in

Dune Uyarlamasının Senaristi Belli Oldu

Denis Villeneuve’nin yönetmenliğini yapacağı Dune uyarlamasının senaryosunu Oscar ödüllü ünlü senarist Eric Roth kaleme alacak.

dune eric roth
- Reklam -
- Reklam -

Legendary Entertainment Dune uyarlaması için çalışmaya devam ediyor. Serinin sinema ve televizyon haklarının alındığını geçtiğimiz kasımda, sinema uyarlamasının yönetmenlik koltuğunda oturacak ismin Denis Villeneuve olacağını ise şubat ayında duyurmuştuk. Şimdi de Variety’nin yaptığı habere göre bir senaristimiz var: Eric Roth.

Eric Roth’un kariyerinde ödüle ulaştığı Forrest Gump‘ın yanı sıra Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi, Münih ve Köstebek filmleri ile üç Oscar adaylığı daha var. Ayrıca Roth’un yazdığı birçok senaryo gibi bu filmlerden de Köstebek dışındakiler uyarlama, yani Roth bu konuda oldukça tecrübeli. Ancak Dune kendisinin ilk bilimkurgu senaryosu olacak. Proje daha oldukça erken bir aşamada, yani ileride ekibe yeni senaristlerin katılması da söz konusu olabilir.

Yönetmen ve senaristimiz belli olduğuna göre yakında oyuncu haberleri de gelmeye başlayacaktır. Ancak filmin çekimlerine ne zaman başlanacak henüz bilmiyoruz. Ayrıca şimdiye kadar gelen bütün haberler sinema uyarlaması içindi, ancak ben televizyon dizilerinin bu kadar popüler olduğu günümüzde Legendary’nin televizyon tarafında da bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum.

- Reklam -
- Reklam -

Dune uyarlaması ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kafatası Tahtı - İblis Döngüsü / Peter V. Brett

İblis Döngüsü Serisi’nin Dördüncü Cildi Raflarda!

oguz atay the disconnected

“Tutunamayanlar” İngilizce Baskısına Kavuştu