in

Elijah Wood: “Yüzüklerin Efendisi Kitaplarını Hâlâ Okumadım”

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi kitaplarını okumadığını itiraf etti. “20 yıl sonra hâlâ okumamış olmam saçma ve aptalca.”

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi kitapları
- Reklam -
- Reklam -

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi kitaplarını hâlâ okumadığını söyledi. Ünlü aktör kitapların “yoğun ve güzel” olduğunu bilmesine rağmen seriyi neden okumayı tercih etmediğini açıkladı.

J.R.R. Tolkien tarafından kaleme alınan Yüzüklerin Efendisi, ilk yayımlandığı 1954 yılından beri fantastik edebiyatın en önemli eserleri arasında gösteriliyor. Peter Jackson tarafından 2001’de sinemaya taşınan Orta Dünya, o tarihten beri görsel sanatta da fantazi unsurlarının kullanım şeklini değiştirmeyi başardı.

The Lord of the Rings üçlemesi Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Sean Bean, Sean Astin, Sala Baker, Cate Clanchett, Andy Serkis, Christopher Lee ve Liv Tyler gibi oyuncuları bir araya getirdi. Serinin ilk üç filmi toplamda 17 Oscar ödülü aldı.

- Reklam -

Şu sıralar ilk filmin 20. yılı adına pek çok söyleşi gerçekleştiriliyor. Bunlardan birisi de yapımda Frodo Baggins’i canlandıran Elijah Wood ile oldu. Ünlü oyuncu, aradan geçen 20 yıla rağmen kitapları hâlâ okumadığını aktardı.

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Kitaplarını Hâlâ Okumamış Olmayı Aptalca Buluyor

Elijah Wood, Esquire dergisine verdiği demeçte kitapları okumamış olmasına dair şunları söyledi:

“Kitap yoğun, ayrıntılı, harika, edebi ve güzel ama ağır. Karakterim üzerinde yaptığım tüm çalışmalarla birlikte kitabı okumak zor gelmişti. Odağımı, senaryolarda yazıldığı gibi karakterin dünyasında yaşamaya ve sürece güvenmeye çevirdim. 20 yıl sonra hâlâ okumadım. Okumamış olmam saçma. Çok aptalca. Diğer herkes okudu.”

Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü kitaplarından oluşan seri toplamda 1100 sayfalık bir külliyat. Elbette bütün bir Orta Dünya arşivini düşününce bu hikâyenin oldukça küçük bir kısmı.

Sean Astin de Yüzüklerin Efendisi Günlerinden Bir Anısını Anlattı

Serinin 20. yılı için söyleşi veren bir başka aktör ise Frodo’nun sıkı dostu Samwise Gamgee’ye hayat veren Sean Astin oldu. Screen Rant’a konuşan Astin, bir hayranla yaşadığı tuhaf anısını anlattı.

- Reklam -

Astin bir defasında limuzine binerken bir hayranın geldiğini ve Yüzük Kardeşliği’ndeki bir hatadan bahsettiğini anlattı. Hayran, Balin’in mezarında geçen sahnede güneş ışığının mağara trollerini taşa çevirmesi gerektiğini belirtmiş.

sean astin yüzüklerin efendisi

Bahsi geçen sahnede troller, ışıktan etkilenmemişti. Hayran bunun Hobbit kitabına göre yanlış olduğunu ifade etmiş. Astin de kaçınılmaz olanı söyleyerek işin içinden çıkmayı başarmış: “Artık yeniden yapabileceğimizi sanmıyorum.

Serinin oyuncuları geçen günlerde Stephen Colbert’in The Late Show adlı programında bir rap klibinde de yer almışlardı.

Açıklamaları siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

16 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EzbenderTheSword EzbenderTheSword dedi ki:

    Wood’a katılıyorum. Tüm kariyerini borçlu olduğu seriyi okumaması aptalca… Bunu herkese açıklaması da :joy:

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Valla gömülecek bir açıklama olduğunu sanmıyorum. LOTR’un ilk kitabına iki kere başlayıp malum yerde pes edip bırakmıştım mesela. Sevene saygım var ama şahsen hiç iyi anılarım yok o kısmı okuduğum süreden.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Hikayeyi yaşamışsın zaten ne gerek var.

  4. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Sesli kitap tavsiye ederim güzel bir ingiliz aksanıyla.

  5. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Malum kısım, hangi kısım tam olarak?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

11 cevap daha var.

The Batman Filmi Hafta Sonu Gişesi

The Batman’den Yeni Bir Fragman Daha: “The Bat and The Cat”

Firavun mumyası I. Amenhotep

Bilim İnsanları ‘Dokunmaya Kıyamadıkları’ 3.500 Yıllık Firavun Mumyasını ‘Dijital Olarak’ Açtılar