in

Dungeons & Dragons Filmi Bizi Unutulmuş Diyarlar’a Götürecek

Dungeons & Dragons filminde detaylar netleşiyor. Unutulmuş Diyarlar’da geçecek yapımda Eye of Vecna ile de karşılaşacağız!

Dungeons & Dragons
- Reklam -
- Reklam -

Eğer bir bilimkurgu ve fantazi hayranıysanız Dungeons & Dragons dünyasını mutlaka duymuşsunuzdur. 1974’ten bu yana çeşitli yeniliklerle yayınlanan bir kutu oyunu olan D&D, 2021 yılında vizyona girecek olan filmine kavuşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde alınan bir habere göre birçok maceracıya ev sahipliği yapacak olan film, Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) haritasından bir karakter tanıtacak.

Uzun süren yönetmen arayışı sonlandı ve artık somut adımlar atma zamanı. Filmin yapımcılığını üstlenen stüdyo Paramount, böylesine geniş bir evrendeki güzel hikâyelerden bir tanesini işlemeyi planlıyor.

Eye of Vecna isimli büyülü bir artifekti arayacak olan maceracı grup üzerine odaklanacak yapım adına, Unutulmuş Diyarlar evreninden tanıdığımız Palarandusk isimli bir ejderhayı seslendirmesi için ses sanatçıları arayışına başlandı.

- Reklam -

Eye of Vecna, Dungeons & Dragons Filmi İçin Geliyor

Eye of Vecna, oyunun en eski zamanlarına kadar dayanan bir artifekt; adını ise bir zamanlar bir Lich olup daha sonra tanrı haline gelen Vecna karakterinden alıyor. Vecna, tanrıya dönüşmesinin ardından ölümlü olduğu zamanlarda kullandığı bir elini ve bir gözünü arkasında bırakıyor. Hem Vecna’nın eli (Hand of Vecna) hem de gözü (Eye of Vecna) onu kullanmak isteyen kişiye kelimelerle tarif edilemeyecek bir güç bahşediyor; ancak bir şartla: Eğer birisi bu cisimleri kullanmak istiyorsa, kendi ellerinin de, gözlerinin de birinden kurtulması gerekiyor.

Dungeons and Dragons filmi unutulmus diyarlar

Bunların yanı sıra maceracıların dört kişilik bir gruptan oluşacağı söyleniyor. Grubun lideri, etrafı ateşlerle sarılı bir kılıca sahip olan ve kız kardeşinin ölümüyle lanetlenmiş Raven Hightower; “yarı-ejderha” olan Hack Karroway, cüce hırsız Olivan Trickfoot ve maskeli bir savaşçı olan Alyssa Steelsong. Alyssa’nın yolculuğundaki amacı ise Forgotten Realms’lı ejderha Palarandusk öldüğünde ejderhanın görevi olan koruyuculuğu devralabilmek.

Filmde yer alacak kötü karakterler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bunlardan birisi bir drow (kara elf) olan Razer Horlbar. Aynı zamanda bir Tiefling olan Damala ve zalim bir savaşçı olan The Beasts lakaplı bir karakter de yapımın kötüleri arasında yer alıyor.

- Reklam -

Dungeons & Dragons filmi Jonathan Goldstein ve John Francis tarafından yönetilecek. İkiliyi Spider-Man: Homecoming filminin senaristleri olarak da hatırlıyoruz.

Dungeons & Dragons

Hayranlar Paramount ve Hasbro’nun ortak yapımcılığını üstlendiği film için “A-sınıfı” oyuncuların listesini tartışmaya başladılar: Will Smith, Josh Brolin, Chris Pratt, Vin Diesel, Matthew McConaughey, Jamie Foxx, Joel Edgerton, Dave Bautista, Jeremy Renner veya Johnny Depp.

Dungeons & Dragons filminin 2021’in Temmuz ayında vizyona girmesi planlanıyor.


* Ursula K. Le Guin’in Kült Fantastik Serisi “Yerdeniz” Dizi Oluyor!

Kaynak: Comic Book

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sanırım en iyi tercih burda; Vin Diesel ve Dave Bautista gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arkadaş Zekâi Özger

Arkadaş Zekâi Özger Belgeseli Geliyor: “Merhaba Canım”

the umbrella academy yeni sezon

The Umbrella Academy 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı