in

Evde Tek Başına ve Müzede Bir Gece, Disney+ İçin Yeniden Çekiliyor!

Disney, kasım ayında yayına başlayacak yeni çevrimiçi platformu Disney+’ta, tanıdık klasiklerin yeniden çekimi için düğmeye bastığını duyurdu.

Disney Plus Yeniden Çekimler
- Reklam -
- Reklam -

2017 yılında Fox’un sinema ve dizi departmanlarının satışa çıktığı duyurulmuştu. Birkaç rekabetçi şirket, stüdyonun satışa çıkan varlıklarını satın alma konusundaki isteklerini dile getirmişler ama günün sonunda kazanan firma Disney olmuştu. Walt Disney bu satın alma için toplamda 71 milyar dolar ödeme yapmıştı.

Satış sürecinin tamamlanması bir yıldan fazla sürdü ama sonunda Disney firması filmler ve dizilerin kontrolünü eline aldı. Şirketin kazançlarının bir parçası olarak 2019’un üçüncü çeyreği için yapılan etkinlikte konuşan Disney CEO’su Bob Iger, klasik Fox filmlerinin Disney+’a özel yeniden çekileceğini duyurdu. İlk aşamda da dört film adı verildi: Bunlar Evde Tek Başına (Home Alone), Müzede Bir Gece (Night at the Museum), Saftirik Greg’in Günlüğü (Diary of a Wimpy Kid) ve Sürüsüne Bereket (Cheaper by the Dozen) oldu. Fakat bu filmlerin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ya da içeriklerinin nasıl olacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

disney plus fox

- Reklam -

Macaulay Culkin’in başrolünde oynadığı Evde Tek Başına serisi 1990 yılında gösterime girmiş ve serinin devam filmleriyle birlikte dünya çapında 700 milyon dolar üzerinde bir hasılat yapmıştı.

2003 ve 2005’te çıkan Steve Martin’li Sürüsüne Bereket filmleri de dünya çapında 300 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Ben Stiller’ın başrolünde olduğu ve oldukça sevilen Müzede Bir Gece de 2006 ve 2014 yılları arasında 1,3 milyar dolarlık oldukça iyi bir hasılata ulaşmıştı. 2010 ve 2012 yılları arasında yayınlanan Saftirik Greg’in Günlüğü, her biri yaklaşık 70 milyon dolar kazanmış bir film üçlemesine sahipti. Fox’un 2017 yılında seriye ait yeni denemesi ilk üçleme kadar başarılı olamamış ve sadece 40 milyon dolar gibi bir kazanç elde etmişti.

- Reklam -

Evde Tek Başına ve Müzede Bir Gece’nin yeniden çekilecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni gelecek yapımlar eskilerinin tadını verebilecek mi? Ya da onlar kadar büyük bir yankı uyandırabilecek mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Disney+ Ne Zaman Çıkıyor, Abonelik Ücreti Ne Kadar?

* Avengers: Endgame Filminin Disney+’ta Yayınlanacağı Tarih Belli Oldu

* Disney+’ta Karşımıza Çıkması Kesinleşen Dizi ve Filmler

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hep beraber ‘‘NO’’ diye bağırırsak belki vaz geçerler. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

rick and morty cizgi roman ust

Rick and Morty Çizgi Romanlarında Durmak Yok

Korku

Korku Öyküleri İstanbul’un Tarihî Semtlerinde Kol Geziyor