in

Eddie Redmayne, The Danish Girl’deki Rolünün Bir Hata Olduğunu Söyledi

Eddie Redmayne, The Danish Girl filmindeki rolü hakkında konuştu. Oscar ödüllü oyuncu, trans ressam Lili Elbe’i canlandırmanın bir hata olduğunu kabul etti.

Eddie Redmayne The Danish Girl
- Reklam -
- Reklam -

Eddie Redmayne, The Danish Girl filminde canlandırdığı başrol hakkında konuştu ve bunun bir hata olduğunu söyledi. Akademi ödüllü oyuncu, bugünkü aklı olsa söz konusu rolü kabul etmeyeceğini dile getirdi.

İlk defa 2015 yılında vizyona giren The Danish Girl (Danimarkalı Kız), transseksüel bir kadın ve bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatını geçiren ressam Lili Elbe’nin hayatına dayanan bir biyografi olma özelliğini taşıyor. Yönetmenliğini Tom Hooper’ın yaptığı ve senaryosu David Ebershoff’un ressam Lili Elbe ve Gerda Wegener’ın hayatından esinlenerek yazdığı aynı adlı kitabından uyarlanan film, eleştirilere rağmen gişede iyi bir başarı elde etti. Birçok ödüle aday gösterilen yapım, aynı zamanda başrolü olan Eddie Redmayne’e ikinci Oscar adaylığını kazandırdı.

Eddie Redmayne, ilk olarak bir müzikal olan 2012 yapımı Les Misérables’da (Sefiller) oynamasına rağmen asıl çıkış yapan performansını The Theory of Everything’deki Profesör Stephen Hawking rolüyle elde etti. 2014’te vizyona giren film sayesinde En İyi Erkek Oyuncu dalında ademi Oscar, BAFTA ve Altın Küre dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

- Reklam -

Dram yapımlarındaki başarılı rollerine rağmen şu an için oyuncunun belki de en tanınmış rolü, Harry Potter evreninde geçen ve yedi kitaplık serinin öncesini konu alan Fantastik Canavarlar serisindeki Newt Scamander karakteri ile geldi. Redmayne, serinin üçüncü filmi olan Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore çekimleri dışında aynı zamanda yer aldığı bir tiyatro uyarlaması için de çalışmaya devam ediyor. Ancak, bir kez daha tiyatrolara dönen oyuncu, The Danish Girl’deki rolünden pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Eddie Redmayne: “Bugün Olsa The Danish Girl Filmindeki Rolümü Kabul Etmezdim”

Eddie Redmayne The Danish Girl

The Sunday Times’a verdiği bir söyleşide Eddie Redmayne, rolü üstlenmenin yanlış olduğunu ifade etti. Eğer bugün bu rol teklif edilse muhtemelen kabul etmeyeceğini de belirtti. Redmayne’e göre kendisinin bir trans karakter olarak görünmesi doğru değildi. Bunun sebebini de şu sözlerle açıkladı:

- Reklam -

“Hayır, bugün olsa rolü kabul etmezdim. O filmi iyi bir niyetle yaptım ama bence bu bir hataydı. O dönemde başrolde transseksüel bir oyuncunun yer almasıyla ilgili birçok eleştiri yapılmıştı. Oyuncu seçimiyle ilgili yaşanan hayal kırıklığının en büyük nedenlerinden biri de masada daha fazla seçenek bulunmamasıydı. En başından itibaren düzgün bir zemin olmadığı sürece bu tartışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

Eddie Redmayne’in dediklerine katılıyor musunuz? Sizce de rolü transseksüel bir oyuncunun mu canlandırması gerekirdi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bence Eddie Redmayne dışında birisi bu rolü kaldıramazdı. Erkekken takındığı kadınsı tavırlar, o yüz ifadeleri ve kadınsı hatları. Başka hangi oyuncu bu hissiyatı yaşatabilirdi? Karakter trans diye trans oyuncu bul, gay diye gay oyuncu bul. Böyle mi olacak? Marifet empatiyle bu rollerin altından kalkabilmek. O filmle bir eşiğini aştı diye düşünüyorum. Bir de Her Şeyin Teorisi ile.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kitap Yayıncıları yaykoop çağrı

Kitap Yayıncılarından Çağrı: Sektör Çıkmaza Sürükleniyor

mustafa kemal atatürk röportajı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yıllarca Saklı Kalmış Röportajı İngiliz Arşivinde Bulundu