in

John Carpenter’ın Ünlü Post Apokaliptik Filmi “Escape From New York” Yeniden Çekiliyor

Escape From New York yeniden çekilecek. John Carpenter’ın 1981 tarihli ünlü kıyamet sonrası filmi için ‘remake’ hazırlıkları başladı.

Escape From New York Filmi Yeniden Çekiliyor
- Reklam -
- Reklam -

Escape From New York filmi için remake çalışmaları başlıyor. Yeniden başlatma, Scream, Ready or Not ve V/H/S’nin arkasındaki popüler yapım ekibi Radio Silence yönetiminde gelecek.

1981 yılında sinemalara gelen ve John Carpenter tarafından yönetilen New York’tan Kaçış filminin başrolünde Snake Plissken rolüyle Kurt Russell yer alıyordu. Kıyamet sonrası bilimkurgu türünde olan filmde New York artık farklı ve korkunç bir şehirdir. Sokaklarında suçun ve terörün hüküm sürdüğü şehir Amerika’nın karantina altına alınmış bir cezaevi olarak bilinmektedir. Bir gün, ABD başkanının uçağı olan Air Force One’ın teröristler tarafından kaçırılması sonrası başkan kaçış kapsülünü kullanarak New York şehrine iniş yapar. Bir şekilde başkan bu kaotik şehirden kurtarılmak zorundadır. Onu kurtaracak kişi ise eski bir asker olan Snake Pliskin’dir. Pliskin özgürlüğü için bu anlaşmayı kabul etmek zorundadır.

20th Century Fox stüdyosu henüz Disney’e satılmadan önce, 2015 yılında filmin yeniden yapım haklarını aldı ve Robert Rodriguez ve Leigh Whannell’i sırasıyla yönetmen ve yazar olarak filmin başına ekledi. Ancak proje şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydetmedi.

- Reklam -

Escape From New York Filmi Yeniden Çekiliyor

Yeniden Çekilecek Escape From New York Filmi için Senarist Arayışı Devam Ediyor

Şimdi, yaklaşık beş yıllık geliştirme sürecinden sonra yeni remake, Scream yönetmenleri Radio Silence’ın eklenmesiyle önemli bir güncelleme alıyor. Deadline, Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett ve Chad Villella’dan oluşan ekibin yönetmen olarak Rodriguez’in yerini alacağını bildirdi. The Picture Company’den Andrew Rona ve Alex Heineman, baş yapımcı Carpenter ile birlikte projede yer alacak. Buna ek olarak 20th Century Studios’un da yeni bir yazar aradığı bildiriliyor.

Şimdilik bir senarist olmadığından filmle ilgili geliştirme ve vizyon tarihi gibi bilgiler henüz çok uzakta gözüküyor. Bununla birlikte filmin başrolünde kimin yer alacağı, orijinal filmle ne kadar benzeşeceği gibi konular da cevapsız kalmaya devam ediyor. Her ne olursa olsun, en son Scream filmiyle Paramount için 140 milyon doların üzerinde gişe geliri elde eden Radio Silence ekibinin ortaya nasıl bir iş çıkaracağını görmek hayranlar açısından yeni bir deneyim oluşturacak gibi duruyor.

- Reklam -

New York’tan Kaçış yeniden çekiliyor

Escape From New York’un yeniden çekilecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Blade Runner gibi yapabilirlerse efso olur. Dadından yinmez.
    Orjinal müzikleri de çok efsanedir… Bakalım yenisi nasıl olacak

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Constantine 2 Filmi, İlkine Göre Daha Sert Olacak

Keanu Reeves’li Yeni Constantine Filminin, İlkine Kıyasla Daha Sert Olması Bekleniyor

Grey's Anatomy 19. Sezon - Ellen Pompeo Veda Ediyor

Grey’s Anatomy’nin Yıldızı Ellen Pompeo, 19 Sezonun Ardından Diziden Ayrılıyor