in

Ewan McGregor, Yırtıcı Kuşlar Hakkında Konuştu

Birds of Prey’in yıldız oyuncularından Ewan McGregor, film hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü aktör, filmin feminist bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi.

Ewan McGregor birds of prey
- Reklam -
- Reklam -

Başarılı aktör Ewan McGregor, yaklaşmakta olan DC filmi Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar) hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Filmde Kara Maske (Black Mask) olarak bilinen Roman Sionis adlı acımasız suç örgütü liderini canlandıran Ewan McGregor, DC Sinematik Evreni’ne yeni katılan bir isim. Kendisi şimdilik The Shining filminin devamı olan ve 8 Kasım’da beyaz perdeye gelecek Doctor Sleep (Doktor Uyku) yapımı için basın etkinliklerine katılıyor. Verdiği röportajlardan birinde de kendisine Birds of Prey’le ilgili sorulan bir soruya karşılık bazı düşüncelerini ve hislerini paylaştı.

Fransız Premiere sitesine konuşan McGregor, filmin feminist bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi. Birds of Prey’in çok ince bir senaryo diline sahip olduğunu ve kadın düşmanlığı konusunda gerçekçi bir bakış içerdiğini belirten oyuncu, bu tür bir bakış açısına ihtiyaç duyduğumuzu da dile getirdi. Karşı cinse nasıl davrandığımızın daha fazla farkında olmamız gerektiğini ve bu değişimin öğretilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

- Reklam -

Birds of Prey, Kadın Düşmanlığına Karşı Mesajlar İçeriyor

Genellikle filmlerde anlatılan kadın düşmanlığı aşırıdır. Tecavüz ederler, döverler. Ve bu tür insanları temsil etmek meşrudur. Çünkü böyle tipler gerçekten vardır ve en kötüsü de onlardır. Ancak Yırtıcı Kuşlar’da günlük hayatta farkına bile varamadığımız kadın düşmanlığına atıflarda bulunuyor. McGregor tüm bu ipuçlarının filme ince bir senaryoyla eklendiğini tekrar belirtiyor. Ve bunu harika bulduğunu da sözlerine ekliyor.

- Reklam -

Birds of Prey’in bu ayın başlarında yayınlanan uzun fragmanı, McGregor’ın sözlerini destekler nitelikte. Filmin yönetmenliğini bir kadın (Cathy Yan) üstleniyor. Üstelik bununla da kalmıyor, başrollerde Huntress rolünde Mary Elizabeth Winstead, Renee Montoya rolünde Rosie Perez ve Black Canary rolünde Jurnee Smollett-Bell bulunuyor. Pek tabii 2016’da çıkan Suicide Squad’da da Harley Quinn karakterini canlandıran Margot Robbie bu kadronun başını çekiyor.

Film, 6 Şubat 2020 tarihinde sinemalarda olacak.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nobel

Nobel Edebiyat Ödülü Tartışmalara Sebep Oldu

Dinozor

Tayland’da Dev Bir Dinozor Türü Keşfedildi