in

“Fantastic Four” Filminin Yeni Senaryosu “Avatar: The Way of Water” Yazarına Emanet

“Fantastic Four” filmi yeni senaristini buldu. Son olarak Avatar’ın devam filmi “The Way of Water”ı kaleme alan Josh Friedman, yeni Marvel filmini yazacak.

Fantastic Four filmi senaryo Avatar: The Way of Water Josh Friedman
- Reklam -
- Reklam -

Fantastic Four filminin yeni senaryosunu Josh Friedman kaleme alacak. Son olarak Avatar’ın devam filmi The Way of Water’ı kaleme alan yazar, Snowpiercer, Foundation ve Terminator 6 gibi yapımların da senaryolarına yaptığı katkılarla biliniyor.

Marvel’ın ilk ailesinin Sinematik Evren için beklenen ilk filmi yeniden yazılıyor. Disney Plus üzerinden yayınlanan MCU’nun ilk dizisi WandaVision’ın arkasındaki kilit yönetmen Matt Shakman, 14 Şubat 2025’te vizyona girecek ve hikâye anlatımı evreninin 6. aşamasını başlatacak olan filmin yönetmenliğini üstlenecek. Daha önce bu görev Spider-Man üçlemesini yöneten Jon Watts‘a aitti. Ancak kendisi bırakmayı seçti.

Marvel’in ilk süper kahraman ailesi konusunda hayranlar artık üçüncü seferin büyüleyici olması gerektiğinin farkındalar. Kevin Feige’nin yapımcılığında Marvel Studios’a geri dönmesiyle birlikte, hayranlar yeni süper kahraman düzeniyle nasıl tanışacakları konusunda beklentilerini artırdılar. Marvel da aynı şekilde endişeli görünüyor. Bu nedenle, yaklaşan gişe rekorları kıracak filmin senaryosunu yeniden yazmak üzere Josh Friedman’ı seçtiler.

- Reklam -

Josh Friedman, yazar ve hikâye geliştirici olarak oldukça üretken bir kariyere sahip. Snowpiercer, Foundation ve Emerald City gibi televizyon dizilerinin yanı sıra, James Cameron’ın geçen yıl sonunda vizyona giren ve gişe rekorları kıran Avatar: The Way of Water filminin senaristliğini de üstlendi. Ayrıca Terminator: Dark Fate ve Steven Spielberg’in War of the Worlds filmlerinin senaryolarını da kaleme aldı.

Fantastic Four Fantastik Dörtlü

Fantastic Four Filminin Vizyon Tarihi Değişebilir

Başlangıçta, yeni Fantastik Dörtlü’nün senaryosu daha önce The Last of the Great Romantics ve Bert and Arnie’s Guide to Friendship filmlerinde çalışmış olan Jeff Kaplan ve Ian Springer tarafından yazılmıştı. Dolayısıla Friedman’ın yeniden yazım için hangi noktada işe alındığını bilmek önemli. Eğer sıfırdan bir senaryo yazması gerekecekse filmin beklenen 2025 vizyon tarihini etkileyebilir. Fakat bunun yerine “senaryo doktoru” olarak da işe alınmış olabilir, yani ikili tarafından yazılan hikâyeyi düzeltecek ve geliştirecektir.

Fantastic Four, okuyucuları ve tüm dünyayı Marvel Comics ile tanıştıran ve 1960’larda kendi ürettiği hayran kitlesinin tanımladığı gibi Marvel Çağı’nı başlatan kahraman ekipti.

- Reklam -

Fantastik Dörtlü Daha Önce Farklı Film Uyarlamaları Almıştı

Stan Lee tarafından yazılan ve Jack Kirby tarafından çizilen Fantastic Four No. 1, kendini işine adamış ve bilimin sınırlarını zorlamaktan çekinmeyen bir bilim insanı olan Reed Richards’ı, kız arkadaşından eşine dönüşen Sue Storm’u, Sue’nun asabi ve ateşli erkek kardeşi Johnny Storm’u ve Richards’ın en iyi arkadaşı kaslı Ben Grimm’i bir araya getirdi. Uzaya izinsiz bir yolculuk yaptıktan ve kozmik ışınlarla yakalandıktan sonra sırasıyla Bay Fantastik, Görünmez Kadın, Alev Adam ve Şey isimli kahramanlara dönüştüler.

Fantastik Dörtlü film uyarlaması

Çizgi roman serisi daha önce FOX çatısı altında iki farklı film uyarlaması almış olsa da ne yazık ki pek bir başarı gösteremediler.

Fantastic Four’un Marvel Sinematik Evreni macerasından neler bekliyorsunuz? Sizce hayranların yıllar süren bekleyişine değecek bir yapım ortaya çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Eyvah, eyvah! :smiley: Eyvah!

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Secret Wars’a yol yapan bir film olmasi gerekiyordu bu filmin ama yanilmiyorsam oyle olmayacak.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Marvel’in eski tadı yok hocam. Artık izlenmez bu vakiten sonra. Bir tek dizilerin bazıları fena değil gibi(böyle diyorum ama wanda vision ve whatf if dışında marvel dizisi izlemedim.)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bilimkurgu Sözlüğü – Zülfikar Yamaç | Yazarının Kaleminden

Bilimkurgu Sözlüğü – Zülfikar Yamaç | “Bilimkurgu Kitaplarının Sayısı Artıyorken Bir Sözlük Olması Elzemdi”

Swamp Thing Efsanesi inceleme

Swamp Thing Efsanesi İncelemesi: Çizgi Roman Dünyasında Devrim Yaratmak