in

Enola Holmes Filminin Adresi Netflix Oldu

Enola Holmes filminin haklarını Netflix aldı. Stranger Things yıldızı Millie Bobby’ın başrolünde olduğu filmde Henry Cavill da Sherlock rolünde yer alıyor.

Enola Holmes Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in en popüler dizilerinden birisi olan Stranger Thins ile tanıdığımız Millie Bobby Brown ve Henry Cavill’ı bir araya getiren Enola Holmes filminde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sinema için planlanan film rotasını Netflix’e doğru kırdı; Netflix dizilerinde yer alan ikili şimdi de bir Netflix filminde karşımıza çıkacak.

Hayranlar, “Sherlock 5. sezon nerede?” ya da “Sherlock Holmes 3 ertelenir mi?” derken ortaya çıkan yeni bir Sherlock yapımı ortalığı karıştırmıştı. Yazar Nancy Springer imzalı Enola Holmes Mysteries adlı popüler polisiye roman serisinin film adaptasyonunda; Enola Holmes rolünde Millie Bobby Brown ve Sherlock Holmes rolünde de Henry Cavill yer alacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle Netflix prodüksiyonu süren yapımları süresiz olarak askıya almıştı. Ancak görünen o ki kanal “yeni içerikler edinmekten” geri durmayacak. Platform geçen günlerde The Starling filminin gösterim hakkını almıştı.

- Reklam -

Enola Holmes - Millie Bobby Brown

Kanal şimdiyse Sherlock Holmes’un kız kardeşi Enola Holmes’un maceralarına odaklanan filmin haklarını almayı başardı.

Enola Holmes, Netflix Yıldızlarını Tekrar Bir Araya Getiriyor

Toplamda 6 romandan oluşan Nancy Springer imzalı Enola Holmes Mysteries kitaplarının bazıları Artemis Yayıncılık etiketiyle Türkçeye de kazandırılmıştı. Uyarlamanın konusu ise şu şekilde: 16. doğum gününde annesinin kaybolduğu haberini alan Enola Holmes, problemi çözmek için kardeşinden yardım ister. Sherlock’tan yanıt alamayınca annesini bir başına aramak üzere Londra’ya giden Enola kendisini gizemli bir komplonun ortasında bulur.

DC Sinematik Evreni’nde Clark Kent / Superman rolüyle karşımıza çıkan, geçen yıl The Witcher dizisinde Rivyalı Geralt olarak izlediğimiz Henry Cavill ile birlikte filmde bir yıldız isim daha yer alıyor: Helena Bonham Carter. Holmes Kardeşlerin annesi rolündeki Carter’ı Harry Potter serisindeki Bellatrix Lestrange rolüyle hatırlıyoruz.

Sherlock Holmes Henry Cavill

- Reklam -

Çekimleri tamamlanan filmin kadrosunda Fiona Shaw, Adeel Akhtar, Frances de la Tour ve Louis Partridge gibi isimler de yer alıyor.

Yönetmenliğini Emmy ödüllü Harry Bradbeer (Fleabag, Killing Eve, The Coops, The Hour) isminin üstlendiği filmin senaryosu ise Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyunundan tanıdığımız Jack Thorne tarafından kaleme alındı.

Enola Holmes filminin yayın tarihi henüz açıklanmamış olsa da 2020 bitmeden izleyicinin karşısına çıkması bekleniyor.

Siz bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Christopher Paolini: “To Sleep in a Sea of Stars Bilimkurguya Aşk Mektubum Olacak”

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Margaret Atwood sinema uyarlamasi

Margaret Atwood İmzalı Kısa Hikâye Sinemaya Uyarlanacak

Kesik Baş Cinayeti

Kesik Baş Cinayeti: Yerli Polisiyede “Eski” Soluk