in ,

Elton John, Aslan Kral’ın Müziklerini Eleştirdi

1994’teki The Lion King (Aslan Kral) filminin şarkılarını bestelemiş isimlerden Elton John, 2019 yapımı yeni filmin müziklerini hayal kırıklığı olarak tanımladı.

elton john
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü pop ikonu Elton John, 1994 yılında çıkan ilk The Lion King (Aslan Kral) filmine özel şarkı bestelemiş, hatta bununla bir Oscar kazanmıştı. John, bu yılın ilk yarısında gösterime giren yeni Aslan Kral filmiyle ilgili hayal kırıklığını dile getirdi.

Yıldız isim, bu hafta GQ magazine dergisiyle yaptığı bir röportajda konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. John, yeni film için yapılan şarkılarda resmen batırdıklarını söyledi.

İngiliz müzisyen 1994 yılında çıkan ilk film için Can You Feel The Love Tonight da dahil olmak üzere birkaç orijinal beste yaptı. Ayrıca filmin sahne adaptasyonu için de müzikler besteledi.

- Reklam -

Elton John Yeni Filmde İstenmedi

John, verdiği röportajda yeni projeye daha fazla dahil olmak istediğini ancak özellikle bu konuda davet edilmediğini iddia etti. Yeni filmde de daha fazla yer almayı istediğini ama eskisi gibi hoş karşılanmadığını ve şirketin müzik anlayışının bu sefer daha farklı olduğunu dile getiren müzisyen, bunun kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Sahne müzikaliyle de olsa Aslan Kral’ın ruhunu doğru bir şekilde yansıtabildiği için ayrıca mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

- Reklam -

Bu yıl çıkan yeni filmin müzikleri yine Hans Zimmer tarafından yapılsa da; Can You Feel The Love Tonight şarkısı Donald Glover ve Beyoncé tarafından seslendirildi. Film, yine Beyoncé tarafından yazılıp seslendirilen Spirit gibi yeni şarkılar da içeriyordu.

2019 yapımı The Lion King, Disney’in bazı yeniden yapımlarına göre daha eleştirisel yorumlar alsa da sadece ABD’de 543 milyon dolarlık bir rakam elde etti. Dünya çapında ise 1,7 milyar dolarlık oldukça iyi bir gişe hasılatına ulaştı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen ve Tabitha King

Stephen King’in Maine’deki Evi Arşiv Oluyor

Patton Oswalt The Boys

Patton Oswalt, The Boys’un Kadrosuna Katıldı