in ,

Dune Filminden Yeni Fragman: Denis Villeneuve Yapımı Artık Çok Yakın

Dune filmi için yeni fragman yayınlandı. Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği Çöl Gezegeni yakında sinemalarda.

dune yeni fragman
- Reklam -
- Reklam -

Dune yeni fragman ile tanıtım faaliyetlerine hız kazandırdı. Yönetmenliğini Denis Villeneuve’ün üstlendiği Çöl Gezegeni filmi için yeni bir tanıtım yayınlandı. Başrollerinde Timothée Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Zendaya ve Jason Momoa gibi oyuncuların bulunduğu yapım bu sonbahar vizyona giriyor.

2021 yılının en çok merak edilen yapımları arasında bulunan Dune, Frank Herbert’ün meşhur bilimkurgu kitabından uyarlanıyor.

Blade Runner 2049, Arrival, Sicario ve Prisoners gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Denis Villeneuve, yeni filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kanadalı yönetmene, filmin senaryosunda Eric Roth (Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button) ve Jon Spaihts (Prometheus) eşlik ediyor.

- Reklam -

Geçen hafta yeni karakter posterleri yayınlanan Çöl Gezegeni, Warner Bros. tarafından geliştiriliyor. Yapım, Koronavirüs pandemisi sırasında vizyon tarihi adına ciddi ertelemeler almıştı.

Dune Yeni Fragman | Türkçe Altyazılı İZLE

YouTube video

Dune filminin oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler şu şekilde: Timothée Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Zendaya ve Charlotte Rampling.

Filmin müzikleri ise Gladiator, Interstaller, Inception, Last Samurai ve The Dark Knight gibi yapımların bestelerinde imzası olan Hans Zimmer’ın elinden çıkacak. Zimmer, Dune için Christopher Nolan’ın Tenet’ını reddettiğini açıklamıştı.

- Reklam -

Daha önce 1984 yılında ünlü yönetmen David Lynch tarafından beyaz perdeye uyarlanan, ardından SyFy kanalı için mini dizi olarak çekilen Çöl Gezegeni; uzak bir gelecekte, Arrakis adlı gezegende geçiyor. Villeneuve, Frank Herbert’ün ilk olarak 1965’te yayımlanan kitabının ilk yarısını filmine konu edecek. Galaksinin en önemli maddeleri arasında gösterilen baharata sahip olan Arrakis’e hükmeden ailenin oğlu konumundaki Paul Atreides (Timothée Chalamet), filmin ana karakteri olacak. Romanın ikinci yarısı ise devam filminde izleyicilerin karşısına çıkacak. Bu yapım için de şu sıralar ön hazırlık aşaması devam ediyor. Öte yandan bir de aynı evrendeki Bene Gesserit kadınlarının hikâyesine odaklanan Dune: The Sisterhood dizisinin geliştirilmeye devam ettiğini hatırlatalım.

dune filmi

Yapımın vizyon tarihi konusunda yapılan son resmi açıklama ise 22 Ekim 2021 tarihini gösteriyor. Film sinema salonlarına ve HBO Max’e aynı anda gelecek. Salgının ciddi boyutlara ulaştığı dönemlerde, yapımın doğrudan dijital platforma gelme ihtimali de konuşulmuştu. Dune, dünya galasını ise 3 Eylül 2021 tarihinde 78. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Siz yeni Dune fragmanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel bir film olacak gibi duruyor. Özellikle sinemada daha bir başka olur.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Blade Runner 2049’u anımsattı renkler. Bir daha ertelenmesin de izleyelim artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leyla ile Mecnun Fragmanı

Leyla ile Mecnun Fragmanı: Beklenen Dizinin Yeni Sezonuna İlk Bakış

mısır gemi batığı yunan

Mısır Açıklarında Hazinelerle Dolu 2.400 Yıllık Gemi Batığı Bulundu