in

Edgar Wright Bir James Bond Filmi Çekmek İstediğini Açıkladı

Edgar Wright, bir James Bond filmi çekmek istiyor. Ünlü yönetmen, sonraki 007 filmi için bir senaryo fikri bile olduğunu dile getirdi.

Edgar Wright James Bond Filmi Çekmek İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

Yazar ve yönetmen Edgar Wright, bir James Bond filmi üzerinde çalışmak istiyor. Daniel Craig’in rol aldığı son yapım olan No Time to Die sonrası, eğer imkân verilirse yeni 007 filmi için senaryo fikrinin bile hazır olduğunu söyledi.

The World’s End, The Adventures of Tenten ve Shaun of the Dead gibi yapımlarla adından söz ettiren İngiliz yönetmen ve senarist, büyük bütçeli ve gişe rekorları kıran yapımlara yabancı değil. Wright aynı zamanda başrolünde Paul Rudd’ın yer aldığı Marvel Sinematik Evreni filmi Antman’in de senaryosunu yazan isimlerden biriydi. Ancak daha sonrasında yaratıcı farklılıklar nedeniyle projeden ayrıldı.

Şimdi de defalarca ertelenen No Time to Die filminin vizyona girmesi ile Edgar Wright, bir sonraki James Bond filmini yönetmeye aday olabilir. No Time to Die, 1962’den bu yana süregelen James Bond serisinin 25. filmi olduğu için, tarihi bir öneme de sahipti. Aynı zamanda Daniel Craig’in efsanevi MI6 ajanı olarak rol aldığı beşinci ve son film oldu. No Time to Die ile Craig’in serideki başrolü sona ererken, bu durum casusluk serisi için yeniliklerin de habercisi olduğunu anlamına geliyor. Şu an ikonik karakteri kimin canlandıracağı belli değil ve yeni olasılıklar çoktan tartışılmaya başlandı.

- Reklam -

Edgar Wright: “Yeni James Bond filmi için bir bakış açım var”

no time to die james bond edgar wright

Happy Sad Confused podcast’inde konuşan Edgar Wright, yeni bir Bond filmini yönetmeye fazlasıyla istekli olduğunu açıkladı. Hatta 47 yaşındaki yönetmen, bir sonraki 007 filminin nasıl olması gerektiğine dair aklında şimdiden bir fikir olduğunu söyledi. Wright’a göre Bond filmleri ya “bitter çikolata ya da sütlü çikolata” olma eğilimindeler. Craig’in görevi gereği bitter çikolatalı Bond’da performans sergilediğini belirten Wright, serinin sonraki filmlerinin “sütlü çikolatalı Bond” olması gerektiğini ileri sürdü.

“Çünkü aynı doğrultuda devam edip kazanılabilecek yeni şeyler olduğunu düşünmüyorum. Farklı şeyler denemek kesinlikle ilginç olurdu… Demek istediğim şey, Bond’a bir bakış açım var ve eğer bana sorarlarsa, tekliflerini kabul ederim. Bazı isimler etrafta dolaşıp duruyor ve onları kafamda canlandırdığımda Daniel Craig 2 olduklarını düşünüyorum.”

- Reklam -

Wright’ın gelecekteki Bond filmine yeni bir yön vermeyi ve kendine özgü aksiyon sahnelerini hafif bir mizahla karıştırmayı planladığı açık. Craig’in ayrılışının onaylanmasından bu yana, bir sonraki Ajan 007’yi kimin oynayacağı konusunda pek çok isim ortaya atıldı. Ancak, serinin yeni Bond’unu bulmak veya No Time to Die’dan sonra olası yönetmenlerin kısa bir listesini hazırlamak için acelesi yok gibi görünüyor.

Edgar Wright’ın bakış açısından bir James Bond filmi izlemeyi sizler ister misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Görünür Bir Yerde - Eda İşler

Görünür Bir Yerde: Eda İşler Yeni Öykü Kitabı ile Raflarda

Castle Rock Entertainment - esaretin bedeli

Esaretin Bedeli’nin Yapımcısı Castle Rock Sinemaya Geri Dönüyor