in

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesindeki Favorisini Açıkladı

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Frodo Baggins karakterini canlandıran Elijah Wood, serideki favori filmini ve nedenini açıkladı.

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi favorisi
- Reklam -

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki favori filmini açıkladı. Sonrasında Hobbit üçlemesinde de Frodo Baggins’i canlandıran oyuncu, yıllar sonra konuştu.

Peter Jackson’ın büyük beğeni toplayan ve 2000’lerin başında gösterime girdiğinde büyük ses getiren yapım, J.R.R. Tolkien’in aynı adlı fantastik serisinden uyarlandı. Filmlerin hepsi aynı anda çekilse de birer yıl arayla yayınlandı ve özellikle son film Oscar ödülleri tarihine adını aynı yıl en çok Oscar kazanan film olarak yazdırmayı başardı.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi şimdiye kadar yapılmış en başarılı film serilerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle aralarından belli bir favori seçmek oldukça zor. Serinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği, Shire’da en çok zaman geçiren ve Moria Madenleri’nde Gandalf’ın Balrog’a “Buradan geçemesin” diye bağırması, popüler kültürde halen varlığı sürdüren bir anı temsil ediyor. Bazıları İki Kule’nin ortanca çocuk olmaktan zarar gördüğünü iddia ediyor olsa da hem Rohan’ı hem de Entleri içeren hiçbir film bu kadar kolay göz ardı edilemez. Son olarak Kralın Dönüşü, seriyi epik bir finale bağlıyor ve 11 ödül ile tek bir film tarafından kazanılan çoğu Akademi Ödülü rekorunu elinde tutmaya devam ediyor.

- Reklam -

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi Üçlemesinde İlk Filmin Kalbinde Ayrı Bir Yeri Olduğunu Söyledi

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

Üçlemede ve daha sonra çıkan Hobbit serisinde Frodo Baggins karakterini canlandıran Elijah Wood yıllar sonra kendi favorisini açıkladı. ReelBlend adlı podcast’te konuşan ünlü oyuncu, serinin ilk adımı olan Yüzük Kardeşliği’nin çekimlerinden dolayı kalbinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Wood, tüm oyuncu arkadaşlarıyla ve özellikle de Hobbit karakterlerini canlandıran oyuncularla paylaştığı sahnelere verdiği değerden bahsetti:

“Kardeşliği’in çekim hissi, grup dinamiği nedeniyle her zaman olağanüstüydü. Özellikle kendi adıma dört Hobbit ile bir ekip olarak vakit geçirmek çok güzeldi ve hepimiz çok yakındık. Viggo Mortensen, Sean Bean ve Orlando Bloom ile birlikte olmak, tüm bu ekibe sahip olmak ve bazı çekimlerde birlikte çalışmak heyecan vericiydi. Yüzük Kardeşliği’ne film olarak özel bir sevgi duyuyorum. Bu dostlukta, paylaştıkları bağda, yolculuğun uyumunda, sonra ikiye ayrılan ve İki Kule’den itibaren çok farklı şeyler haline gelen yolculuğun başlangıcında bir şeyler var. Ben o filmleri de seviyorum. İnanılmazlar, dinamikler ve aşırı duygusallar. Ama Yüzük Kardeşliği’nde gerçekten büyülü bir şey var ve bu çok güzel. Üç film arasında favorim olmaya devam ediyor.”

- Reklam -

İlklerin sadece seyirciler için değil, oyuncular için de önemli bir yeri olduğu Wood’un bu cümleleriyle anlaşılıyor. Hayranlar şimdi de heyecanla Eylül 2022’de ilk sezonu başlayacak olan ve Amazon tarafından hazırlanan The Lord of the Rings dizisini bekliyorlar.

Ya sizlerin üçlemede favori olan filminiz hangisi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum ile bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    20 sene bekleyip dizi çıkmasına 3-4 ay kala favori filmini açıklıyor bak Allah’ın işine. :thinking:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Evet gerçekten Yüzük Kardeşliği filminde gerçekten büyülü bir şey var.Üç film arasında romana en sadık film ve her sahnesi muhteşem ötesi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

04:00 - Hikmet Hükümenoğlu

Hikmet Hükümenoğlu’nun Polisiye, Gerilim ve Fantazi Dolu Romanı 04:00 Yeniden Raflarda

WandaVision Emmy Ödülleri Marvel Studios

WandaVision 2 Dalda Emmy Ödülü Kazanarak Marvel’a İlki Yaşattı