in

Fantastik Canavarlar 3’ten İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “Seriyi Birçok Açıdan Toparlıyor”

Fantastik Canavarlar 3 filmi için ilk yorumlar gelmeye başladı. Eleştirmenlerin film hakkındaki görüşleri ise biraz ‘karışık’ görünüyor.

Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları İlk Yorumlar ve Eleştiriler
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik Canavarlar 3 filmi için ilk yorumlar ve eleştiriler gelmeye başladı. Dumbledore’un Sırları, ilk iki filmden daha iyi bir performans sergilese de birçok kişiyi tatmin edememiş gibi görünüyor.

Yurt dışında Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore incelemeleri yayımlanmaya başladı. Harry Potter kitaplarının öncesini anlatan ve büyüzoolog Newt Scamander’ın Amerika’daki maceralarını hayranlarla buluşturan yapım ilk filmin ardından ikinci adımı Grindelwald’ın Suçları’nda, Gellert Grindelwald ve Albus Dumbledore’a ağırlık verdi. Yenilenmiş senaryoda J.K. Rowling’e Harry Potter serisinin senaristi olan Steve Kloves’ın da yardım ettiği Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları filminde ise Grindelwald rolü Johnny Depp’ten Mads Mikkelsen’e geçti.

Defalarca erteleme alan yapım, 15 Nisan 2022’de ülkemiz de dahil olmak üzere birçok bölgede vizyona giriyor. Ancak ondan öncesinde farklı bazı ülkelerde çıkışını 7 Nisan günü yapacak. Bu nedenle filme ait inceleme ambargosu kalktı ve yapıma birçok eleştiri gelmeye başladı. Yapılan yorumlar genel olarak önceki filme göre ortaya daha iyi bir iş çıktığını ve en azından filmin adında geçen “canavarlar”ın hakkını verdiğini gösteriyor. Yine de hayranların beklentilerini çok fazla yükseltmemeleri iyi olabilir. Yapım şu an için Rotten Tomatoes’ta %59’lık bir beğeni oranına sahip.

- Reklam -

İşte film hakkında kaleme alınan incelemelerden bazıları:

Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları İlk Yorum ve Eleştiriler

Fantastic Beasts 3 The Secret of Dumbledore yorum eleştiri

Peter Bradshaw, The Guardian

“The Secrets of Dumbledore, özellikle New York sahnelerindeki bazı harika prodüksiyon tasarımları ve görsel efektleriyle çok sevimli ve hoş görünen bir başka fantastik macera sunuyor. Ancak, devam eden içeriğe karıştırılan ve yenilenen anlatı bileşenleri, filmin adında geçen sırlar ile ilgili değil. Yine de filmin mevcut Harry Potter zaman çizelgesine yaklaşımından kaynaklanan sorularda kesinlikle merak uyandıran bir şeyler var.”

Alex Reif, Laughing Place

“İlk izlenimim Dumbledore’un Sırları’nın seriyi birçok yönden onardığı ve Grindelwald’ın Suçları’nda beni bunaltan bazı yanlışları düzelttiği yönünde. Bunların en başında Newt Scamander yeniden bir başkaraktere dönüşmesi geliyor. Elbette film Dumbledore’a ve düşmanının/kalbinin arzularına da geniş yer veriyor. Ancak yapım hâlâ Newt’in filmi gibi hissettirmeyi başarıyor.

“Yeni Fantastik Canavarlar macerasının bir diğer keyifli yanı, canavarların da geri dönmesinden saklı. İkinci filmde Newt’in mesleği olan büyüzoologluk, serinin zar zor bir parçası gibi duruyordu.”

James Mottram, The South China Post

“John Williams’ın ünlü müziğinin çınlamalarına rağmen, büyücülük okulu Hogwarts’ta geçen hiçbir sahne beklendiği kadar nostaljik veya heyecan verici bir etki yaratamıyor. Ama en azından film, gerçekten fantastik birkaç canavar sayesinde aldığın biletin hakkını veriyor.”

Ben Travis, Empire

- Reklam -

“Bu film Grindelwald’ın Suçları’na göre en azından bir gelişme kaydediyor. İkinci filmdeki birçok amaçsız ve çarpık anlatımı ve hakkını vermeyen karakter kararlarını düzeltiyor. Sır parçaları hâlâ bulanık bir şekilde planlanmış gibi görünse de, yol boyunca daha fazla eğlence var. Bazı etkileyici büyücü düellosu sekansları ve serinin kapsayıcı başlığını haklı çıkaran büyük bir canavar koleksiyonu bu eğlence unsurlarından bazıları.”

Fantastic Beasts 3 incelemeleri

Siddhant Adlakha, IGN

“Dumbledore’un Sırları, Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi. Planlanan iki yapım daha olmasına rağmen Harry Potter spin-off’unu burada sona erdirmek bir tür lütuf olurdu. Yeni filmde fantastik bir şey yok. Hikâye sıkıcı. Karakterler daha sıkıcı. Görsel olarak yaratıcı değil ve konuşulacak yalnızca birkaç gerçek sır var (önceki yapımdan bir açıklama hafifçe açıklığa kavuşturuldu, ancak hepsi bu kadar).”

Drew Taylor, The Playlist

“Serinin The Secrets of Dumbledore ile sonunda yerini bulduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Bu son film, nispeten yeni sayılan serideki en eğlenceli ve canlı bölüm. Ayrıca dördüncü filmi dört gözle beklemenizi sağlamak için yeterli. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları, en etkileyici sihrini yaptı ve bu seriyi önemsemenizi sağladı.”

Lovia Gyarkye, THR

“Yapımı tartışmalarla doluyken ve J.K. Rowling sıklıkla tehlikeli derecede onaylanmayan görüşlerini paylaşmaya devam ederken Büyücülük Dünyası’na hayran kalmayı sürdürmek zor. Bu, kaçınılmaz olarak esere ilişkin algıları etkiliyor. En azından bana göre, bu filmlerin ikiliklere ne denli takıntılı olduğunu ortada: İyi ve kötü, fakir ve zengin, aşk ve nefret, aydınlık ve karanlık. Ancak tıpkı hikâye anlatımı gibi hayat da çok daha karmaşıktır. Serinin de bundan alması gereken bir ders var.”

Yönetmenliğini David Yates’in üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Katherine Waterston, Callum Turner ve Richard Coyle gibi isimler bulunuyor.

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları için yapılan ilk yorumları sizler nasıl buldunuz? Filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aydınlanma Yolunda - Kutsal Topaloğlu

Kutsal Topaloğlu’ndan Mitoloji ve Şamanizm Dolu Bir Polisiye Roman: “Aydınlanma Yolunda”

Gary Oldman Oppenheimer

Nolan’ın Atom Bombasının Mucidini Konu Alan Yıldızlar Karması Filmine Gary Oldman da Katıldı