in

Eternals, Disney+’ın En Çok İzlenen Marvel Sinematik Evreni Filmi Oldu

Eternals, Disney+’ta gösterime girdikten sonraki ilk beş gün içinde 2 milyon hanede izlendi ve dijital yayın servisinin en çok izlenen Marvel filmi oldu.

Eternals Disney Plus Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Eternals, Disney Plus üzerinden yayınlandıktan sonraki ilk beş günde 2 milyon hanede izlendi. Böylece dijital yayın platformunda en çok izlenen Marvel Sinematik Evreni yapımları arasında en üst sıraya yerleşti.

Akademi ödüllü Chloé Zhao’nun yönettiği Eternals, Kasım 2021’de vizyona girdiğinde eleştirmenler tarafından karışık yorumlar aldı. Ayrıca pandemi döneminin de etkisiyle birlikte sinemada izlenme oranları beklenenin altında kalmıştı. Ancak SambaTV tarafından yapılan açıklamada Eternals’ın Disney+ üzerinden yayınlanmasından beş gün sonra yaklaşık 2 milyon hanede izlendiğini duyurdu. Böylece Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings filmini geçerek dijital yayın platformu üzerinden en çok izlenen Marvel yapımı oldu. Yine de Disney+ tarafından yapılan resmi bir açıklamanın olmadığını söylemek gerekiyor.

Eternals şimdiye kadar vizyona giren dördüncü faz Marvel yapımları arasında en düşük haftalık açılışı yapmıştı. Buna rağmen yayın platformuna gelmesiyle izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Filmin düşük gişe gelirinin Koronavirüs salgınından dolayı mı yoksa Marvel’ın farklı bir izleyici kitlesine hitap etmesinden mi olduğu merak uyandırıyordu. Ancak Disney+ üzerinden elde ettiği yüksek izlenme sayıları birçok sinemaseverin yapımı büyük ekranda izlemek istemediğini gösteriyor. Bu da pandeminin sinema sektörüne olan etkisini bir kez daha kanıtlıyor.

- Reklam -

Eternals Hak Ettiği İzlenme Sayılarına Ulaşacak Mı?

Eternals Marvel Sinematik Evreni Disney Plus

12 Şubat 2022 tarihinde platform üzerinden izleyici ile buluşan Marvel’ın “modern destanı” sinematik evrene farklı karakterleri dâhil etti. Bununla birlikte yeni bir anlatı dili kazandırarak izleyicileri farklı bir evrene götürüyor. Dolayısıyla Chloé Zhao’nun yönetmenliğini yaptığı film Marvel’ın şimdiye kadar girdiği büyük riskler arasında. Eleştirmenler tarafından diğer yapımlara kıyasla kötü puanlar almış ve bu yorumlar gişe gelirlerine de yansımıştı.

Ancak Disney+ ile birlikte Eternals ilk beş gününde 1.8 milyon hanede izlenen Shang-Chi ya da 1.1 milyon haneye ulaşan Black Widow yapımlarını geçerek birinci sırada yer aldı.

- Reklam -

Bununla birlikte Disney Plus’ın Türkiye’ye gelecek olması da büyük heyecan uyandırıyor. RTÜK’ten yayın lisansını alan platform 2022 yılının yaz aylarında ülkemizden de kullanıma sunulacak.

Siz Eternals’ın Disney Plus üzerindeki başarısını nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynaklar: Screen Rant, The Direct

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Diğer Marvel filmlerine göre çok farklı bir tarzda ama kesinlikle sert olumsuz yorumları hak eden bir yapım değil. Şahsen ben beğendim ama normal Marvel fanları bu filmi sevmeyebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

South Park çıkış tarihi

South Park 25. Sezon Başlangıç Tarihi Duyuruldu: Ünlü Animasyon Serisi Geri Dönüyor

Louie Anderson ölüm haberi

Afacan Louie ile Tanınan Komedyen Louie Anderson Kansere Yenik Düştü