in

Stephen King’in Yayımlanan Son Romanı “Fairy Tale” Sinemaya Uyarlanıyor

Fairy Tale film oluyor. Stephen King’in çiçeği burnunda romanı uyarlama kervanına katılırken yapımın yönetmenliğini Oscar adayı Paul Greengrass üstleniyor.

Fairy Tale film stephen king
- Reklam -
- Reklam -

Fairy Tale film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Stephen King’in yayımlanan son kitabı da yazarın ekrana ya da perdeye adapte edilen işleri arasına katılıyor. Yapımın başına ise Paul Greengrass geçiyor.

Stephen King’in fantazi ve korku türündeki yeni romanı Fairy Tale 6 Eylül 2022 tarihinde İngilizce raflarındaki yerini aldı. Kitap okurlarla buluşalı 10 gün olmadan, eserin sinema uyarlaması hakkında gelişmeler yaşanmaya başlandı.

It (O), Pet Cemetery (Hayvan Mezarlığı), The Green Mile (Yeşil Yol) ve The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) gibi sayısız filme ilham olan King’in, uyarlama hakları artık kitaplar piyasaya sürülmeden çok önce satılmış oluyor. Yazarın okurla buluşan Fairy Tale da benzer bir kaderi paylaşıyor.

- Reklam -

Oscar Adayı Paul Greengrass, Stephen King İmzalı Fairy Tale Romanını Uyarlayacak

Scribner Yayınevi tarafından basılan son Stephen King kitabı Fairy Tale, önümüzdeki dönemde Paul Greengrass imzasıyla beyaz perdeye taşınacak.

Paul Greengrass, United 93 filmiyle Oscar’a aday gösterilmiş; News of the World, The Bourne Ultimatum, 22 July ve Jason Bourne gibi yapımlarla da adından söz ettirmişti.

Stephen King - Fairy Tale

Deadline’ın haberine göre kitabın hakları için anlaşmalar yakın zamanda tamamlanacak. Özellikle yönetmen tercihi olarak Paul Greengrass’ın seçilmesi, stüdyolar ve yayıncıların sürece dahil olması adına projeyi oldukça cazip hâle getiriyor.

Stephen King, uyarlamanın yolda olduğunu şu sözlerle doğruladı:

“Söylemeye lüzum yok ama ben bir Paul Greengrass hayranıyım. Film için onun harika bir seçim olduğunu düşünüyorum.”

Greengrass ise şunları kaydetti:

- Reklam -

“Fairy Tale dahice bir iş. Klasik bir macera anlatısı v aynı zamanda rahatsız edici çağdaş bir alegori.”

Roman, 17 yaşındaki Charlie Reade adlı sıradan bir lise öğrencisinin arka bahçesinde kilitli bir kulübesi olan Howard Bowditch ile tanışmasıyla başlıyor. Paralel evrenlere açılan bu kulübeyle Charlie kendisini iyi ve kötünün kozlarını paylaştığı masalsı bir evrende buluyor.

Fairy Tale film uyarlama stephen king

Filmin dijital platformlarda mı yoksa sinemada mı gösterileceği, kadrosunda hangi oyuncuların bulunacağı ve ne zaman çıkacağı gibi detaylar henüz açıklanmadı.

Fairy Tale kitabı Türkçede Altın Kitaplar tarafından yayınlanacak. Ancak baskı tarihi bilgisi şu an için paylaşılmış değil.

Sizin bu uyarlamadan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

disney plus hulu birleşme

Disney+ ve Hulu Birleşmesi 2024 Yılına Kalabilir: Comcast Anlaşması Hâlâ Çözümlenmedi

Timothée Chalamet ve Leonardo DiCaprio tavsiye

Timothée Chalamet, DiCaprio’dan Aldığı Tavsiyeleri Açıkladı: “Uyuşturucu ve Süper Kahraman Filmleri Yok”