in

Elijah Wood, ‘Yüzüklerin Efendisi Serisi Bugün Çekilseydi Nasıl Olurdu?’ Sorusunu Yanıtladı

Elijah Wood, “Yüzüklerin Efendisi serisi bugün çekilseydi nasıl olurdu?” sorusunu yanıtladı. Ünlü oyuncu, internetin sinema üzerindeki etkisini ortaya koydu.

Elijah Wood: "Yüzüklerin Efendisi Bugün Çekilse Farklı Olurdu"
- Reklam -

Elijah Wood, “Yüzüklerin Efendisi Serisi Bugün Çekilseydi Nasıl Olurdu?” sorusunu yanıtladı ve cevap olarak çok daha farklı olacağını söyledi.

İlki 2001 yılında vizyona giren ve yönetmen koltuğunda Peter Jackson’ın oturduğu The Lord of the Rings, J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisini tıpkı romanlarda olduğu gibi üçleme şeklinde sinemaya aktardı. Akademi dahil olmak üzere aldığı birçok ödülle adından söz ettiren yapımlar, o yıllarda sinema adına çok önemli başarılara da imza atmıştı. Sırasıyla Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü adını taşıyan yapımlar birer yıl arayla vizyona girmiş olsalar da aslında hepsi aynı anda çekilmişti. Elijah Wood da film serisinde ünlü hobbit olan Frodo Baggins olarak rol aldı. Kendisi Orta Dünya’da amansız bir yolculuğa atılarak Tek Yüzüğü Hüküm Dağı’nın ateşli derinliklerine atmakla görevliydi.

Kendisi elbette bu süreçte yalnız değildi. Yüzük Kardeşliği’ni oluşturan sekiz arkadaşı daha vardı. Bu kardeşlikte kendisine Samwise Gamgee (Sean Astin), Merry (Dominic Monaghan), Pippin (Billy Boyd), Gandalf (Ian McKellen), Aragorn (Viggo Mortensen), Gimli (John Rhys-Davies), Legolas (Orlando Bloom), ve Boromir (Sean Bean) eşlik ediyordu. Yolculuk boyunca çoğuyla yolları ayrılsa da bu isimlerin birçoğu Sauron’un yükselişini durdurmak için ellerinden geleni yaptılar.

- Reklam -

Her üç film dünya çapında 3 milyar dolara yakın bir gişe hasılatı elde etti. Serinin 2003 yılında beyaz perdeye gelen son filmi olan Kralın Dönüşü (The Return of the King) En İyi Film de dahil olmak üzere aday olduğu 11 dalın tamamının ödüllerini kazandı.

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

Peter Jackson daha sonrasında 2012 ve 2014 yılları arasında yine J.R.R. Tolkien’in Hobbit adlı eserini bir üçleme olarak beyaz perdeye getirdi. Ancak çoğunlukla CGI ile kotarılan bu seri aynı ilgiyi göremedi. Şimdi de serinin yıldız isimlerinden Elijah Wood, bir röportaj sırasında Frodo’yu oynadığı zamandan ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinin bugün çekilseydi ne kadar farklı olacaklarından bahsetti.

Elijah Wood: “Yüzüklerin Efendisi Bugün Çekilse Farklı Olurdu”

Ünlü oyuncu The New York Times’a verdiği demeçte, o zamana kıyasla şimdi stüdyoların film yapımcılarına daha az yaratıcı özgürlük verdiğine ve internetin sızıntılar ve söylentiler yoluyla bir film prodüksiyonu üzerindeki etkisine dikkat çekti.

“Peter Jackson ve ekibi filmleri istedikleri şekilde, dışarıdan çok fazla müdahale almadan yapabiliyorlardı. Elbette stüdyolar o zaman da herhangi bir sorun olacak diye korkuyordu ya da yatırım yapmaktan kaçınıyordu. Yine de daha cesaretli yaklaşıyorlardı. Sonuç olarak bu filmleri arka arkaya yapmanın riskini biliyorlardı. Şimdi olsa Peter’ın bu filmleri aynı şekilde çekip çekemeyeceğini bilmiyorum. Artık internet diye bir şey var. Eskiden filmler üzerinde daha az inceleme yapılır ve haklarında daha az şey bilinirdi. Filmleri bir baloncuğun içinde çekiyor gibiydik. Sadece küçük bir grup fotoğrafçı vardı, en büyük sorunlarımız o tür şeylerdi. Şimdi bunu yapmak mümkün mü bilmiyorum. Artık dünya her anlamda dijitalde ve günümüzde her şey çok çabuk ve çok fazla erişim sağlanıyor.”

- Reklam -

Yüzüklerin Elijah Wood Hobbit

İlk filmin çıkışından bu yana geçen 20 yıllık süre göz önüne alındığında, gerek sinema teknolojisi gerek insanların teknolojiye erişimi ile her şeyin birkaç yıl öncesine göre bile çok farklı olduğu aşikar. Yine de aradan geçen bunca süreye rağmen, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yeri hâlâ milyonlarca hayran için oldukça ayrı.

Serinin ilk filminin 20. yıldönümüne özel bir etkinlik yapılmasa da, The Late Show’un sunucusu Stephen Colbert filmin bazı oyuncuları ile bir rap şarkısı hazırladı ve bu şekilde küçük de olsa bir kutlama gerçekleştirdi.

Ya sizler Elijah Wood’un dediklerine katılıyor musunuz? Peter Jackson söz konusu üçlemeyi bugün çekseydi daha mı iyi yoksa daha mı kötü bir yapım bizleri karşılardı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Wick 4 filmi vizyon tarihi

John Wick 4 Filmi Yeniden Ertelendi: Keanu Reeves’li Aksiyon Yapımı ‘Başka Bahara’ Kaldı

Dinozor embriyosu çin

Çin’de ‘Çok İyi Şekilde Korunmuş’ 66 Milyon Yıllık Dinozor Embriyosu Bulundu