in

DUNE Filmi Yeni Görselleri ile Heyecanlandırıyor

DUNE filmi yeni fotoğraflarıyla geldi. Geçen gün ilk karesinin yayınlandığı bilimkurgu uyarlamasından yeni bilgiler var.

dune film
- Reklam -
- Reklam -

Dün ilk fotoğraf karesi yayınlanan Dune filminden yeni fotoğraflar geldi. Birçok oyuncuyu kostümleriyle birlikte gördüğümüz filmin detayları belli olmaya başladı.

Vanity Fair dergisi hazırladıkları özel bir dosyayla birlikte hem filmden yeni kareler yayınlamaya devam etti hem de teknik detayları içeren bir söyleşi yayınladılar.

Söyleşide filmin başrollerinden Timothée Chalamet ve yönetmen Denis Villeneuve yer aldı. Her ikisi de geçen yıl boyunca yapılan çekimlerden ve zorluklardan bahsettiler. Örneğin yönetmen, filmi çekmeyi kabul ettiğini ancak bunu tek bir yapımla sınırlandıramayacağını daha en başından stüdyoyaya söylediğini belirtti.
“Kitabın bu uyarlamasını tek bir filmle yapmayı kabul etmedim. Çok karmaşık bir dünyadan bahsediyoruz. Gücünü ayrıntılarından alan bir dünya. ”

Jason Momoa as Duncan Idaho
Jason Momoa, “Duncan Idaho” rolünde

- Reklam -

Villeneuve şimdiye kadar yapılmamış olanı, sadece okuyucuların hayal gücünde var olan bir Dune’u sinema perdesine yansıtmak istediğini söylüyor. Bunun da anahtarının yapımı ikiye bölmek olduğunu belirtiyor. İlk Dune önümüzdeki Aralık ayında sinemalara geldiğinde, Warner Bros.’un Stephen King’in It ve It Chapter Two filmlerine yaptığı bir yaklaşıma benzer şekilde ilerleyecek. Yani film, kitabın yarısını içerecek.

Dune Çekimleri Acı Vericiydi

Josh Brolin Rebecca Ferguson Oscar Isaac
Sırasıyla; Gurney Halleck rolüyle Josh Brolin, Lady Jessica Atreides rolüyle Rebecca Ferguson ve Duke Leto Atreides rolüyle Oscar Isaac

Oyuncu Timothée Chalamet da çekimler sırasında yaşadığı zorluklardan bahsetti. 2019 yazında, Dune oyuncuları ve çekim ekibi gerekli sahneyi yakalayabilmek için Ürdün’ün kumtaşı ve granit kanyonlarına gitmiş ve geceyi orada geçirmişlerdi. Bunun tek sebebi de şafak vaktinde oluşan görüntüyü yakalayabilmekti. Şafak vaktinde çatlakların üzerine dökülen ışık, manzaraya dünya dışı bir his veriyordu. Ancak görüntü ne kadar muazzam olsa da bu süreç kendileri için hiç de kolay geçmedi.

Sharon Duncan-Brewster as Liet Kynes ve zendaya Dune
Chani rolüyle Zendaya ve Liet Kynes rolüyle Sharon Duncan-Brewster

Hikâyeye adını veren sonsuz kum denizleri için çekimler Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dabi’nin biraz dışında bulunan bölgelerde yapıldı. Chalamet, sıcaklıkların Herbert’in hikâyesindeki kurguya rakip olabileceğini söylüyor.
“Sabah 2’de odamdan çıktığımı ve muhtemelen 100 derece olduğunu hatırlıyorum. Çekim sıcaklığı bazen 120 dereceydi.”
Özel giysileri olmasına rağmen çekimleri tamamlamakta oldukça zorlandıklarını belirtiyor. Yine de kolay olsaydı, Dune olmazdı.

The House Atreides Dune
Atreides Hanedanı, soldan sağa: Timothée Chalamet “Paul Atreides”, Stephen Mckinley Henderson “Thufir Hawat”, Oscar Isaac “Duke Leto Atreides”, Rebecca Ferguson “Lady Jessica Atreides”, Josh Brolin “Gurney Halleck” ve Jason Momoa “Duncan Idaho”
Denis Villeneuve ve Javier Bardem
Yönetmen Denis Villeneuve ve Javier Bardem

Beklenen serinin ilk filmi 18 Aralık 2020’de vizyonda olacak.

- Reklam -

Yeni Dune sizce nasıl gözüküyor? Görselleri nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Stanley Kubrick Belgeseli “Kubrick by Kubrick” Fragmanı Yayında

Kaynak: Vanity Fair

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Çok iyi bu sefer olacak!

  2. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Irk yetmez deyip cinsiyetini de değiştirmişler :smiley:

  3. Avatar for Gwynbleidd Gwynbleidd dedi ki:

    Tam da Dune kitabını okuduğum zamanda bu bilgilerin gelmesi benim için harika oldu. İlk fotoğraftaki sade çevre tasarımını çok sevdim. Ayrıca damıtıcı giysisi ve zırh tasarımları gayet güzel. Filmin kendine has havası olduğu ve gerçekten farklı bir evrende geçtiği hissediliyor. Tabi yönetmen Denis Villeneuve olunca daha azını beklememek gerekiyor. Atmosfer Hans Zimmer müzikleriyle de pekiştirilir. Uzun zaman sonra ilk defa bir yapıma bu kadar yükseliyorum. Ama Kynes’ın kadın olması üzmedi değil.

  4. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Acaba ben mi kaçırdım dedim bir an, Liet erkek değilmiydi diye düşündüm. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastik Canavarlar 3

Fantastik Canavarlar 3, Bazı Harry Potter Karakterlerini Geri Getirebilir

stephen king koronavirüs söyleşi

Stephen King: “Yazmak, Korkudan Uzaklaşmak İçin İyi Bir Yol”