in

Oyuncu Erol Demiröz 81 Yaşında Hayatını Kaybetti

Erol Demiröz aramızdan ayrıldı. 81 yaşındaki sinema ve tiyatro sanatçısının ölümünü Ankara Sanat Tiyatrosu duyurdu.

Erol Demiröz Ölüm
- Reklam -

Erol Demiröz yaşamını yitirdi. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu 81 yaşında aramızdan ayrıldı. Aktör bir yılı aşkın zamandır tedavi görüyordu. Ölüm haberi, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun paylaştığı Tweet ile duyuruldu.

Demiröz’ün vefatı, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından, “Erol abimizi kaybettik,” ifadeleri ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Mahsun Kırmızıgül’ün Mucize (2018) ve Mucize 2: Aşk (2019) filmlerinde Muhtar Davut, Beyaz Melek’te İlhan ve Güneşi Gördüm’de Haydar karakterini canlandıran Erol Demiröz hayatını kaybetti.

- Reklam -

Kırmızıgül, acı haberin ardından Twitter hesabında oyuncuyu şu sözlerle andı:

“Tiyatro ve sinema dünyasının ustası Erol Demiröz vefat etti. Benim için çok değerli olan bir abiyi, babayı, ustayı, hemşehirlimi kaybettik. Ahhh Erol baba ah.. Duruşun, fikirlerin, asaletin, insanlığın bize çok şey kattı. Bendeki yerin çok başkaydı. Seni unutmayacağız…”

Erol Demiröz Oyuncu Kimliğinin Yanı Sıra Yönetmen Olarak da Görev Aldı

Tiyatro, sinema ve televizyon dizilerinde boy gösteren Erol Demiröz 1940 senesinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi) gerçekleştirdi.

Erol Demiröz Ölüm

- Reklam -

Demiröz, 1961 yılında Halkevleri Genel Merkezi’nde tiyatro üzerine çalışmaya başladı. 1968 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (AST) oyuncu ve yönetmen kadrosunda görev aldı. Bu süreçte yüzlerce oyunda oyuncu olarak sahneye çıktı. Onlarca oyunu da yönetmen olarak sahneye getirdi.

Erol Demiröz’ün sinema kariyeri olarak da önemli işlerde boy gösterdi. Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı, Zeki Ökten’in ise yönetmenliğini üstlendiği 1978 tarihli Sürü filminde rol aldı. 1980’de Erden Kıral’ın Bereketli Topraklar Üzerinde filminde, 1981’de Türkan Şoray’ın Yılanı Öldürseler adlı uyarlamasında oynadı. Son yıllarda Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Mucize ve Mucize 2: Aşk yapımlarında karşımıza çıktı. Babalar ve Evlatlar adlı dizide görev aldı.

Pek çok senaryo kaleme aldı. 1977 yılında ise sahneye koyduğu tiyatro oyunu ile Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü’ne değer bulundu.

Oyuncu hakkında görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Ankara Sanat Tiyatrosu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Meke Gölü Konya

Dünya’nın Nazar Boncuğu Olarak Anılan Meke Gölü Tamamen Kurudu

Sıradan Şeylerin Fısıltısı - E.T.A. Hoffmann

E.T.A. Hoffmann’ın Tekinsiz Öyküleri Yeni Bir Derlemede Buluştu: Sıradan Şeylerin Fısıltısı