in ,

Sam Mendes’in Yeni Filmi “Empire of Light”ın İlk Fragmanı Paylaşıldı

Empire of Light fragmanı yayınlandı. Sam Mendes, yıldızlarla dolu yeni filminde izleyiciyi 1980’lerin başlarına ve bir İngiliz sahil kasabasına davet ediyor.

Empire of Light fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Empire of Light fragmanı yayınlandı. Oscar ödüllü yönetmen Sam Mendes imzalı ve başrollerinde Olivia Colman, Toby Jones ve Colin Firth gibi isimlerin yer aldığı film, 1980’lerin başlarında ve bir İngiliz sahil kasabasına geçiyor.

Kısa süre önce Londra Film Festivali’nde de gösterileceği söylenen Sam Mendes filmi Empire of Light (Işık İmparatorluğu), 1980’lerin başında geçiyor ve güzel bir aşk hikâyesi anlatırken sinemanın büyüsü hakkında güçlü ve dokunaklı bir hikâye vadediyor.

Hikâye ayrıntıları tam olarak açıklanmasa da filmin oyuncu kadrosunda Olivia Colman (The Favourite), Micheal Ward (Blue Story), Colin Firth (The King’s Speech), Tom Brooke, Hannah Onslow, Toby Jones, Crystal Clarke ve Tanya Moodie gibi birçok yıldız aktör ve aktris yer alıyor. Sam Mendes, yönetmenliğinin yanı sıra filmin senaryosunu da kaleme aldı. Bu film aynı zamanda ödüllü yönetmenin ilk solo yazarlık deneyimi olacak. Empire of Light’ın görüntü yönetmenliğini ise Roger Deakins üstleniyor.

- Reklam -

Empire of Light aynı zamanda Mendes’in 2019 yılında gösterime giren 1917 adlı filminden bu yana ilk uzun metrajlı yapımı olma özelliğini taşıyor. Savaş draması o yılki Akademi Ödülleri töreninde etkileyici bir on adaylık elde etmiş ve En İyi Sinematografi, En İyi Ses Miksajı ve En İyi Görsel Efekt ödüllerini de evine götürmeyi başarmıştı.

Sonunda merakla beklenen filmden ilk teaser fragman kısa süre önce paylaşıldı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Empire of Light Fragmanı – Yeni Sam Mendes Filmi | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Fragmanla birlikte filmle ilgili yeni bir afiş de paylaşıldı. Hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Empire of Light poster sam mendes

Filmin Avrupa prömiyeri ilk olarak 12 Ekim Çarşamba günü Royal Festival Hall’daki American Express Gala’da gerçekleşecek. Ancak dünya çapında beyaz perdeye geleceği tarih ise 9 Aralık 2022 olarak gösteriliyor. Ancak IMDb’de yer alan bilgiye göre film Türkiye’de 24 Şubat 2023 tarihinde sinema salonlarında olacak.

Empire of Light’ın yayınlanan ilk fragmanını sizler nasıl buldunuz? Sam Mendes’in yeni filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım FORUM üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Opus - Orkun Uçar

Orkun Uçar’dan Uzay Maceralarından Yapay Zekâ ve İnternet Korsanlarına Uzanan Bir Roman: “Opus”

türk adı geçen ilk yazıt ilteriş kağan

Türk Adının Geçtiği İlk Yazılı Anıt Gün Yüzüne Çıkartıldı: İşte İlteriş Kağan’ın Külliyesine Dair Tüm Detaylar