in

Edge of Tomorrow 2 Senaryosu Tamamlandı

Tom Cruise’lu Edge of Tomorrow’un devam filminde senaryo tamamlandı. Yapımın olası çıkış tarihine dair de bazı ipuçları verildi.

Edge of Tomorrow
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca yönetmen Doug Liman, senarist Christopher McQuarrie ve Tom Cruise yeni bir Edge of Tomorrow filmi için çalışmalarını sürdürüyordu. İlk filmin aldığı olumlu tepkiler sonrası ikincisi için de beklentiler iyice yükselmişti. Sonunda serinin hayranlarını sevindirecek bir haber geldi ve yeni film için bir adım daha atıldı.

Bu yılın başlarında yapımın geliştirilmesine Live, Die, Repeat and Repeat kod adıyla başlandığını öğrenmiştik. Şimdi de yönetmen Doug Liman, filmin senaryosunun bittiğini bizlere duyurdu. CBM’e verdiği bir röportajda senaryonun tamamlandığını söyledi. Liman ayrıca filmin yapımına ne zaman başlanacağıyla ilgili de konuştu. Eğer Liman ve arkadaşları bu filmi yapacaklarsa yapıma başlama tarihlerinin Mission: Impossible 8’den sonra olacağını belirtti.

Liman daha önce de senaryo konusunda konuşmuştu. İkinci filmin hikâyesini ilkinden daha fazla beğendiğini ve bunun insanların devam filmi yapma şekillerini devrimsel bir şekilde değiştireceğini söylemişti. Kendisi ayrıca McQuarrie ve Cruise ile birlikte üçünün de senaryoyu sevdiğini ve senaryo üzerinde çok çalıştıklarını söyledi.

- Reklam -

Edge of Tomorrow 2’da Aksiyon Daha Az Olacak

Liman, daha önce verdiği röportajlarda insanların genelde daha büyük devam filmleri yapmaya çalıştıklarını ama kendisine göre devam filmlerinin daha küçük olmaları gerektiğini belirtmişti. İlk filmi bir reklam olarak gördüğünü ve ikinci filmde artık o kadar aksiyona ihtiyaç olmadığını; Edge of Tomorrow filmi içinse insanların filmin konusunu ve komedi unsurlarını beğendiğini söylemişti. Devam filminde Tom ve Emily’nin canlandırdıkları karakterlere daha fazla odaklanmanın filmi çok daha iyi yapacağını, sürekli aksiyon sahnesi koymaya gerek duymadığını da sözlerine eklemişti.

Liman, bu filmin çoğunlukla savaş alanında geçmeyeceğini ve yeni savaş alanlarında çok daha farklı teknolojiler kullanacaklarını ama ayrıca yapımın, serinin öncesini anlattığı için birçok öncül olaya da yer vereceğini belirtmişti.

- Reklam -

Kahramanların giydikleri giysilerin pil süreleri hakkında yanılmaları ya da yanlış bir dil seçip o menüde öylece kalmaları gibi durumlar üzerine duran yönetmen; yeni filmde karşımıza çıkabileceklere karşı izleyiciye ipuçları verdi. Karakterlerin başlarını belaya sokup etraflarında uzaylılar varken giysileri tarafından yarı yolda bırakılmalarının vereceği gerilimi ve komediyi işaret eden Liman, büyük aksiyonların yerini bu tip sahnelerle doldurabileceğini de söyledi.

2014 yılında yayınlanan Edge of Tomorrow, Doug Liman tarafından yönetildi. Senaryosu Hiroshi Sakurazaka’nın All You Need Is Kill adlı romanından uyarlandı.

Filmin başrollerinde ise Tom Cruise ve Emily Blunt yer aldı. 175 milyon dolar bütçe ayrılan film, dünya çapında 370 milyon dolar gişe yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel filmdi. Beğenmiştim ama özellikle yaratıklar çok hızlıydı ve neredeyse göremiyorduk. İkincisini merakla bekliyorum. Bu arada mangasını da(önce) okumayı unutmayalım. Okudum güzeldi. :smiley:
    serveimage

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Manga 1 ve 2 de konu ilk filmde bitiyor mu yoksa yeni, ilk filmin finalinden sonrasını anlattığı bir yer var mı ?

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bitiyor diye hatırlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kadin uzay yürüyüşü

Tamamı Kadınlardan Oluşan Uzay Yürüyüşü Gerçekleşti

Cowboy Bebop

Kaza Sonrası Cowboy Bebop Çekimleri Ertelendi