in

Fantastik Canavarlar 3 Çin’de Sansüre Uğradı: Dumbledore’un Diyalogları Kesildi

Fantastik Canavarlar 3 filmindeki Dumbledore ve Grindelwald arasındaki bazı diyaloglar Çin’de sansüre uğradı. Warner Bros. konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fantastik Canavarlar 3 Çin Sansür
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları filmi Çin’de sansüre uğradı. Dumbledore ve Grindelwald arasındaki bazı konuşmalarda yer alan aşk diyalogları filmden çıkartıldı. Söz konusu müdahaleye izin veren Warner Bros., konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Fantastic Beasts serisinin üçüncü filmi ve Grindelwald’ın Suçları’nın devamı olan Dumbledore’un Sırları, Newt Scamander’ın yaşadığı maceraları anlatmaya devam ediyor. Hogwarts profesörü Albus Dumbledore da önceki iki filme göre yeni macerada daha merkezi bir konumda yer alıyor. Filmle ilgili yapılan ilk incelemeler, devam filminin selefine göre büyük bir gelişme olduğunu gösteriyor. Kayıp Rıhtım ekibi olarak bizler de spoiler’sız olarak hazırladığımız inceleme videosunda benzer görüşlere sahip olduğumuzu ifade etmiştik.

Türkiye’de 15 Nisan’da vizyona girecek olan Dumbledore’un Sırları, Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasındaki ilişkiyle daha net şekilde ortaya koyuyor. Hatta filmle ilgili yayınlanan bir TV spotunda da Albus Dumbledore’un Grindelwald’a hissettiği duyguları açık bir şekilde söylediği görülüyor. Söz konusu sahneyi hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

- Reklam -
YouTube video

Fantastik Canavarlar 3 Filmindeki Dumbledore’un Grindelwald’a Olan Aşk İtirafı Çin’de Sansür Yedi

Ancak aşk itiraflarının yer aldığı diyaloglar Çin hükûmeti tarafından sansüre uğratıldı. Variety’ye açıklama yapan Warner Bros., Çin’deki Fantastik Canavarlar hayranlarının filmden mahrum kalmaması adına bazı küçük değişiklikleri “yerel gereksinimlere uymak” adına kabul ettiklerini, ancak filmin “ruhunun” bozulmadığını belirtti.

“Stüdyo olarak, yayınladığımız her filmin bütünlüğünü korumaya kararlıyız. Bu durum farklı ülkeler için yapılması gereken değişikliklere kadar uzanıyor. Asıl amacımız filmi orijinal şekliyle tüm dünyada yayınlamak. Fakat yerel pazarlar için yapılan küçük düzenlemeler olabiliyor. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları için de Çin tarafında altı saniyelik bir diyalog kesintisi istendi. Warner Bros. yerel gereksinimlere uymak için bu değişiklikleri kabul etti, ancak filmin ruhu bozulmadan kaldı. Dünyanın her yerindeki izleyicilerin bu filmi izlemesini ve keyfini çıkarmasını istiyoruz. Haliyle Çinli izleyicilerin de bu küçük düzenlemelerle bile olsa izleme şansına sahip olması bizim için önemli.”

- Reklam -

Albus Dumbledore’un eşcinsel olduğu ilk defa 2009 yılında J.K. Rowling tarafından açıklanmış ve sonrasında genç yaşlarında Grindelwald’da aşk yaşadığı söylenmişti. The Secrets of Dumbledore filmi sinema dünyasında ilk defa karakterin yönelimine atıfta bulunuluyor.

Çin’in uyguladığı sansür hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Konuşan Kadınlar - Miriam Toews

Miriam Toews’in Gerçek Bir Olaydan Esinlendiği “Konuşan Kadınlar” Romanı Türkçede

68. sait faik hikaye armagani

68. Sait Faik Hikâye Armağanı Kısa Listesi Açıklandı