in

Steven Spielberg’ün Ünlü Uzaylısı “E.T.”nin Orijinal Modeli Açık Artırmada 2.56 Milyon Dolara Satıldı

E.T. filminin unutulmaz uzaylısı için hazırlanan mekatronik model müzayedede satışa sunuldu. İkonik parça, 2.56 milyon dolara alıcı buldu.

E.T. Modeli Açık Artırma
- Reklam -
- Reklam -

E.T. filminde kullanılan ilk mekatronik model örneği açık artırmaya konuldu. Hollywood filmlerinden birçok parçanın satışa sunulduğu müzayedede, ikonik uzaylı için 2.56 milyon dolar gözden çıkartıldı.

Steven Spielberg’ün 1982 tarihli klasik bilimkurgu filmi E.T.’nin (Extra Terrestials) yapımında yer alan orijinal mekatronik model Julian’s Auctions “Icons and Idols: Hollywood” başlıklı açık artırmada satışa çıktı. Turner Classic Movies ortaklığında yapılan çalışma 1.300’ün üzerinde Hollywood parçasını vitrine taşıdı.

E.T. Modeli Açık Artırma Steven Spielberg

- Reklam -

Satışa çıkarılan E.T. modeli, bir tür mühendislik harikası olarak değerlendiriliyor. Çalışma, 85’ten fazla oynayabilir parçasıyla 1983 yılında yaratıcısı İtalyan Carlo Rambaldi’ye üçüncü özel efekt Oscar ödülünü kazandırmıştı.

Açık artırma internet sitesinde ürünün açıklaması ise şu şekilde yapılıyor:

“Açık artırmaya çıkarılan ve Hollywood hafızasının belki de en nadir ve en hatırlanır parçasından birisi olarak; dünya çapında sevilen E.T. filminin çekimlerinde kullanılan tek, gerçek ve otantik E.T. animatronik modeli.”

Küçük uzaylının uzatılabilir ensesi ise Rambaldi’nin İtalya’daki bir kadından esinlenerek yaptığı resimlerden birine gönderme olarak parçaya eklenmiş. Mühendis Rambaldi’nin ise bu özelliğin uzaylının insanlar ile empati kurması için önemli bir nokta olduğunu belirttiği de açıklanıyor.

Steven Spielberg E.T. Modeli

E.T. Modeli Hakkında Spielberg “Dünyanın Sekizinci Harikası” Demişti

Açık artırmada Steven Spielberg’ün şu sözlerine yer verildi:

- Reklam -

“Hepimiz onu nefes alan yaşayan canlı bir organizma olarak gördük. Bana kalırsa o dünyanın sekizinci harikası.”

ET Modeli

Rambaldi’nin Spielberg için E.T. filminin yapım öncesinde karakter tasarımı için hazırladığı ilk uzaylı maketi ise geçen yıllarda 125.000 dolardan satılmıştı.

Harry Potter, Thor ve Star Wars Modelleri de Satıldı

Satış bünyesinde alıcı bulan diğer Hollywood parçaları arasında 128.000 dolardan satılan ve Harry Potter and the Prisoner of Azkaban filminde kullanılan Nimbus 2000 süpürgesi de bulunuyor. Ayrıca Thor: The Dark World filminde kullanılan orijinal Mjölnir ve Star Wars: Episode 1- The Phantom Menace yapımında Darth Maul’un kullandığı çift taraflı ışın kılıcı da alıcı bulan parçalar arasında.

Siz bu satışlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir ve bizleri Google Haberler platformundan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Npr

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alice in Borderland 2. Sezon Bölümleri Yayında

Alice in Borderland’in Uzun Süredir Beklenen 2. Sezon Bölümleri Netflix’te Yayında

Lisey'in Hikâyesi - Stephen King

Stephen King’in “Lisey’in Hikâyesi” Kitabı Yeni Baskısı ile Raflarda