetmen olduğu için uzun süredir kendisiyle çalışmak istediğini belirtti. Büyük bilimkurgu filmlerinden birine dahil olup filmin gerçek bir yönetmen tarafından çekileceğini bilmenin de güzel olduğunu bildirdi. Bununla birlikte filmin stüdoyda çekilmeyeceğini ve şirketin kendisine bu açıdan özgürlük tanıdığını ifade etti. Ayrıca kendisine göre de bu özgürlüğü tanımlamanın önemli olduğunu çünkü Villeneuve’in imzasıyla yapılacak işin, filmin başarısındaki en büyük etkenlerden biri olacağını söyledi.

Dune filminin çekimleri, uzun bir çalışmanın ardından temmuz ayında sona ermişti. Warner Bros’un, sonraki aşamalarda sürece müdahale etmesi muhtemel görünse de Stellan Skarsgård, şimdilik hayranların endişeleneceği bir şey olmadığını söylüyor.

- Reklam -

Dune, Aralık 2020’de Sinemalarda Olacak

Yönetmen Denis Villeneuve, Arrival ve Blade Runner 2049 filmleriyle bilimkurgu dünyasında deneyime sahip. Dune filmi içinse anlaşmaya imzasını 2017’de atmış, filmde serinin tamamını anlatmak yerine ilk kitabın yarısının gösterileceği de belirtilmişti.

Heyecanla beklenen film, 18 Aralık 2020’de seyirciyle buluşacak.

- Reklam -

Dune filmini, gerçekçiliğini yitirmiş olmasıyla eleştirilen bazı stüdyo filmleri gibi görmeyecek olmak gerçekten rahatlatıcı. Yine de Warner Bros’un bizim için hazırladığı bir sürpriz var mıdır, bekleyip göreceğiz. Suicide Squad örneğinde olduğu gibi stüdyonun müdahalesiyle filmde birçok değişiklik yapılmış olmasına da alışığız.


* John Wick Yazarından Fantastik Film Geliyor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    İyi hoş da, neden ilk kitabın yarısı?

  2. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    1.kitap baya olay içeriyor bölmeleri mantıklı,tabi devamı çıkacaksa sadece tek film çekşlecekse ayıp etmiş olurlar

  3. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Devam filmleri çekilecekse her filmde bir kitabı anlatmak daha mantıklı olur bence :slight_smile:

  4. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    Aga eğer tek filmde olacaksa baya olay keserler üstelik 6kitabı anoatmayabilirler,eğer ana karakter paulse 2 kitap =3 leme olur,sonraki 2 kitap=üçleme son 2kitapta 3 leme sw gibi yapabilirler ha güzel olur mu bilmem ama böyle bir şey yapabilirler

  5. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    2 film olacak denmişti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

James Gunn

James Gunn, Martin Scorsese’ye Cevap Verdi

patrick stewart star trek

Star Trek: Picard’dan Yeni Fragman Geldi