in

Edward Scissorhands Filminin Çekildiği Ev Müze Oldu

Edward Scissorhands filminin çekildiği ev müze oldu. Tim Burton’ın unutulmaz klasiği Makas Eller’i konuk eden yapı hayranlar tarafından satın alınarak müzeye dönüştürüldü.

Edward Scissorhands evi müze
- Reklam -
- Reklam -

Edward Scissorhands filminin çekildiği ev müze oldu. Hayranlar, usta yönetmen Tim Burton’ın unutulmaz filmi Makas Eller’e konukluk etmiş yapıyı ziyaret edebilecek. Scissorland olarak adlandırılan müzede, yapıma dair önemli nesneler de yer alacak.

Ev geçen yıl Edward Scissorhands hayranları tarafından 230.000 dolar karşılığında satın alınmıştı. Şimdi ise yeni sahipleri tarafından bir tür hayran müzesine dönüştürülüyor. Hazırlanan müzede filmin çekiminde kullanılan orijinal nesnelerin de yer alması planlanıyor.

Edward Scissorhands evi

- Reklam -

Başrollerinde Winona Ryder ve Johnny Depp’in olduğu  Tim Burton klasiği Makas Eller 1990 yılında vizyona girdi. Yayınlandığında büyük ses getiren Makas Eller, dünya çapında hatırı sayılır bir hasılat elde etmiş ve En İyi Makyaj dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

Evin yeni sahipleri Joey Klops ve eşi, satın alma işleminden sonra yapıyı filmdeki hâline geri döndürdü. Binanın dış boyası zeytin renginden filmdeki mavi rengine çevrildi.

Edward Scissorhands film

Edward Scissorhands’in Peg ve ailesiyle beraber yaşadığı ev (ve hatta mahalle), dış görünüş olarak bir hayli “set dekoru”na benziyordu. Ancak ev tamamen gerçekti ve sıra dışı görünüşü pastel renkli boyalara borçluydu. Tasarım ekibi, bu evle birlikte mahalledeki diğer bütün evlerin dış cephesini dekore ederek bölgeyi bir tür oyuncak evler sitesine döndürmüştü.

Edward Scissorhands Müzesi “Scissorland” Ziyaretçilerini Bekliyor

Evin müze için dekore edilmeden önceki tasarımı daha önce orada Edward Scissorhands filminin çekildiğine dair iz taşımıyordu. Şimdi ise mutfaktan salona her şey filmdeki iç tasarım ve düzenine döndürülmüş durumda.

Mutfaktaki mantar desenli duvar kağıtları ve diğer odalar filmin temasına uygun olarak tekrar tasarlandı.

Scissorland

Müze için gerekli olan nesneleri bünyesine katmaya çabalayan yeni ev sahipleri, Edward karakterine ait, Johnny Depp’e çok da benzemeyen bir heykele de yer verdi.

- Reklam -

Ayrıca film çekiminin ardından kalan eşyalar da mahalle sakinleri tarafından müzeye bağışlandı.
Bu eşyalar arasında Depp’ten kalan bir eldiven ve sigara paketi de var. Ev sahibinin ifadelerine göre Depp, sette sigara içmesine izin verilen tek kişiydi.

makas eller müzesi

Müze için hâlâ materyal toplama sürecinde olan çift, koleksiyonlarına katacakları yeni bağışları bekliyor. Ayrıca şu an ziyaretçilerine müzeyi ücretsiz gezme imkanı sunuyorlar.

Scissorland müzesi

Tim Burton’ın ustalığının yanında, Johnny Depp ve diğer oyuncuların da dikkate değer performans sergilediği Makas Eller’in konusu ise şöyle:

Bir mucit tarafından yaratılan Edward’ın insana benzemek için tek bir adımı kalmıştır: Makasların bulunduğu elleri. Fakat mucit elleri tamamlanmadan ölür ve Edward’ın elleri makas olarak kalır. Daha sonra Boggs ailesiyle yolları kesişen ve onların evinde yaşamaya başlayan Edward’ın, evin kızı Kim’e olan hisleri ve komşularla olan ilişkisi anlatılır. Edward toplumun isteklerini yerine getirip uyum sağlasa da, “farklı” olmanın bedelini ödemek zorunda kalır.

Edward Scissorhands müze

Son olarak geçen şubat ayında Timothée Chalamet, bir Cadillac reklamında Edward Scissorhands’in oğlu Edgar Makas Eller rolüyle karşımıza çıktı.

Edward Scissorhands filmini izlemiş miydiniz? Scissorland müzesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

WandaVision Agatha Harkness Dizisi Disney+ Marvel

WandaVision’ın Agatha Harkness’ı Kendi Dizisine Kavuşuyor

Oppenheimer: Yeni Christopher Nolan Filmi Hakkında

Oppenheimer: Yeni Christopher Nolan Filmi Hakkında Bilinen Her Şey